Home

Gratis test voor reizigers in juli en augustus

18 juni 2021 | Door: 
onze redactie

DEN HAAG - Reizigers die in juli of augustus vanuit Nederland naar het buitenland reizen kunnen zich gratis laten testen, zo is vrijdagavond bevestigd tijdens de coronapersconferentie en in een brief aan de Tweede Kamer. Het kabinet komt hiermee tegemoet aan de wens van de Kamer om gratis testen voor reizigers mogelijk te maken.

Franse Business Class-maatschappij La Compagnie kondigt nieuwe routes aan

18 juni 2021 | Door: 
onze redactie

PARIJS - La Compagnie, de Franse maatschappij die alleen Business Class aanbiedt, heeft de start van twee nieuwe routes aangekondigd. Het bedrijf vliegt vanaf 21 juli tot eind oktober tussen Parijs Orly en Tel Aviv, en vanaf 29 november tussen Milaan en New York Newark.

Luchtvaartmaatschappijen willen uniform Europees beleid voor hervatting vliegverkeer

18 juni 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De in elk Europees land verschillende regels rond internationale vliegreizen zijn luchtvaartmaatschappijen een doorn in het oog. Belangenorganisaties dringen bij zowel nationale als Europese politici aan op de snelle implementatie van een consistente aanpak om het vliegverkeer binnen de EU en naar landen daarbuiten te hervatten.

Verbouwing van Vertrekhal 1 op Schiphol afgerond; nu 'meer ruimte en comfort'

17 juni 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Schiphol heeft de omvangrijke verbouwing en vergroting van Vertrekhal 1 nagenoeg afgerond. Door de toevoeging van onder andere een tussenverdieping, een zogeheten mezzanine, is er nu meer ruimte voor security, check-in en wachtgebieden.

Emirates zet A380 vaker in, maar komt er nog niet mee naar Schiphol

17 juni 2021 | Door: 
onze redactie

DUBAI - Emirates breidt de inzet van de Airbus A380 deze zomer uit naar 15 bestemmingen, zo laat de Dubaise luchtvaartmaatschappij weten. In totaal vliegt Emirates de komende maanden met meer dan dertig van deze toestellen, en voert daarmee wekelijks 129 vluchten uit.

United-werknemers mogen tatoeages, piercings en felle nagellak tonen

17 juni 2021 | Door: 
onze redactie

CHICAGO - United Airlines voert per september aanstaande een nieuw, ‘gender-en diversiteitsvriendelijker’ personeelsbeleid in. Werknemers die in direct contact staan met klanten en passagiers, mogen kleine tatoeages, neus-piercings en kleurrijke nagellak tonen.

KLM stopt als hoofdsponsor en naamgever KLM Open

17 juni 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - KLM stopt als hoofdsponsor van golftoernooi KLM Open. De luchtvaartmaatschappij blijft betrokken, maar krijgt een kleinere rol. “Die is meer bescheiden, vanwege de situatie waarin we ons  bevinden”, aldus Harm Kreulen, directeur KLM Nederland.

Lufthansa overweegt verkoop AirPlus International

17 juni 2021 | Door: 
onze redactie

FRANKFURT - De Lufthansa Group overweegt om AirPlus International, dat zakelijke betaaloplossingen levert, van de hand te doen. De luchtvaartmaatschappij wil kosten besparen en zich meer richten op haar kernactiviteiten.

Overig nieuws

Overig nieuws

American Express GBT verlengt private channel agreement met British Airways en Iberia

17 juni 2021 | Door: 
onze redactie

EINDHOVEN - American Express Global Business Travel (GBT) heeft haar distributie-overeenkomst met British Airways en Iberia verlengd. Hierdoor kunnen GBT-klanten en leden van GBT's Partner Solutions-groep vol vertrouwen winkelen op GBT's Supply MarketPlace.

Vanaf vandaag quarantaineplicht voor reizigers uit VK

15 juni 2021 | Door: 
onze redactie

DEN HAAG - Op advies van het RIVM heeft minister De Jonge (VWS) het Verenigd Koninkrijk, Bangladesh, Pakistan, Myanmar en Nepal aangewezen als zeer-hoogrisicogebied. Dit vanwege de Indiase variant van het coronavirus die daar rondgaat. Daarom geldt er voor reizigers uit die landen vanaf vandaag een 10-daagse quarantaineplicht als zij naar Nederland komen.

ATPI Benelux lanceert podcast-serie over de expertise van travel- en eventmanagement

14 juni 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL RIJK - ATPI Benelux heeft afgelopen donderdag de eerste, Nederlandse podcast-serie over de expertise van travel- en eventmanagement anno 2021 gelanceerd. In verschillende podcasts worden actuele en uiteenlopende vraagstukken besproken die nu spelen binnen de wereld van zakenreizen en eventmanagement.

'Vliegen over korte afstand over een paar jaar not done'

13 juni 2021 | Door: 
Dylan van Eijkeren en Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Het is over een paar jaar echt 'not done' om voor afstanden onder de 700 kilometer nog het vliegtuig te pakken. Dat stelt Annemarie Ariesen, business owner Partner Sales en Services bij NS International, in gesprek met Luchtvaartnieuws Magazine. “De duurzame trend zet zich voort.”

Iberia herstelt Latijns-Amerikaanse routenetwerk grotendeels

8 juni 2021 | Door: 
onze redactie

MADRID - Iberia herstelt haar Latijns-Amerikaanse routenetwerk grotendeels nu de Spaanse regering de inreisrestricties voor gevaccineerde reizigers heeft versoepeld. Opgeschorte routes worden deze zomer hervat, terwijl frequenties naar veel andere bestemmingen worden opgevoerd.

Overzicht: dit zijn nu de regels om naar Spanje te reizen

7 juni 2021 | Door: 
onze redactie

MADRID - Vanaf vandaag gelden er andere regels om naar Spanje te mogen reizen: zo is voortaan ook een (goedkopere) sneltest toegestaan in plaats van een PCR-test, mag de PCR-test nog maar 48 uur oud zijn en hoeft er helemaal geen test te worden gedaan als reizigers volledig gevaccineerd zijn. Dat laatste kan aangetoond worden met het gele boekje.

video

United Airlines wil met 'moderne Concorde' razendsnel naar Londen

3 juni 2021 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

CHICAGO - In slechts 3,5 uur van Londen naar New York? Als het aan United Airlines ligt kan dat over een paar jaar weer. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij heeft een koopcontract getekend voor vijftien Overtures, de moderne opvolger van de Concorde.

KLM en Delta schalen route Schiphol - New York JFK op

22 mei 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - KLM en joint-venture partner Delta Air Lines gaan weer vaker op de route tussen Schiphol en New York JFK vliegen. Vrijdag vierde KLM nog de 75ste verjaardag van haar lijnvluchten naar de Amerikaanse metropool.

Binnen vijf jaar elektrische passagiersvluchten tussen Nederlandse luchthavens

8 april 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De Nederlandse regionale luchthavens Rotterdam Airport, Groningen Airport en Eindhoven Airport nemen deel aan een proef, genaamd Power Up, waarmee ze binnen vijf jaar elektrische passagierslijnvluchten willen opstarten binnen Nederland. Dit moet de kennis en kunde opleveren om later met grotere toestellen en internationaal elektrisch te vliegen.

Eerste E195-E2 voor KLM geland op Schiphol

25 februari 2021 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - KLM Cityhopper heeft donderdagavond haar eerste Embraer 195-E2 verwelkomd op Schiphol. Het toestel vloog van de fabriek in Sao José dos Campos via Recife en Tenerife naar haar nieuwe thuisbasis Schiphol. Daar werd ze door een klein comité onthaald.

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen