IHG richt middensegment hotelketen Avid Hotels op

24 september 2017 | Door: 
onze redactie

ATLANTA – InterContinental Hotels Group (IHG) richt een nieuwe hotelketen in het middensegment op onder de naam Avid Hotels. Dat meldt USA Today. De merknaam Avid kan als franchise naam worden afgenomen door hoteliers. Afgelopen week zouden al 150 hoteleigenaren hun interesse hebben laten blijken.

Turkish Airlines in gesprek met Airbus over A350-900 order

24 september 2017 | Door: 
onze

PARIJS - Turkish Airlines is in gesprek met Airbus over het afsluiten van een order voor maximaal 40 Airbus A350-900 toestellen. Het nieuws volgt op de bekendmaking op donderdag dat de maatschappij 40 Boeing 787 Dreamliners bestelt bij Boeing.

Boeing 777 KLM verliest rompdeel boven Japan

24 september 2017 | Door: 
Reismedia / ANP

AMSTERDAM - Een Boeing 777-200 van KLM, onderweg van Japan naar Amsterdam, heeft kort na het opstijgen een rompdeel verloren. Volgens de luchtvaartmaatschappij is niemand gewond geraakt.

Mexico opnieuw getroffen door een aardbeving

23 september 2017 | Door: 
ANP

MEXICO-STAD - Mexico is zaterdag voor de derde keer deze maand opgeschrikt door een zware beving. Volgens de Amerikaanse Geologische dienst USGS had de schok een magnitude van 6,2 en lag het epicentrum in de zuidelijke deelstaat Oaxaca.

Ryanair is verplicht passagiers onder te brengen bij concurrenten

23 september 2017 | Door: 
Yves Kremer

LONDEN - De Britse Civil Aviation Authority (CAA) benadrukt dat Ryanair verplicht is ervoor te zorgen dat gestrande passagiers het vervoer krijgen waar ze recht op hebben. Dit houdt ook in dat passagiers moeten worden omgeboekt op vluchten van de concurrentie.

Medewerkers London Heathrow stemmen over kerststaking

23 september 2017 | Door: 
Yves Kremer

LONDEN – Medewerkers van London Heathrow Airport die aangesloten zijn bij vakbond Unite stemmen tussen 27 september en 18 oktober over het houden van industriële acties in de kerstperiode. Dat meldt Unite op haar website.

Overig nieuws

Overig nieuws

Lucky Air start lijndienst tussen Helsinki en Kunming en Chengdu

24 september 2017 | Door: 
onze redactie

HELSINKI - De Chinese luchtvaartmaatschappij Lucky Air start het komende winterseizoen vluchten tussen Helsinki en Chengdu met een doorverbinding naar Kumming. Omgekeerd wordt dezelfde route gevlogen.

Gespreid betalen voor tickets bij Etihad

23 september 2017 | Door: 
Yves Kremer

ABU DHABI - Luchtvaartmaatschappij Etihad Airways heeft bekendgemaakt dat passagiers gespreid op maandbasis kunnen betalen voor hun tickets. De maatschappij hoopt daarmee vooral gezinnen over de streep te trekken te boeken bij de Golfcarrier.

WestJet en Hong Kong Airlines sluiten codeshare

22 september 2017 | Door: 
onze redactie

CALGARY - WestJet en Hong Kong Airlines hebben een codeshare-overeenkomst gesloten. De Chinese luchtvaartmaatschappij plaatst daarbij haar vluchtcode op WestJet-vluchten vanuit het Canadese Vancouver.

GOL start reguliere vluchten naar Jericoacoara

21 september 2017 | Door: 
onze redactie

SAO PAULO - De Braziliaanse KLM-partner GOL start vanaf 6 december een geregelde lijndienst tussen Sao Paulo en Jericoacoara. De kustplaats wordt in eerste instantie twee keer per week met de Braziliaanse metropool verbonden.

Delta Air Lines staakt vluchten naar Guam

19 september 2017 | Door: 
onze redactie

HAGATNA - Delta Air Lines staakt de vluchtuitvoering naar Guam. Begin januari vindt de allerlaatste vlucht plaats van de luchtvaartmaatschappij van Tokio naar het Amerikaanse eiland in de Stille Oceaan. Een woordvoerder van Delta meldt tegenover AP dat de vraag naar vliegtickets niet groot genoeg is om de route in stand te houden.

Nieuwe orkanen op weg naar Caribisch gebied

17 september 2017 | Door: 
Reismedia / ANP

DRIEBERGEN – Twee nieuwe tropische stormen boven de Atlantische Oceaan ontwikkelen zich tot orkanen. De namen die al aan de stormen zijn gegeven zijn Lee en Maria. Volgens het National Hurricane Center (NHC) kunnen beide stormen de vorm aannemen van een orkaan. NHC noemt St. Lucia, Martinique, Dominica, Guadeloupe, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten als mogelijke doelwitten van Maria en Mexico van Lee.

videobeelden

Garuda Indonesia wil serviceconcept continu blijven verbeteren

8 september 2017 | Door: 
Carla van den Berg

OUDERKERK AAN DE AMSTEL - Garuda Indonesia presenteerde vrijdag 8 september in Ron Gastrobar Indonesia in Ouderkerk aan de Amstel de tweede editie van het programma Star Chef Signature Dishes aan genodigden en de pers.

KLM geeft online inzicht in catering aan boord

6 september 2017 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - KLM biedt reizigers vanaf nu heldere informatie over de catering op verre vluchten. Passagiers kunnen daardoor voor hun vliegreis online zien welke maaltijdopties er zijn en op welk moment van de vlucht het eten wordt geserveerd.

Copyright Reismedia BV 2017