Luchthaven Wuhan na lockdown van 76 dagen weer open

8 april 2020 | Door: 
Niek Vernooij

WUHAN - De luchthaven van de Chinese stad Wuhan is woensdag na een lockdown van 76 dagen weer opengegaan voor regulier vliegverkeer. Een vlucht van Xiamen Airlines uit Hangzhou was de eerste die op Tianhe Airport landde na het opheffen van de reisrestricties. Vooralsnog vinden alleen binnenlandse passagiersvluchten plaats van en naar Wuhan.

Etihad hervat lijndienst naar Schiphol: dit is het vluchtschema

8 april 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

ABU DHABI - Etihad Airways kondigde al eerder haar intentie aan om enkele lijndiensten te hervatten, en nu is dat definitief: de luchtvaartmaatschappij uit Abu Dhabi heeft het vluchtschema bekendgemaakt. Op 11 april vertrekt de eerste vlucht naar Schiphol.

Verplichte gezondheidsverklaring voor KLM-passagiers uit New York

8 april 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

DEN HAAG - Minister Hugo De Jonge van Volksgezondheid heeft met KLM afgesproken dat de passagiers op de vluchten uit New York een schriftelijke gezondsheidsverklaring moeten invullen vóór vertrek. De maatregel gaat per vandaag in.

'Lening van 6 miljard euro voor Air France-KLM realistisch bedrag'

8 april 2020 | Door: 
onze redactie

PARIJS - De Franse staatssecretaris van Transport, Jean-Baptiste Djebbari, heeft woensdag bevestigd dat Air France-KLM met de Franse en Nederlandse overheden onderhandelt over een garantstelling voor ongeveer 6 miljard euro aan leningen.

Austrian houdt rekening met lange periode van lage marktvraag

8 april 2020 | Door: 
Niek Vernooij

WENEN - Austrian Airlines houdt rekening met een lange periode van lagere passagiersaantallen als gevolg van de coronacrisis. Komende zomer verwacht de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij dat de marktvraag 50 tot 75 procent lager zal zijn in vergelijking met 2019. Een 'pre-corona niveau' wordt mogelijk pas weer in 2023 gehaald.

In maart 53 procent minder passagiers op Rotterdam Airport

7 april 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

ROTTERDAM - Op Rotterdam The Hague Airport is het aantal passagiers in maart met 53 procent gedaald ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de luchthaven. In totaal maakten 65.162 passagiers gebruik van ‘Zestienhoven’.

IATA: 25 miljoen banen op het spel door problemen luchtvaartsector

7 april 2020 | Door: 
Niek Vernooij

GENÈVE - Wereldwijd staan 25 miljoen banen op het spel door de grote problemen in de luchtvaartsector, veroorzaakt door de uitbraak van het coronavirus. Dat meldde topman Alexandre de Juniac van brancheorganisatie IATA dinsdag tijdens een teleconference. “Dit is voor ons de grootste crisis ooit.”

TAP start lijndienst naar Kaapstad

7 april 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

LISSABON - Wie regelmatig naar Kaapstad reist, krijgt er vanaf eind dit jaar een vluchtoptie bij. TAP Air Portugal opent op 11 november een lijndienst tussen Lissabon en de Zuid-Afrikaanse stad, met drie retourvluchten per week.

 

Overig nieuws

Overig nieuws

Dit jaar geen Aircraft Interiors Expo

2 april 2020 | Door: 
onze redactie

HAMBURG - De Aircraft Interiors Expo in Hamburg, ‘s werelds grootste beurs voor alles wat met vliegtuigcabines te maken heeft, gaat dit jaar definitief niet door. Eerder wilde de organisatie het evenement uitstellen naar aanstaand najaar, maar dat bleek niet realistisch.

Schiphol geeft voor 750 miljoen euro aan groene obligaties uit

2 april 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De Royal Schiphol Group heeft woensdag groene obligaties ter waarde van 750 miljoen euro uitgegeven onder zijn Euro Medium Term Note-programma. Daarmee wil het bedrijf de investeringen in duurzamere luchthavens financieren.

OR KLM rekent op overheid

1 april 2020 | Door: 
onze redactie

AMSTERDAM - De ondernemingsraad van KLM rekent op de Nederlandse overheid om hun maatschappij overeind te houden met extra steun of garanties. Tegenover het FD laat de OR weten blij te zijn met het pakket maatregelen dat minister Koolmees maandag bekend maakte voor werktijdverkorting. Toch vreest men dat het voor de lange termijn niet voldoende is.

Luchtvaartmaatschappijen mogen tijdelijk vouchers geven

30 maart 2020 | Door: 
onze redactie

DEN HAAG - Luchtvaartmaatschappijen mogen gedupeerde klanten tijdelijk compenseren met vouchers, schrijft minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) in een Kamerbrief. Eigenlijk is dat tegen de EU-wetgeving, maar de minister wil het tijdelijk gedogen in verband met de coronacrisis. Dat meldt de NOS.

AccorInvest neemt Orbis Hotel Group over

30 maart 2020 | Door: 
onze redactie

WARSCHAU - Hotelorganisatie AccorInvest heeft met 98,6 procent van de aandelen een enorm meerderheidsbelang verworven in het Poolse Orbis Hotel Group. Orbis Hotel Group heeft 73 hotels in zes Europese landen. “De overname stelt ons in staat om onze Europese voetafdruk uit te breiden en om onze portefeuille te versterken”, aldus AccorInvest.

Royal Park Hotels opent tweede hotel in Osaka

30 maart 2020 | Door: 
onze redactie

OSAKA - Japanse hotelketen Royal Park Hotels opent rond de jaarwisseling een tweede hotel in Osaka. Het nieuwe The Royal Park Hotel Iconic Osaka Midosuji richt zich voornamelijk op zakenreizigers en ‘bleisure’-reizigers en combineert een modern design met een klassieke Japanse inrichting.

video

Eerste KLM-vlucht uit Sydney onderweg naar Nederland

5 april 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De eerste van twee directe repatriëringsvluchten van KLM uit Australië is onderweg naar Nederland. Vlucht KL828 is zondagmiddag om 16.10 uur (lokale tijd) vanuit Sydney Kingsford Smith International Airport vertrokken en landt maandagochtend op Schiphol. Het is de eerste KLM-vlucht vanuit Australië in bijna twintig jaar.

In beeld: KLM-vliegtuigen massaal geparkeerd op Schiphol

1 april 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - KLM voert nog maar maximaal 10 procent van het normale aantal vluchten uit en moet daarom massaal en langdurig vliegtuigen parkeren op Schiphol. Dat gebeurt niet alleen op de gebruikelijke plaatsen, maar ook aan de pieren en op de Aalsmeerbaan.

KLM-topman Elbers: volgende week nagenoeg geen vluchten meer

18 maart 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

AMSTERDAM - KLM-topman Pieter Elbers verwacht dat het vliegverkeer vanaf volgende week nagenoeg helemaal stil ligt, zo zei hij woensdagavond in de talkshow Op1. “We doen elke dag weer een stapje terug, gezien de maatregelen die worden ingevoerd.”

KLM kondigt omvangrijk maatregelenpakket aan

13 maart 2020 | Door: 
Niek Vernooij

AMSTELVEEN - KLM heeft een omvangrijk maatregelenpakket aangekondigd om de crisis rond het coronavirus het hoofd te bieden. Naast de vervroegde uitfasering van de zes overgebleven Boeing 747-passagiersvliegtuigen, wordt de netwerkcapaciteit de komende maanden aanzienlijk beperkt. Het plan omvat ook het schrappen van 1.500 tot 2.000 banen.

Copyright Reismedia BV 2020