Aanslagen in Sri Lanka op kerken en luxe hotels

21 april 2019 | Door: 
Reismedia / ANP

SRI LANKA - Door zes vrijwel gelijktijdige explosies op Sri Lanka op kerken en hotels zijn zeker 138 mensen om het leven gekomen.  Volgens persbureau AFP zijn er Nederlanders omgekomen bij de aanslagen in Sri Lanka. Het gaat om nog onbevestigde berichten. Inmiddels heeft een zevende en achste explosie plaatsgevonden

Luchthaven Dallas Fort Worth wil zesde terminal

21 april 2019 | Door: 
onze redactie

DALLAS - De luchthaven Dallas Fort Worth International Airport (DFW), een van de drukste luchthavens in de Verenigde Staten, heeft plannen om uit te breiden met een extra terminal.

New York duurste zakenstad

21 april 2019 | Door: 
Rob Somsen

SCHIPHOL - New York is de duurste stad in de wereld voor zakenreizigers. Een dagje zakendoen in New York kost gemiddeld €711. Op de tweede plaats staat het Zwitserse Genève. Dat blijkt recent onderzoek van onderzoeksbureau ECA International.

Verbod op shampooflesjes in hotels in Californië

20 april 2019 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Autoriteiten in de Amerikaanse staat Californië willen een verbod instellen op kleine plastic flesjes met shampoo, lotion en andere vloeistoffen in hotelkamers als maatregel om plastic afval te verminderen.

KLM vliegt naar Napels en zuivert de zee

20 april 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

SCHIPHOL - KLM vliegt zondag voor het eerst tussen Schiphol en Napels. In eerste instantie wordt deze lijndienst alleen in het weekend uitgevoerd, maar in de maanden juli en augustus vliegt de maatschappij dagelijks naar de Zuid-Italiaanse stad.

Franse piloten dreigen bijna week lang te staken

20 april 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

PARIJS - De Franse pilotenvakbond SNPL dreigt met een grote staking van maandag 6 tot en met zaterdag 11 mei uit onvrede over het beleid van de Franse regering. Als de staking doorgaat, dan komt het vliegverkeer in Frankrijk bijna volledig plat te liggen.

Icelandair vergroot capaciteit naar Schiphol

20 april 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

SCHIPHOL - Icelandair vliegt in de zomermaanden exclusief met Boeing 767-300(ER)’s tussen Amsterdam en Reykjavik. Daardoor kan de maatschappij een deel van het capaciteitsverlies opvangen dat is ontstaan door het faillissement van WOW Air.

'Lancering nieuwkomer Maastricht Cityliner eind mei'

19 april 2019 | Door: 
Niek Vernooij

MAASTRICHT - De lancering van de nieuwe regionale luchtvaartmaatschappij Maastricht Cityliner heeft vertraging opgelopen. Eerder leek het er op dat de lancering medio deze maand zou zijn, nu meldt initiatiefnemer Wouter de Vries in De Limburger dat de officiële presentatie eind mei kan plaatsvinden.


Overig nieuws

Overig nieuws

Klimaatprotest Londen Heathrow mislukt

19 april 2019 | Door: 
Reismedia/ANP

LONDEN - Radicale 'klimaatrebellen' die dreigden de Londense luchthaven Heathrow te blokkeren, zijn niet in hun opzet geslaagd. Slechts een kleine groep jongeren van de beweging Extinction Rebellion (XR - Uitsterven Rebellie) verzamelde zich op een rotonde op het luchthavencomplex met spandoeken met de vraag of zij de laatste generatie zijn. De politie stond klaar om protesten te verhinderen en verwijderde snel betogers.

Finnair straks het hele jaar door naar Guangzhou

17 april 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

HELSINKI - Finnair vliegt vanaf het winterseizoen het hele jaar door tussen Helsinki en Guangzhou. De Chinese metropool werd tot nu toe alleen in de zomer aangeboden. Volgens de Finse luchtvaartmaatschappij is er echter een groeiende vraag naar stoelen op de route.

United Airlines start lijndienst tussen New York en Kaapstad

15 april 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

NEWARK - United Airlines wil in december een lijndienst beginnen tussen luchthaven Newark bij New York en het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. De luchtvaartmaatschappij hoopt toestemming te krijgen om drie vluchten per week uit te voeren op de route.

Prijsvechter Wingo strijkt neer op Curaçao

15 april 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

WILLEMSTAD - Prijsvechter Wingo heeft de eerste vlucht uitgevoerd tussen Curaçao en Bogotá. De Colombiaanse budgetmaatschappij vliegt vanaf nu twee keer per week op de route en concurreert daarmee rechtstreeks met Avianca.

Iberia schrapt Johannesburg uit routenetwerk

11 april 2019 | Door: 
Niek Vernooij

MADRID - Iberia schrapt de route van Madrid naar Johannesburg uit het routenetwerk. De laatste vlucht vindt plaats op 31 augustus, zo blijkt uit de dienstregeling van de Spaanse luchtvaartmaatschappij. De route naar Zuid-Afrika is niet meer rendabel voor Iberia, meldt Europa Press.

Royal Air Maroc vijftig jaar actief op Schiphol

8 april 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Royal Air Maroc vliegt deze maand vijftig jaar op Schiphol. De luchtvaartmaatschappij vervoerde in een halve eeuw ruim 4,2 miljoen passagiers tussen Nederland en Marokko en is dit zomerseizoen op drie routes tussen beide landen actief.

video

China Eastern met nieuwste paradepaardje naar Schiphol

15 april 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - China Eastern Airlines vliegt vanaf nu met de nieuwe Airbus A350-900 tussen Shanghai en Schiphol. “Beide luchthavens zijn onmisbare hubs in ons netwerk”, zegt Cheng Luo, General Manager Nederland, in gesprek met Luchtvaartnieuws Magazine. 

Grootste verhuizing in luchtvaarthistorie afgerond

8 april 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

ISTANBUL - Alle passagiersvluchten van Istanbul Atatürk Airport zijn dit weekend succesvol verplaatst naar de nieuwe megaluchthaven van de Turkse stad. Daardoor is de grootste verhuizing uit de luchtvaarthistorie succesvol afgerond.

KLM lanceert nieuwe reclamecampagne met baby

15 maart 2019 | Door: 
Onze redactie

AMSTELVEEN - KLM zendt vanaf vandaag een nieuwe reclamespot uit op de Nederlandse televisie en in bioscopen. De clip, met de naam ‘Maak je wereld groter’, draait om een baby die de hele wereld rondreist met de luchtvaartmaatschappij.

Verenigde Staten houden Boeing 737 MAX aan de grond

13 maart 2019 | Door: 
Reismedia/ANP

WASHINGTON - Ook de Verenigde Staten houden de Boeing 737 MAX aan de grond. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft dat besloten, maakte de Amerikaanse president Donald Trump bekend. Piloten en luchtvaartmaatschappijen zijn volgens Trump al ingelicht. De FAA maakt later op de dag verdere details bekend.

Copyright Reismedia BV 2019