Boeing 737 MAX

American Airlines moet duizenden vluchten schrappen door 737 MAX

25 maart 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

FORT WORTH - American Airlines moet in de komende weken nog bijna drieduizend vluchten schrappen. De maatschappij is hard geraakt door het vliegverbod voor de Boeing 737 MAX, waarvan ze er 24 in haar vloot heeft.

Boeing 737 MAX-debacle goed voor oliesjeiks

22 maart 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

RIYAD - Doordat de Boeing 737 MAX aan de grond moet worden gehouden, verstoken luchtvaartmaatschappijen dagelijks zo’n 2 miljoen liter kerosine extra. Dat blijkt uit een berekening van Joris Melkert, docent luchtvaart- en ruimtetechniek aan de TU Delft.

Garuda Indonesia annuleert order Boeing 737 MAX

22 maart 2019 | Door: 
ANP

JAKARTA - De Indonesische luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia wil zijn bestelling van 49 Boeing 737 MAX-toestellen annuleren. Het bedrijf maakte vrijdag bekend af te zien van de deal waar bijna vijf miljard dollar mee gemoeid is.

Boeing richt zich tot het Nederlandse publiek

21 maart 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

AMSTERDAM - Naar aanleiding van de twee crashes met Boeing 737 MAX-toestellen en de zorgen over de veiligheid die daarna zijn ontstaan, plaatst Boeing vrijdag een paginagrote advertentie in de Nederlandse kranten met een brief van CEO Dennis Muilenburg aan het publiek.

Ban op Boeing 737 MAX kost TUI Airlines miljoenen

15 maart 2019 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - Het aan de grond houden van de Boeing 737 MAX-vloot kost luchtvaartmaatschappijen zoals TUI Airlines miljoenen euro’s. Niet alleen staan dure, gloednieuwe vliegtuigen werkloos aan de grond, ook moet alternatieve capaciteit worden ingehuurd om de geplande vluchten zoveel mogelijk uit te voeren.

TUI krijgt ontheffing om eerste 737 MAX thuis te brengen

15 maart 2019 | Door: 
Doron Sajet

SCHIPHOL - Een Boeing 737 MAX 8 van TUI fly Nederland heeft ontheffing gekregen om zaterdag door het Europese en Nederlandse luchtruim te vliegen. Dat laat een woordvoerder van TUI Nederland weten. Twee Boeings werden dinsdagavond op de valreep omgeleid, nadat het luchtruim van de Europese Unie werd gesloten voor alle Boeing 737 MAX'en.

Ook Aeroflot dreigt Boeing 737 MAX-order te annuleren

15 maart 2019 | Door: 
Reismedia/ANP

MOSKOU - De Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot wil zijn bestelling van twintig Boeing 737 MAX-toestellen annuleren, tenzij de Amerikaanse vliegtuigmaker garant staat voor de veiligheid van de vliegtuigen. Dat zei topman Vitalij Saveljev van Aeroflot.

Verenigde Staten houden Boeing 737 MAX aan de grond

13 maart 2019 | Door: 
Reismedia/ANP

WASHINGTON - Ook de Verenigde Staten houden de Boeing 737 MAX aan de grond. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft dat besloten, maakte de Amerikaanse president Donald Trump bekend. Piloten en luchtvaartmaatschappijen zijn volgens Trump al ingelicht. De FAA maakt later op de dag verdere details bekend.

Ook Canada sluit luchtruim voor Boeing 737 MAX

13 maart 2019 | Door: 
Reismedia/ANP

OTTAWA - Canada heeft alsnog besloten zijn luchtruim te sluiten voor de Boeing 737 MAX. Een dag eerder besloot Canada geen actie te ondernemen, terwijl Europese landen dat wel deden. Op basis van nieuwe informatie doen de Canadezen dat nu wel.

Norwegian eist compensatie van Boeing

13 maart 2019 | Door: 
Niek Vernooij

OSLO - Norwegian stuurt de rekening voor het aan de grond moeten houden van de Boeing 737 MAX-vloot naar fabrikant Boeing. Dat meldt topman Bjørn Kjos van de Noorse budgetmaatschappij in een videoboodschap. Norwegian heeft in totaal achttien MAX-en in dienst.

Copyright Reismedia BV 2019