Home

Voorlopig geen lijnvluchten Air Antwerp: Fokker 50 naar Zweden voor opslag

7 mei 2021 | Door: 
onze redactie

MALMÖ - Het enige vliegtuig van KLM-dochter Air Antwerp, de Fokker 50 OO-VLS, is vrijdag naar het Zweedse Malmö gevlogen voor opslag. Omdat er nog altijd strenge reisrestricties gelden is er voorlopig geen zicht op het hervatten van de lijndienst Antwerpen - Londen City.

Engeland schaft vakantieverbod af, maar blijft extreem streng voor reizigers

7 mei 2021 | Door: 
onze redactie

LONDEN - Omdat het Engelse vakantieverbod per 17 mei komt te vervallen, heeft minister Shapps vrijdagavond het nieuwe reisbeleid onthuld. Dat blijft zeer streng, en helemaal zonder restricties reizen zit er voor de Engelsen (en reizigers naar Engeland) voorlopig niet in.

RTL Group nieuwe klant Schiphol Travel

7 mei 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL – Schiphol Travel International (STI) heeft recent de RTL Group, waaronder RTL Nieuws, als nieuwe klant verwelkomd. Dat laat de travel management company weten in gesprek met Luchtvaartnieuws Magazine. De organisatie is reeds de dienstverlener voor meerdere mediapartijen en hier komt dus nu de RTL Group bij.

Australië houdt grenzen mogelijk nog ruim jaar lang gesloten

7 mei 2021 | Door: 
onze redactie

SYDNEY - Australië houdt haar grenzen waarschijnlijk nog tot de tweede helft van 2022 gesloten. Dat hebben de Australische ministers van Financiën en Toerisme aangegeven. Als zij gelijk krijgen, dan zou dat dramatisch zijn voor de luchtvaart- en toerismeindustrie.

Fastned opent opnieuw laadstations langs Nederlandse snelwegen

7 mei 2021 | Door: 
Rob Somsen

SCHIPHOL - Fastned, het Europese snellaadbedrijf uit Nederland, heeft de afgelopen weken drie nieuwe laadlocaties toegevoegd. Het gaat om station Tolnegen (A1) tussen Apeldoorn en Amersfoort, Paardeweide (A32) tussen Meppel en Heerenveen en tenslotte Sandelingen-West (A16) tussen Rotterdam en Dordrecht.

KLM wint Diamond Award als beste luchtvaartmaatschappij voor Health Safety

7 mei 2021 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - KLM heeft de APEX Diamond Award Health Safety toegekend gekregen, de hoogst haalbare status op het gebied van Health Safety. KLM is na Virgin Atlantic de tweede Europese luchtvaartmaatschappij die de Diamond-certificering ontvangt.

Dassault verlegt grenzen en komt met nieuwe business jet Falcon 10X

7 mei 2021 | Door: 
onze redactie

BORDEAUX - Dassault komt met een volledig nieuwe zakenjet uit de Falcon-serie. Met de Falcon 10X wil de Franse vliegtuigbouwer andere grote zakenjets de loef afsteken qua comfort, veelzijdigheid en technologie. Met een vliegbereik van bijna 14.000 kilometer zijn bovendien ultralange vluchten mogelijk.

A&o breidt aanbod uit naar het Verenigd Koninkrijk

6 mei 2021 | Door: 
Lonneke de Hoog

AMSTERDAM - A&o Hostels heet vanaf juli dit jaar haar gasten ook welkom in Edinburgh. Het is het eerste hostel in het Verenigd Koninkrijk van Europa’s grootste budget-hostelketen en biedt 131 kamers met 610 bedden. Het hostel is centraal gelegen in de oude binnenstad van de Schotse hoofdstad in het voormalige Safestay hostel.

Overig nieuws

Overig nieuws

Schiphol treedt toe tot Mobiliteitsalliantie

8 mei 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Royal Schiphol Group heeft zich aangesloten bij de Mobiliteitsalliantie, een samenwerkingsverband van 26 partijen die zich inzet voor het behoud van de bewegingsvrijheid in Nederland. Schiphol is de eerste luchthaven die lid wordt.

Omzet Booking.com halveert

5 mei 2021 | Door: 
onze redactie

NORWALK - De omzet van boekingssite Booking.com bedroeg in het 1e kwartaal van 2021 1,1 miljard Amerikaanse dollar. Dat is een daling van 50 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt het bedrijf in een verklaring bij de cijfers die nabeurs bekend werden gemaakt.

Brussels Airlines ziet af van vluchten naar Zadar en Zagreb

4 mei 2021 | Door: 
onze redactie

ZAVENTEM - Brussels Airlines heeft na marktanalyse besloten om dit zomerseizoen geen lijnvluchten van Brussel naar Zagreb en Zadar uit te voeren. Wél vliegt de Belgische luchtvaartmaatschappij naar de populaire Kroatische plaatsen Dubrovnik en Split.

Resort met 3.500 kamers opent eind juni op de Las Vegas Strip

28 april 2021 | Door: 
Lonneke de Hoog

LAS VEGAS - Resorts World Las Vegas opent eind juni dit jaar officieel de deuren. In een samenwerking met Hilton zal Resorts World Las Vegas het eerste resort op de Las Vegas strip openen in meer dan tien jaar. Het resort telt 3.500 luxe kamers van de drie premium Hilton merken in Las Vegas.

Dylan van Eijkeren versterkt redactie Reismedia

28 april 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Sinds 1 april is Dylan van Eijkeren actief als redacteur bij Reismedia. Van Eijkeren is naast Bibi Mol de tweede redacteur die in korte tijd aan het redactieteam is toegevoegd. Hij zal zich vooral richten op de titels Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws.

Emirates en DHA starten met digitale verificatie medische Covid-dossiers

27 april 2021 | Door: 
onze redactie

AMSTERDAM - Emirates en de Dubai Health Authority (DHA) zijn begonnen met de implementatie van volledige digitale verificatie van medische Covid-19 dossiers met betrekking tot tests en vaccinaties voor reizigers die in de VAE verblijven. Deze ontwikkeling maakt reisprocedures makkelijker, verkort wachttijden en vergroot de efficiëntie.

video

Binnen vijf jaar elektrische passagiersvluchten tussen Nederlandse luchthavens

8 april 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De Nederlandse regionale luchthavens Rotterdam Airport, Groningen Airport en Eindhoven Airport nemen deel aan een proef, genaamd Power Up, waarmee ze binnen vijf jaar elektrische passagierslijnvluchten willen opstarten binnen Nederland. Dit moet de kennis en kunde opleveren om later met grotere toestellen en internationaal elektrisch te vliegen.

Eerste E195-E2 voor KLM geland op Schiphol

25 februari 2021 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - KLM Cityhopper heeft donderdagavond haar eerste Embraer 195-E2 verwelkomd op Schiphol. Het toestel vloog van de fabriek in Sao José dos Campos via Recife en Tenerife naar haar nieuwe thuisbasis Schiphol. Daar werd ze door een klein comité onthaald.

ASL Group haalt opvallende zakenjet met noodparachute in huis

27 januari 2021 | Door: 
onze redactie

ANTWERPEN - De ASL Group heeft een eerste Cirrus SF50 Vision Jet in ontvangst genomen. De komst van de kleine en zeer veilige zakenjet betekent het begin van een fractional ownership-programma, waarbij gebruikers voor een klein deel eigenaar kunnen worden van het toestel. 

In beeld: omhelzing voor Airbus A340 markeert einde van luchtblokkade Qatar

5 januari 2021 | Door: 
Neal Luitwieler

AL-ULA - Bijzondere beelden uit Saudi-Arabië: bij aankomst in Al-Ula, voor de 41ste bijeenkomst van de Gulf Cooperation Council, hebben de emir van Qatar en de kroonprins van Saudi-Arabië met elkaar geknuffeld. Daarmee is de vrede tussen beide landen zo goed als zeker een feit, en komt er een einde aan de luchtblokkade waar met name Qatar Airways veel last van had.

Copyright Reismedia BV 2021