Den Haag krijgt er 1000 hotelkamers bij

23 november 2017 | Door: 
onze redactie

DEN HAAG - De komende jaren komen er in Den Haag zeker 1000 hotelkamers bij. Dat is nodig om aan de groeiende vraag te blijven voldoen, aldus wethouder Karsten Klein van stedelijke economie, zorg en havens.

Pilotenvakbond dreigt met kerststaking bij HOP!

23 november 2017 | Door: 
Steven van den Berg

PARIJS - Passagiers van de Franse luchtvaartmaatschappij HOP! lopen opnieuw de kans tijdens feestdagen te maken te krijgen met een staking. Volgens pilotenvakbond SNPL wordt er in de periode rond kerst gestaakt als er de komende dagen geen akkoord komt met moederbedrijf Air France.

Eurowings van Düsseldorf naar zonnige oorden in Florida

23 november 2017 | Door: 
Steven van den Berg

DUSSELDORF - Budgetmaatschappij Eurowings stapt opnieuw in twee routes van het gesneuvelde airberlin. Begin mei 2018 start de prijsvechter binnen de Lufthansa Group lijndienstvluchten van Düsseldorf naar Miami en Fort Myers. Op beide routes wordt gevlogen met de Airbus A330-300.

Ryanair: nieuwe transferopties in Bergamo

23 november 2017 | Door: 
Steven van den Berg

BERGAMO - Prijsvechter Ryanair heeft op de luchthaven Milaan Bergamo een nieuwe reeks vluchten met elkaar verbonden. Daardoor kunnen meer reizigers via Bergamo naar hun bestemming vliegen. De transfervluchten - tot voor kort een ongebruikelijke service voor prijsvechters - werden door Ryanair in juli geïntroduceerd.

Alitalia voldoet als eerste in Europa aan IATA-resolutie

23 november 2017 | Door: 
Niek Vernooij

ROME - Alitalia voldoet als eerste luchtvaartmaatschappij in Europa aan IATA-resolutie 753. In die resolutie is geregeld dat alle bagage continu getraceerd wordt tijdens de reis, vanaf de check-in tot het moment dat de koffer van de band wordt gehaald.

FNV houdt stiptheidsactie bij afhandelingsbedrijf Swissport

23 november 2017 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL – Personeel van afhandelingsbedrijf Swissport houdt donderdag een stiptheidsactie op Schiphol. Sinds 6.00 uur werken ze strikt volgens de veiligheidsregels. Vakbond FNV Luchtvaart verwacht niet dat reizigers hierdoor hun vlucht zullen missen.

Overig nieuws

Overig nieuws

Air Moldova per spoor naar Amsterdam en Rotterdam

22 november 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

CHISINAU - Air Moldova biedt vanaf nu Amsterdam en Rotterdam aan als bestemming. Tot lijnvluchten komt het echter niet; passagiers moeten vanaf Brussels Airport met de trein.

Geen rechtstreekse trein meer van Zuid-Limburg naar Schiphol

22 november 2017 | Door: 
Niek Vernooij

UTRECHT - Reizigers uit Zuid-Limburg kunnen binnenkort niet meer rechtstreeks met de trein naar Schiphol. De trein die nu nog Heerlen met de luchthaven verbindt heeft met ingang van 10 december Enkhuizen als eindbestemming, zo meldt 1Limburg.

IndiGo-medewerker dwingt man haar voeten aan te raken

21 november 2017 | Door: 
Yves Kremer

HAIDERABAD - Een bizarre video is gisteren opgedoken in India, waarin een grondmedewerker in de kleding van IndiGo een man opdraagt haar voeten aan te raken. De mannen zouden de vrouwelijke medewerkster voorafgaand aan het incident hebben lastiggevallen. Dat laat de Indische maatschappij in een verklaring weten aan NDTV.

Luchthavens Parijs sluiten zich aan bij Flying Blue

21 november 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

PARIJS - Leden van het loyaliteitsprogramma My Paris Airport kunnen hun gespaarde punten vanaf nu laten omzetten in Flying Blue Miles. Aéroports de Paris (ADP), exploitant van luchthavens Charles de Gaulle en Orly, lanceerde het programma vorig jaar en koppelt het nu aan het spaarprogramma van Air France-KLM.

Schiphol opent nieuw duurzaam gebouwd mortuarium

18 november 2017 | Door: 
Yves Kremer

SCHIPHOL – Schiphol heeft een nieuw mortuarium geopend waar Zorg Diensten Groep overledenen faciliteert die via de luchthaven Nederland binnenkomen. Doordat het gebouw zich op de grens van landside en airside bevindt, kunnen overledenen makkelijker van en naar het vliegtuig worden gebracht.

Gezocht: deelnemers aan rubriek 'In de Wolken'

16 november 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Voor de maandelijkse rubriek 'In de wolken' in Luchtvaartnieuws Magazine is de redactie op zoek naar mensen die regelmatig in het vliegtuig stappen voor een zakelijke reis. Graag horen wij onder andere van u voor welke luchtvaartmaatschappij u kiest u en waarom juist voor deze en niet voor aan andere.

videobeelden

VIDEO: Singapore Airlines wil weer koploper worden met splinternieuw boordproduct

2 november 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SINGAPORE - Singapore Airlines steekt 850 miljoen dollar in een compleet nieuw interieur voor de vloot Airbus A380’s. Hoogtepunt in de toestellen vormen zes zeer exclusieve suites, waarbij elke passagier een aparte cabine heeft met een comfortabele stoel en een separaat bed.

Video: Brussels Airlines zwaait Avro RJ100 uit

29 oktober 2017 | Door: 
Rob Somsen

BRUSSEL - Terwijl er dit weekeinde in Nederland afscheid werd genomen van de Fokker 70 bij KLM, zwaaide Brussels Airlines de Avro RJ100 uit, het vliegtuigtype waarmee de luchtvaartmaatschappij in 2002 van start ging. Op zaterdag maakten tientallen luchtvaartfans de allerlaatste commerciële vlucht mee.

Copyright Reismedia BV 2017