'Deals Air France-KLM niet gunstig voor beleggers'

28 juli 2017 | Door: 
Reismedia / AFN

AMSTERDAM - Air France-KLM presteerde afgelopen halfjaar beter dan verwacht. De deals die zijn aangekondigd voor het uitbreiden van de samenwerking met partners betekenen echter geen goed nieuws voor beleggers, zo stellen analisten van ING. Een analist van Davy verhoogde zijn advies voor het aandeel naar outperform van neutral.

Klantwaardering KLM stabiel ondanks drukte Schiphol

28 juli 2017 | Door: 
onze redactie

PARIJS - De waardering van klanten voor KLM is in de eerste zes maanden van 2017 stabiel gebleven ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt KLM-topman Pieter Elbers in een column aan het personeel. De zogeheten Net Promotor Score (NPS) van 40 lag wel lager dan wat de maatschappij zich ten doel had gesteld.

Avianca nu al gestopt met vluchten naar buurland Venezuela

28 juli 2017 | Door: 
onze redactie

BOGOTA – De Colombiaanse luchtvaartmaatschappij Avianca is met onmiddellijke ingang gestopt met de vluchtuitvoering naar buurland Venezuela. Donderdag voerde Avianca al de laatste vluchten uit naar Caracas de hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse land, twee weken eerder dan eigenlijk de bedoeling was.

KLM en Delta al 15 jaar in een hecht partnership

28 juli 2017 | Door: 
Rob Somsen

PARIJS - KLM en Delta Air Lines hebben vijftien jaar geleden de basis gelegd voor de huidige Noord-Atlantische joint venture. De investering van Delta in de moedermaatschappij Air France-KLM en de omgekeerde investering van Air France-KLM in Virgin Atlantic, waarin Delta een fors aandeel heeft, versterken dit partnership.

Air France-KLM profiteert van ticketherstel en groei passagiers

28 juli 2017 | Door: 
Reismedia / ANP

PARIJS - Air France-KLM profiteert van een herstel van de ticketprijzen en een forse toename in het aantal vervoerde passagiers. Mede daardoor heeft de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie haar winst en omzet afgelopen kwartaal flink kunnen opvoeren. KLM was opnieuw goed voor het leeuwendeel van de winst.

Elbers blij met alliantie Air France-KLM, Delta, Virgin en China Eastern

27 juli 2017 | Door: 
Rob Somsen

PARIJS - Air France-KLM speelt weer een leidende rol op het luchtvaarttoneel door de nauwere samenwerking met Delta Air Lines, Virgin Atlantic en China Eastern. Dat zegt KLM-topman Pieter Elbers na de bekendmaking van de strategische investeringen van Air France-KLM in Virgin Atlantic en Delta en China Eastern in Air France-KLM.

Zakenreisnieuws.nl, branchenetwerkorganisatie Business Travel & Mobility Club en Luchtvaartnieuws Magazine organiseren, op 11 september 2017 de tweede editie van de Business Travel & Mobility Conference.

 

Overig nieuws

Overig nieuws

Ook Delta houdt het voor gezien in Venezuela

28 juli 2017 | Door: 
onze redactie

ATLANTA - Delta Air Lines voegt zich in de lange rij luchtvaartmaatschappijen die de vluchtuitvoering naar Venezuela staken. De laatste Delta-vlucht van Caracas naar Atlanta vertrekt op 17 september. Delta vliegt nog slechts een keer per week op die route met een Boeing 737-700.

Qatar Airways vaker tussen Doha en Colombo

28 juli 2017 | Door: 
onze redactie

DOHA - Qatar Airways voert het aantal vluchten tussen Doha en Colombo op. De hoofdstad van Sri Lanka wordt vanaf augustus vier in plaats van drie keer per dag aangevlogen.

'Geen massale uittocht Nederlanders op Kos'

24 juli 2017 | Door: 
ANP

RIJSWIJK - Nederlandse vakantiegangers op Kos lijken afgelopen weekend niet massaal te zijn teruggevlogen naar Nederland. Reisorganisaties melden maandag dat slechts een fractie van de Nederlanders op het Griekse eiland door de aardschokken voortijdig huiswaarts ging.

Jouw vluchtverslag in Luchtvaartnieuws Magazine?

21 juli 2017 | Door: 
onze redactie

DRIEBERGEN - Heeft je goede of slechte ervaringen opgedaan tijdens een recente zakelijke vliegreis? Vindt je het leuk die ervaringen te delen met duizenden andere vliegtuigpassagiers? Stuur ons dan jouw verslag en foto’s. Misschien wordt jouw verslag dan gepubliceerd in Luchtvaartnieuws Magazine.

Schiphol beperkt parkeertijd in garage P1

21 juli 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Reizigers die hun auto in parkeergarage P1 op Schiphol neerzetten mogen dat per 1 oktober voor maximaal 48 uur doen. Op hetzelfde moment verdwijnt parkeergarage P2, die moet wijken voor uitbreiding van de terminal.

Hainan Airlines verlengt Praag-route naar Belgrado

21 juli 2017 | Door: 
onze redactie

BEIJING - Hainan Airlines voegt Belgrado als nieuwste Europese bestemming toe aan het routenetwerk. Met ingang van 15 september wordt de bestaande lijndienst Beijing-Praag twee keer per week doorgetrokken naar de Servische hoofdstad.

videobeelden

Air France presenteert naam nieuwe dochtermaatschappij: Joon

20 juli 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

PARIJS - De nieuwe dochtermaatschappij van Air France, voorheen bekend als project Boost, heeft officieel een naam: Joon. Vanaf het najaar van 2017 moet het bedrijf vanaf Parijs gaan vliegen op middellange afstanden, in de zomer van volgend jaar gevolgd door verre routes.

KLM naar terminal 2 Incheon International Airport

16 juli 2017 | Door: 
onze redactie

SEOUL – De nieuwe terminal 2 van Incheon International Airport moet eind september van dit jaar klaar zijn en in januari 2018 opengaan voor het publiek. SkyTeam-partners Korean Air, Delta Air Lines, Air France en KLM worden de eerste gebruikers van de terminal.

Copyright Reismedia BV 2017