NS verwacht in september weer meer reizigers

25 augustus 2019 | Door: 
ANP

UTRECHT - De NS verwacht in september een recordaantal van 36,7 miljoen reizigers. Dat meldt de NS zondagavond na berichtgeving door het AD. Het ov-bedrijf verwachtte vorig jaar voor dezelfde maand 35 miljoen reizigers en dat kwam ook ongeveer uit, aldus een woordvoerder.

United ook twee keer per dag Frankfurt - New York

25 augustus 2019 | Door: 
Rob Somsen

SCHIPHOL - United Airlines verdubbelt volgend zomerseizoen het aantal vluchten tussen Frankfurt en New York Newark. In plaats van één keer, vliegt de maatschappij vanaf 28 maart twee keer per dag op de route.

Vueling: veel hinder van staking in Barcelona

24 augustus 2019 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling heeft zaterdag 112 vluchten moeten schrappen op de luchthaven Barcelona-El Prat als gevolg van een staking door het grondpersoneel van Iberia. Ook vanaf Schiphol zijn vluchten van de maatschappij geannuleerd.

Pilotenstaking bij British Airways; veel vluchtuitval verwacht

23 augustus 2019 | Door: 
Reismedia / ANP

LONDEN - De piloten van British Airways gaan volgende maand staken, zo heeft vakbond BALPA aangekondigd. Het is de eerste pilotenstaking bij de maatschappij in veertig jaar. De piloten eisen een loonsverhoging en nieuwe afspraken over winstdeling en uitbetaling in aandelen. British Airways noemt de staking "onacceptabel".

Turkish Airlines vliegt nu ook naar Mexico

23 augustus 2019 | Door: 
Niek Vernooij

ISTANBUL - Turkish Airlines heeft deze week de inaugurele vlucht uitgevoerd op haar nieuwe route van Istanbul naar Mexico-Stad en Cancún. De nieuwe lijndienst wordt drie keer per week uitgevoerd met een Boeing 787-9 Dreamliner. Daarmee heeft de maatschappij haar routenetwerk verder versterkt.

Luchthaven Jakarta bouwt nieuwe megaterminal

23 augustus 2019 | Door: 
Niek Vernooij

JAKARTA - Soekarno-Hatta International Airport, de luchthaven van Jakarta, breidt verder uit. Nadat twee jaar geleden de volledig nieuwe Terminal 3 werd geopend, staat in 2024 de opening van de nieuwe Terminal 4 gepland. Die krijgt een capaciteit van 45 miljoen passagiers per jaar.

FNV: KLM heeft nog een week om acties te voorkomen

23 augustus 2019 | Door: 
Reismedia / ANP

UTRECHT - KLM heeft nog een week de tijd om op de cao-eisen van vakbond FNV in te gaan, anders volgen er acties. Dat ultimatum heeft de vakbond bij de luchtvaartmaatschappij neergelegd. "We zijn het tijdrekken zat", stelt FNV-bestuurder Jan van den Brink. Het ultimatum loopt af op 30 augustus om 12.00 uur.

Qatar Airways nieuwe deelnemer BTMConference 2019

23 augustus 2019 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappij Qatar Airways is bevestigd als nieuwe deelnemer aan de Business Travel & Mobility Conference 2019. Het evenement wordt op 24 september 2019 gehouden in samenwerking met Claus Park Collection in Hoofddorp.


Business Travel & Mobility Conference 2019

 

Overig nieuws

Overig nieuws

DAG organiseert bijeenkomst over herziening Nederlands luchtruim

22 augustus 2019 | Door: 
Onze redactie

SCHIPHOL - De Dutch Aviation Group organiseert op 16 september een themabijeenkomst over de herziening van het Nederlandse luchtruim. Als gastspreker is Michiel van Dorst uitgenodigd, de directeur van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL).

Hahn Air komt met eigen NDC-oplossing

19 augustus 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DREIEICH - Hahn Air heeft een eigen NDC-oplossing gelanceerd, waardoor reisverkopers via de huidige systemen de beschikking krijgen over meer aanvullende diensten van aangesloten luchtvaartmaatschappijen. 

Computerstoring luchtverkeer VS opgelost

17 augustus 2019 | Door: 
ANP

WASHINGTON - Duizenden reizigers hebben vrijdag op verschillende Amerikaanse luchthavens enige uren te maken gehad met grote vertragingen door een landelijke computerstoring bij de douanedienst. Dat meldt de Customs and Border Protection (CBP).

Asiana verdubbelt aantal vluchten naar New York

16 augustus 2019 | Door: 
Niek Vernooij

SEOUL - Het Zuid-Koreaanse Asiana Airlines verdubbelt het aantal vluchten van Seoul Incheon naar New York JFK. De dagelijkse Airbus A380-vlucht op deze route wordt per 24 november aangevuld met een kleinere A350, met plaats voor 311 passagiers.

Finnair nieuwe deelnemer BTM Conference 2019

12 augustus 2019 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappij Finnair is bevestigd als nieuwe deelnemer aan de Business Travel & Mobility Conference 2019. Het evenement wordt op 24 september 2019 georganiseerd in samenwerking met Claus Park Collection in Hoofddorp.

Vrijdagavond 4 tot 6 vluchten vanaf Schiphol geannuleerd

9 augustus 2019 | Door: 
ANP

SCHIPHOL - Vier tot zes vluchten kunnen vrijdagavond niet weg van Schiphol. Dat zei een woordvoerder van de luchthaven vrijdagavond tegen de NOS. Het vliegverkeer raakte eerder op de avond een tijd verstoord door een storing in de brandstoftoevoer. Ongeveer duizend mensen kunnen daardoor niet vertrekken.

video

Qantas simuleert ultralange lijndiensten naar Sydney

22 augustus 2019 | Door: 
Niek Vernooij

SYDNEY - Qantas is van plan om binnen enkele jaren rechtstreekse lijndiensten van Oost-Australië naar Londen en New York te openen. Om te weten wat de effecten van deze ultralange vluchten zijn op het welzijn van crew en passagiers heeft de Australische airline drie testvluchten in de planning staan, die worden uitgevoerd met fabrieksnieuwe Boeing 787-9 Dreamliners.

Smith: behoud van A380 kostte 80 tot 90 miljoen euro per toestel

2 augustus 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

PARIJS - Air France-KLM’s raad van bestuur besloot dinsdag om uiterlijk in 2022 alle tien A380’s van Air France met pensioen te sturen. In een interview met CNN legt topman Ben Smith uit dat dit puur een economisch besluit was.

British Airways ontvangt eerste Airbus A350

29 juli 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

LONDEN - Een dag later dan gepland heeft British Airways (BA) zaterdag haar eerste Airbus A350-1000 verwelkomd op thuisbasis Londen Heathrow. In de komende jaren volgen er nog zeventien van deze toestellen.

Kijkje aan boord: Turkish Airlines Boeing 787-9

26 juli 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Turkish Airlines vliegt vanaf nu dagelijks met de Boeing 787-9 Dreamliner tussen Istanbul en Schiphol. Het toestel beschikt over een compleet nieuw interieur ten opzichte van de andere toestellen uit de vloot. We namen een kijkje aan boord.

Copyright Reismedia BV 2019