Boeing 737 MAX

Trump stelt naamswijziging Boeing 737 MAX voor

15 april 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

WASHINGTON D.C. - De Amerikaanse president Donald Trump adviseert Boeing om de naam van de geplaagde Boeing 737 MAX te veranderen. Vanuit marketingtechnisch oogpunt zou dat erg verstandig zijn, zo schrijft hij op Twitter.

Boeing-kwestie achtervolgt American Airlines

15 april 2019 | Door: 
Reismedia / ANP

FORT WORTH - American Airlines (AA) schrapt de komende maanden dagelijks 115 vluchten omdat haar Boeing 737 MAX-toestellen aan de grond moet houden. De Amerikaanse luchtvaartreus houdt er rekening mee dat de problemen pas medio augustus zijn opgelost, maanden later dan waar eerder van werd uitgegaan.

Icelandair schrapt routes door problemen Boeing 737 MAX

11 april 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

REYKJAVIK - Icelandair schrapt tot het einde van dit jaar alle vluchten van Keflavik naar Cleveland en Halifax. Door het wereldwijde vliegverbod van de Boeing 737 MAX moet de luchtvaartmaatschappij snijden in het netwerk.

Boeing 737 MAX-affaire raakt ook American Airlines

9 april 2019 | Door: 
ANP

FORT WORTH - De veiligheidsperikelen rond de Boeing 737 MAX-toestellen worden ook door American Airlines (AA) gevoeld. De maatschappij is voorzichtiger over de prestaties in het eerste kwartaal van dit jaar, nadat toestellen noodgedwongen aan de grond moesten blijven.

'Chinese leasemaatschappij parkeert bestelling voor Boeing 737 MAX'

8 april 2019 | Door: 
Reismedia/ANP

HONGKONG - Veiligheidsperikelen blijven Boeing achtervolgen. De Chinese leasemaatschappij CALC heeft een bestelling van 75 toestellen van het gewraakte type 737 MAX geparkeerd tot het moment dat de Amerikanen meer zekerheid kunnen geven over de veiligheid.

Ethiopian Airlines overweegt om order voor 737 MAX te annuleren

5 april 2019 | Door: 
Reismedia/ANP

ADDIS ABEBA - Ethiopian Airlines zet mogelijk een streep door de order voor 25 Boeings van het type 737 MAX. In korte tijd stortten twee van die passagiersvliegtuigen neer, waaronder een van de Ethiopische vliegmaatschappij. Daarna zijn veel twijfels gerezen over de veiligheid van het toestel.

Boeing-topman erkent fouten in software 737 MAX

5 april 2019 | Door: 
onze redactie

SEATTLE - Boeing-topman Dennis Muilenburg erkent dat het neerstorten van twee Boeing 737 MAX-toestellen mede is veroorzaakt door fouten in de software. Hij doet die uitspraak in een verklaring op de Boeing-website, nadat een voorlopig rapport is verschenen over de crash in Ethiopië.

Twijfel bij VNV over certificering Boeing

4 april 2019 | Door: 
ANP

AMSTERDAM - Nederlandse piloten hebben ernstige twijfels over het certificeringsproces bij vliegtuigbouwer Boeing. De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) wijst na de bestudering van het voorlopige rapport van de gecrashte Ethiopian vlucht 302 ook op het gebrek aan informatie en training die aan de vliegers worden verstrekt met betrekking tot systemen die in de vliegtuigen zijn geïnstalleerd.

Boeing voert geslaagde test uit met software 737 MAX

3 april 2019 | Door: 
ANP

SEATTLE - Vliegtuigbouwer Boeing heeft woensdag een naar eigen zeggen een geslaagde testvlucht gehouden met een toestel van het type 737 MAX met daarin vernieuwde software. Dat zegt CEO Dennis Muilenburg van Boeing, die zelf meevloog met de testvlucht.

Boeing in VS aangeklaagd om crash 737 MAX

28 maart 2019 | Door: 
ANP

CHICAGO - Nabestaanden van een van de slachtoffers van het onlangs in Ethiopië neergestorte vliegtuig hebben Boeing formeel aangeklaagd in de Verenigde Staten. Het gaat om de familie van Jackson Musoni uit Rwanda.

Copyright Reismedia BV 2019