TravelBird stapt in luxe reizen met BlackBird

21 september 2018 | Door: 
Pim Pauwels

AMSTERDAM - Online reisaanbieder TravelBird stapt in het segment van luxe hotels met de oprichting van dochter BlackBird. “We kijken daarbij meer naar topservice dan gouden spiegels”, zegt TravelBird-topman Symen Jansma tegen Reismedia. 

Accor laat hotelgasten met korting koffers versturen

21 september 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

PARIJS - Hotelketen Accor gaat een samenwerking aan met Luggage Free, een onderneming die is gespecialiseerd in het wereldwijd transporteren van bagage. Door de deal kunnen leden van het Le Club loyalty-programma met korting hun koffers laten verschepen.

'Air Belgium staakt lijndienst naar Hongkong'

21 september 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

CHARLEROI - Ruim drie maanden na de start heeft Air Belgium al besloten om haar lijndienst tussen Charleroi en Hongkong te staken, zo meldt het Belgische dagblad L’Avenir. Door een gebrek aan passagiers zou de verbinding niet rendabel zijn.

Ann Padginton: salestijger én stewardess bij British Airways

21 september 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Op kantoor zakelijke klanten tevreden stellen en tussen de bedrijven door op grote hoogte werken als cabinebemanning: weinigen kunnen het zeggen. Toch is Ann Padginton, Sales Manager Corporate en Trade bij British Airways in Nederland, er aan gewend.

Non-stop lijndienst tussen Perth en Londen (17 uur) bijna uitverkocht

21 september 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

PERTH - Het werd door velen als een riskante gok gezien: de aankondiging van Qantas om rechtstreeks tussen Perth en Londen te vliegen. Willen mensen wel 17 uur achter elkaar in een vliegtuig zitten? Maar Qantas blijkt haar huiswerk goed gedaan te hebben, want de vluchten zijn een half jaar na de start bijna volledig uitverkocht.

KLM staakt vluchten naar Sierra Leone en Liberia

21 september 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - KLM staakt haar vluchten naar Freetown in Sierra Leone en Monrovia in Liberia. Dat is nodig om ruimte te maken voor de nieuwe route richting Las Vegas. De Afrikaanse bestemmingen verdwijnen per 29 maart 2019 uit het netwerk.

SAS: vooraf eten bestellen op meer routes

21 september 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

STOCKHOLM - Passagiers van de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS kunnen vanaf 1 oktober op een groter aantal routes vooraf een maaltijd bestellen. Tot nu toe was dat alleen mogelijk op vluchten van twee uur of langer, maar straks kan dat ook op vluchten vanaf tachtig minuten.

KLM start lijndienst tussen Schiphol en Las Vegas

21 september 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - KLM start op 6 juni 2019 een non-stop lijndienst tussen Schiphol en Las Vegas. De route wordt in eerste instantie twee keer per week aangeboden, maar gaat in juli naar drie wekelijkse vluchten. De gokstad wordt op dit moment nog niet met Nederland verbonden.

Business Travel & Mobility Conference


Overig nieuws

Overig nieuws

Oman Air vanaf volgend jaar naar Athene

19 september 2018 | Door: 
Onze redactie

MASQAT - Oman Air start volgend jaar juni een nieuwe lijndienst naar Athene. De Griekse hoofdstad wordt dagelijks aangevlogen met een Boeing 737 MAX 8, die plaats biedt aan 162 passagiers.

Lufthansa laat passagiers taxi delen in München

19 september 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

MÜNCHEN - Passagiers van Lufthansa die aankomen op München Airport kunnen vanaf nu een taxi delen richting het centrum van München. De luchtvaartmaatschappij doet de komende drie maanden een proef samen met taxi-app Mytaxi.

Alan Joyce nieuwe voorzitter van luchtvaartalliantie Oneworld

18 september 2018 | Door: 
Niek Vernooij

NEW YORK – Alan Joyce is de komende twee jaar de voorzitter van de bestuursraad van luchtvaartalliantie Oneworld. De Qantas-topman is de opvolger van zijn Finnair-collega Pekka Vauramo, die inmiddels is vertrokken bij de Finse luchtvaartmaatschappij.

Snel voor 1 november Air Miles besteden, ook bij KLM

17 september 2018 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Het bedrijf achter het spaarsysteem Air Miles heeft maandagochtend bekendgemaakt dat oude spaarpunten van vóór 2013 vervallen. Er liggen vlak voor de deadline van 1 november nog miljarden AirMiles klaar om te besteden. KLM is vanaf het begin een van de acceptanten van de punten die in rap tempo besteed moeten worden.

Lufthansa-crew in lederhosen en dirndls naar Schiphol

17 september 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

MÜNCHEN - Om Oktoberfest te vieren, werkt het cabinepersoneel van Lufthansa ook dit jaar op enkele vluchten vanuit München in traditionele Beierse kledij. Amsterdam is één van de bestemmingen die door de bijzonder geklede crew wordt aangedaan.

Stansted wil veel meer intercontinentale vluchten

14 september 2018 | Door: 
Onze redactie

LONDEN - Stansted Airport gaat maatschappijen actief benaderen om meer longhaul-vluchten vanaf de luchthaven te bewerkstelligen. Zo moet Stansted na Heathrow en Gatwick de derde grote intercontinentale toegangspoort van Londen worden.

video

Video: EVA Air introduceert nieuwe Business Class

20 september 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

TAIPEI - EVA Air heeft donderdag de Business Class-zetels voor in haar nieuwe Boeing 787 Dreamliners gepresenteerd. De stoelen zijn samen met BMW ontworpen, kunnen volledig plat en bieden alle passagiers directe toegang tot het gangpad.

Copa toont platte bedden in Boeing 737 MAX

19 september 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

PANAMA - Copa Airlines nam ruim twee weken geleden de eerste 737 MAX (9) in ontvangst, maar toen moest het interieur van het toestel nog onthuld worden. Dat heeft de Panamese maatschappij dinsdag met een feestelijke ceremonie gedaan.

KLM geeft voorproefje van nieuwe Crown Lounge

17 september 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - KLM opent binnenkort de vernieuwde Crown Lounge in het non-Schengengebied op Schiphol. Digitale innovatie en een vernieuwd cateringconcept zijn enkele hoofdingrediënten van de vergrote ruimte, die plaats biedt aan meer passagiers.

KLM helpt passagier virtueel handbagage te checken

7 september 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

AMSTELVEEN - Passagiers van KLM die niet het risico willen lopen om teveel handbagage mee te nemen worden nu een virtueel handje geholpen. Via een augmented reality inpakhulp kunnen reizigers met hun smartphone checken of hun handbagage niet de groot is. 

Copyright Reismedia BV 2018