Boeing 737 MAX

FAA: Boeing 737 MAX nog dit jaar luchtwaardig

12 juni 2019 | Door: 
Reismedia/ANP

KEULEN - De Boeing 737 MAX-toestellen die momenteel uit veiligheidsoverwegingen aan de grond worden gehouden, zullen nog dit jaar aan alle veiligheidseisen voldoen en weer in gebruik kunnen worden genomen. Dat voorspelt een hoge functionaris van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA.

American Airlines schrapt 737 MAX-vluchten tot september

10 juni 2019 | Door: 
Niek Vernooij

FORT WORTH - American Airlines lijkt geen rekening te houden met een snelle herintroductie van de Boeing 737 MAX. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij heeft alle vluchten met het type – zo’n 115 per dag – nu tot en met 3 september geannuleerd.

'Consument huiverig om aan boord 737 MAX te stappen'

8 juni 2019 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - Consumenten staan niet te springen om aan boord van de Boeing 737 MAX te stappen zodra dat toestel weer mag vliegen. Uit twee Amerikaanse onderzoeken blijkt dat zeventig procent liever een ander vliegtuigtype kiest in plaats van de geplaagde MAX, meldt Travel Weekly.

'Akkoord Ryanair met Boeing over compensatie'

24 mei 2019 | Door: 
Reismedia / ANP

DUBLIN - Ryanair heeft een deal bereikt met vliegtuigbouwer Boeing over compensatie voor de aan de grond gehouden 737 MAX-toestellen. De Ierse prijsvechter zou "honderden miljoenen euro's" schadevergoeding krijgen, schrijft de Ierse krant Irish Independent.

Southwest: gratis omboeken voor wie geen MAX wil vliegen

24 mei 2019 | Door: 
Niek Vernooij

DALLAS - Passagiers van Southwest Airlines die niet in de Boeing 737 MAX willen vliegen kunnen gratis omboeken naar een vlucht in een ander vliegtuigtype. Dat heeft een hoge vertegenwoordiger van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij gezegd tegenover CNBC.

'Boeing 737 MAX nog langer aan de grond'

13 mei 2019 | Door: 
Reismedia/ANP

SEATTLE - Het duurt waarschijnlijk nog maanden voor de gewraakte 737 MAX-vliegtuigen van Boeing weer de lucht in mogen. The Wall Street Journal meldt op basis van ingewijden dat de vliegtuigbouwer de benodigde papieren waarschijnlijk op zijn vroegst halverwege of eind augustus rond heeft.

'6 op de 10 reizigers durven niet meer met 737 MAX te vliegen'

7 mei 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

LONDEN - Ruim zes op de tien reizigers durven na de heringebruikname van de 737 MAX niet meteen met dit toestel te vliegen, zo blijkt uit een representatieve opiniepeiling onder 1700 Europeanen en Noord-Amerikanen van investeringsbank Barclays.

Boeing wist sinds 2017 van softwareprobleem 737 MAX

6 mei 2019 | Door: 
Reismedia / ANP

SEATTLE - Boeing was al een jaar voor de eerste crash van een 737 MAX op de hoogte van softwareproblemen met het toestel. Boeing gaf zondag toe dat het al enkele maanden nadat de levering van de 737 MAX in mei 2017 plaatsvond, ontdekte dat een waarschuwingssysteem in de cockpits niet goed werkte.

FlyDubai wil geld van Boeing

29 april 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

DUBAI - FlyDubai wil compensatie van Boeing voor het aan de grond houden van de 737 MAX. Ook overweegt de prijsvechter om Airbussen aan te schaffen. Dat zei bestuursvoorzitter Ahmed bin Saeed Al Maktoum maandag tegen lokale media in Dubai.

WestJet snijdt in routenetwerk vanwege vliegverbod 737 MAX

29 april 2019 | Door: 
Niek Vernooij

CALGARY - WestJet-topman Ed Sims zei zondag nog het volste vertrouwen te hebben in de Boeing 737 MAX. Maar de onzekerheid over het moment waarop het vliegtuig weer de lucht in mag noopt de Canadese luchtvaartmaatschappij wel tot snijden in het routenetwerk. Onder meer de route Halifax-Parijs komt tijdelijk te vervallen.

Copyright Reismedia BV 2019