Amsterdamse Noord-Zuidlijn klaar voor de start na bloed, zweet en tranen

15 juli 2018 | Door: 
ANP

AMSTERDAM - Over precies een week rijdt hij: de metro die Amsterdam-Noord met Zuid verbindt. Na vijftien jaar bouwen, is de Noord-Zuidlijn eindelijk een feit. Op zaterdag, de openingsdag, kunnen zo'n 50.000 mensen gratis een ritje maken, waarop de officiële dienstregeling zondag om 07.30 uur ingaat. "We zijn er helemaal klaar voor", zegt Hoite Detmar, directeur van de Noord-Zuidlijn. "De laatste testen zijn afgerond, alle papieren en vergunningen zijn binnen en de metrobestuurders zijn er klaar voor."

Marriott tekent overeenkomst voor AC Hotels by Marriott in Melbourne

13 juli 2018 | Door: 
Roos Jansen

SCHIPHOL - Marriott International maakt de overeenkomst bekend met Capital Alliance voor de opening van een AC Hotels by Marriott in Melbourne. Het hotel opent naar verwachting in 2020 haar deuren.

Zuid-Afrikaans SA Express mag bijna de lucht weer in

13 juli 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

JOHANNESBURG - De Zuid-Afrikaanse regionale luchtvaartmaatschappij SA Express mag de vluchtuitvoering binnenkort hervatten. Het bedrijf hield sinds eind mei haar toestellen aan de grond vanwege tekortkomingen op het gebied van de veiligheid.

VEN Amsterdam opent haar deuren

13 juli 2018 | Door: 
Roos Jansen

SCHIPHOL - Ven Amsterdam heeft officieel haar deuren geopend. Het zaken- en amusementscomplex biedt faciliteiten voor zowel leisure als zakelijke gasten. Het voormalige KPN-complex in Sloterdijk is nu de nieuwe thuishaven voor het Park Inn by Radisson Amsterdam City West hotel (476 kamers), Holland Casino West en B-aparthotels.

'Nieuwe baas Air France-KLM binnen enkele weken bekend'

13 juli 2018 | Door: 
Reismedia / ANP

PARIJS - De leiding van Air France-KLM komt naar verwachting binnen enkele weken met een opvolger voor de onlangs opgestapte Jean-Marc Janaillac op de proppen. Dat staat in een interne memo van niet-uitvoerend bestuurder Anne-Marie Couderc. Daarin geeft ze aan dat de zoektocht naar een opvolger vertraging heeft opgelopen, onder meer door talloze geruchten over kandidaten.

Nederlandse Ryanair-piloten dreigen met staking in zomervakantie

13 juli 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - De Nederlandse piloten van Ryanair leggen mogelijk in augustus het werk neer. Vakbond VNV ziet acties als een mogelijkheid om de CAO-onderhandelingen vlot te trekken. Die zitten nu muurvast. Door de werkonderbreking dreigt vluchtuitval tijdens de zomervakantie

Vck Travel Analytics


Overig nieuws

Overig nieuws

American Airlines stopt met plastic rietjes

13 juli 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DALLAS - American Airlines stopt met het gebruik van plastic rietjes. Vanaf deze maand krijgen reizigers aan boord en in de lounges in plaats daarvan rietjes die gemaakt zijn van bamboe. American wil met de maatregel bijdragen aan het verminderen van de afvalberg.

Mastercard: 'Pinproblemen opgelost'

12 juli 2018 | Door: 
ANP

NEW YORK - Volgens Mastercard zijn de problemen met pintransacties opgelost. Het Amerikaanse bedrijf meldt op Twitter dat "de situatie is opgelost." "De transacties werken nu normaal." In de tweet staat dat "er mogelijk wat problemen zijn geweest in het verwerken van een beperkt aantal transacties."

Southwest Airlines doet pinda's na jaren in de ban

11 juli 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DALLAS - Southwest Airlines verstrekt vanaf 1 augustus geen zakjes pinda’s meer aan boord. De luchtvaartmaatschappij komt daarmee tegemoet aan de wensen van reizigers met een pinda-allergie. De beroemde pinda-service maakte decennialang deel uit van de marketing van Southwest.

Brussels Airport shirtsponsor van Willem II

6 juli 2018 | Door: 
Niek Vernooij

TILBURG - Na Emirates, Etihad Airways en Qatar Airways wordt ook Brussels Airport shirtsponsor van een voetbalclub. De keuze is gevallen op Willem II. Het logo van de Belgische luchthaven prijkt vanaf komend seizoen op de rug van het thuisshirt van de Tilburgse voetbaltrots.

SkyTrain Düsseldorf Airport tijdelijk buiten gebruik

5 juli 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DÜSSELDORF - De SkyTrain, de monorail die het treinstation en parkeergarage P4 met de terminal van Düsseldorf Airport verbindt, wordt in het weekend van 7 en 8 juli tijdelijk buiten gebruik gesteld. Dat is volgens de luchthaven nodig wegens werkzaamheden aan de verkeerstoren.

Ophef over vegetarische hamburger Air New Zealand

5 juli 2018 | Door: 
ANP

WELLINGTON - De vegetarische hamburger die de nationale Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand op de vluchten van Auckland naar Los Angeles serveert valt niet overal in de smaak. Er is ophef ontstaan over het in Californië uit planten gefabriceerde nep-vlees.

video

Kijkje aan boord: TUI fly pakt uit met Deluxe

13 juli 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Passagiers uit Nederland en België kunnen bij TUI fly vanaf nu plaatsnemen in de nieuwe Deluxe-stoelen in de Boeing 787 Dreamliner. Alle vijf toestellen zijn nu voorzien van het nieuwe product, dat in de plaats kwam van de Star Class en Premium Class.

BA introduceert nieuwe safety-video met Michael Caine

29 juni 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

LONDEN - British Airways introduceert een nieuwe safety-video aan boord. De video, met daarin onder andere de bekende acteur Michael Caine, is vanaf volgende maand te zien op Europese vluchten en vanaf begin augustus ook intercontinentaal.

Iberia ontvangt eerste Airbus A350

26 juni 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

TOULOUSE - Bij de Airbus-fabriek in Toulouse heeft Iberia vandaag haar eerste A350-900 in ontvangst genomen. De Spaanse maatschappij heeft in totaal zestien van deze toestellen besteld, die deels ter vervanging van de A340 komen en deels voor uitbreiding van het netwerk.

Duizenden protesteren tegen groei luchtvaart

23 juni 2018 | Door: 
ANP

AMSTERDAM - Enkele duizenden demonstranten protesteerden zaterdagmiddag in zes steden tegen de groei van de luchtvaart. Met spandoeken met opschriften als 'Luchtvaart groeien doet de aarde gloeien', 'Luchtvaart die zorgen baart', 'Red de rust in Hoenderloo' en 'Noodlanding voor het klimaat' tekenen zij verzet aan tegen de toename van het aantal vliegbewegingen.

Copyright Reismedia BV 2018