Air France via codeshare met Sata naar de Azoren

27 januari 2020 | Door: 
Niek Vernooij

PARIJS - Air France is een codeshare-samenwerking gestart met Sata Azores Airlines. Daarmee kan de Franse maatschappij via Lissabon en Porto vluchten aanbieden naar vijf bestemmingen op de Azoren. De samenwerking is maandag gelanceerd.

KLM-passagiers kunnen reis naar China gratis annuleren of omboeken

27 januari 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

AMSTELVEEN - Passagiers die vanwege de uitbraak van het coronavirus niet meer naar China willen reizen, kunnen bij KLM kosteloos hun vlucht annuleren of omboeken. Ook andere grote Europese maatschappijen, zoals Lufthansa en British Airways, bieden deze mogelijkheid aan.

Luchthaventaxi het duurst in Londen

27 januari 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Een taxi van of naar de luchthaven is binnen Europa het duurst in Londen. Dat blijkt uit onderzoek van AirMundo.com, dat elk halfjaar cijfers publiceert. In de top-10 van duurste vliegvelden om een taxi te nemen staan maar liefst vier Londense luchthavens.

Camiel Eurlings helpt gestrande reizigers Lufthansa

27 januari 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

MILAAN - Reizigers van de Lufthansa Group die onverhoopt stranden in Italië worden voortaan aan een taxi en luxe hotel geholpen door het bedrijf TAIRS. Dat is onderdeel van Knighthood Capital, waar voormalig KLM-topman Camiel Eurlings directeur is.

KLM moet genoegen nemen met Tokio Narita

25 januari 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Er komen voorlopig geen vluchten tussen Nederland en de populaire luchthaven Haneda bij Tokio. KLM viel buiten de boot bij het verdelen van slots, waardoor passagiers die koste wat het kost naar de stadsluchthaven willen vliegen op concurrenten zijn aangewezen.

Marriott opent hotel voor de deur van Londen City Airport

25 januari 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

LONDEN - Marriott opent komende zomer een hotel op steenworp afstand van Londen City Airport. Het pand bevindt zich op vijf minuten lopen van de hoofdingang van de Londense stadsluchthaven, die de komende jaren flink uitbreidt.

Komst A380 op route Beijing-Amsterdam nog onzeker

24 januari 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom en Niek Vernooij

SCHIPHOL - Er is nog sprake van onduidelijkheid over de komst van de Airbus A380 op de route tussen Beijing en Amsterdam. China Southern Airlines zette de superjumbo de afgelopen jaren regelmatig tijdens het zomerseizoen in naar Schiphol, maar lijkt het type nu naar Londen door te schuiven.

Flybe vanaf Teesside International naar zes bestemmingen

24 januari 2020 | Door: 
Niek Vernooij

DARLINGTON - Flybe opent in samenwerking met franchisepartner Eastern Airways zes nieuwe routes vanaf Teesside International Airport. In de planning staan vluchten naar Londen City, Belfast City, Cardiff, Dublin, Southampton en Isle of Man. De routes gaan komende maanden van start.


Overig nieuws

Overig nieuws

Emirates opent route naar tweede bestemming in Maleisië

27 januari 2020 | Door: 
Niek Vernooij

DUBAI - Emirates breidt het routenetwerk uit met een tweede bestemming in Maleisië. Penang International Airport wordt met ingang van 9 april dagelijks aangevlogen vanaf thuisbasis Dubai, met zowel heen als terug een tussenstop in Singapore. Op de route zet Emirates een Boeing 777-300ER in.

Vliegverkeer Tripoli stilgelegd na raketinslagen

23 januari 2020 | Door: 
Niek Vernooij

TRIPOLI – Het vliegverkeer op Mitiga Airport bij de Libische hoofdstad Tripoli is stilgelegd nadat de luchthaven werd getroffen door zes raketten. Dat heeft de Libische regering bekendgemaakt. Het is de tweede keer deze maand dat Mitiga Airport gesloten moet worden.

Oproep: kandidaten gezocht voor rubriek De Zakenreiziger

22 januari 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Voor de maandelijkse rubriek ‘De Zakenreiziger’ in Luchtvaartnieuws Magazine is de redactie op zoek naar mensen die regelmatig in het vliegtuig stappen voor een zakelijke reis. Graag horen wij onder andere van jou voor welke luchtvaartmaatschappij je kiest en waarom juist voor deze.

Treinverkeer tussen Arnhem en Nijmegen ligt stil door stroomstoring

19 januari 2020 | Door: 
onze redactie

NIJMEGEN - Door een grote stroomstoring in de regio Arnhem Nijmegen bij netbeheerder Liander zitten meer dan 30.000 mensen zonder stroom zitten en ligt het treinverkeer voor een deel stil. Het gaat dan met name om de routes tussen Arnhem en Nijmegen.

Azul voegt New York toe aan Amerikaanse netwerk

17 januari 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SAO PAULO - De Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Azul voegt per 15 juni 2020 New York JFK toe aan het netwerk. Er wordt dagelijks naar de Amerikaanse metropool gevlogen vanaf thuisbasis Sao Paulo. Op de route wordt een Airbus A330 ingezet.

Qatar Airways: acht extra bestemmingen erbij

15 januari 2020 | Door: 
Niek Vernooij

KOEWEIT - Qatar Airways breidt het routenetwerk dit jaar uit met nog eens acht nieuwe bestemmingen. Nieuw zijn onder meer het Franse Lyon, Almaty in Kazachstan en de Ghanese hoofdstad Accra. Dat kondigde Qatar Airways aan tijdens de Kuwait Aviation Show.

video

Geen overlevenden bij crash Oekraïense Boeing 737 in Iran

8 januari 2020 | Door: 
Niek Vernooij

TEHERAN - Een Boeing 737-800 van Ukraine International is woensdagochtend verongelukt in Iran. Daarbij zijn alle inzittenden om het leven gekomen. Het toestel, met 176 inzittenden, was kort ervoor opgestegen vanaf Imam Khomeini International Airport bij Teheran.

The Royal Atlantis Residences Dubai eind 2020 open

27 december 2019 | Door: 
Floor van der Maden

DUBAI – Na de lancering van de Atlantis in 2008 zal eind 2020 ook de Royal Atlantis Resort & Residences klaar zijn om zijn deuren te openen op de Palm in Dubai. Dit is ruim voor de geplande openingsdatum en net op tijd voor de start van de Wereldexpo op 20 oktober 2020 in Dubai.

In beeld: de Boeing 777 van Surinam Airways

22 december 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

PARAMARIBO - Surinam Airways ontving vrijdagavond in Paramaribo haar 'nieuwe' Boeing 777-200ER, die de Airbus A340 vervangt totdat een Boeing 787 de vloot komt versterken. De maatschappij heeft nu een video gedeeld waarin het toestel vanuit alle hoeken te zien is.

KLM zet jubileumjaar 2019 op beeld

21 december 2019 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - KLM heeft het jaar waarin ze de leeftijd van 100 bereikte samengevat in een videoboodschap. De maatschappij vierde op 7 oktober haar 100ste verjaardag en nodigde, in totaal, 65.000 mensen uit op haar feest op Schiphol-Oost.

Copyright Reismedia BV 2020