Geen middenstoelen meer bij Delta

8 april 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

ATLANTA - Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, houdt Delta Air Lines vanaf 13 april de middenstoelen vrij in Economy en Premium Economy op alle vluchten. Deze ‘social distancing’-maatregel blijft nog tot 31 mei van kracht.

Schiphol ademt mee met de klantvraag

8 april 2020 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - Schiphol heeft vanwege de coronacrisis flink moeten afschalen. Het aantal vluchten is met 90 procent gedaald, het aantal passagiers zelfs met 95 procent. Maar ondertussen gaat het vrachtvervoer gewoon door, en zet Schiphol alles op alles om dat en het meest essentiële passagiersvervoer te faciliteren.

AirBaltic komt stuk kleiner uit de crisis

8 april 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

RIGA - AirBaltic zal de coronacrisis overleven, maar komt er wel een stuk kleiner uit. Dat meldt topman Martin Gauss in een open brief aan zijn klanten. De Boeing 737's en Bombardier Q400’s worden per direct uitgefaseerd, 700 van de ruim 1700 werknemers verliezen hun baan en een deel van de routes keert dit jaar niet meer terug.

ING: herstel na coronacrisis sneller dan na kredietcrisis

8 april 2020 | Door: 
onze redactie

AMSTERDAM - Het economisch herstel na de coronacrisis kan veel sneller en krachtiger plaatsvinden dan na de kredietcrisis van 2008. Dat stelt ING. De bank waarschuwt wel voor een scenario waarbij het virus in het najaar opnieuw de kop opsteekt en de luchtvaart- en reisbranche opnieuw zwaar worden geraakt.

Luchthaven Wuhan na lockdown van 76 dagen weer open

8 april 2020 | Door: 
Niek Vernooij

WUHAN - De luchthaven van de Chinese stad Wuhan is woensdag na een lockdown van 76 dagen weer opengegaan voor regulier vliegverkeer. Een vlucht van Xiamen Airlines uit Hangzhou was de eerste die op Tianhe Airport landde na het opheffen van de reisrestricties. Vooralsnog vinden alleen binnenlandse passagiersvluchten plaats van en naar Wuhan.

Etihad hervat lijndienst naar Schiphol: dit is het vluchtschema

8 april 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

ABU DHABI - Etihad Airways kondigde al eerder haar intentie aan om enkele lijndiensten te hervatten, en nu is dat definitief: de luchtvaartmaatschappij uit Abu Dhabi heeft het vluchtschema bekendgemaakt. Op 11 april vertrekt de eerste vlucht naar Schiphol.

Verplichte gezondheidsverklaring voor KLM-passagiers uit New York

8 april 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

DEN HAAG - Minister Hugo De Jonge van Volksgezondheid heeft met KLM afgesproken dat de passagiers op de vluchten uit New York een schriftelijke gezondsheidsverklaring moeten invullen vóór vertrek. De maatregel gaat per vandaag in.

'Lening van 6 miljard euro voor Air France-KLM realistisch bedrag'

8 april 2020 | Door: 
onze redactie

PARIJS - De Franse staatssecretaris van Transport, Jean-Baptiste Djebbari, heeft woensdag bevestigd dat Air France-KLM met de Franse en Nederlandse overheden onderhandelt over een garantstelling voor ongeveer 6 miljard euro aan leningen.

 

Overig nieuws

Overig nieuws

Maleisië ontvangt miljardenbod op Malaysia Airlines, maar is nog niet overtuigd

8 april 2020 | Door: 
onze redactie

KUALA LUMPUR - Het Maleisische Golden Skies Ventures (GSV) heeft een bod van omgerekend 2,3 miljard euro uitgebracht op Malaysia Airlines. Khazanah, het staatsinvesteringsfonds dat de luchtvaartmaatschappij bezit, is nog niet overtuigd.

Dit jaar geen Aircraft Interiors Expo

2 april 2020 | Door: 
onze redactie

HAMBURG - De Aircraft Interiors Expo in Hamburg, ‘s werelds grootste beurs voor alles wat met vliegtuigcabines te maken heeft, gaat dit jaar definitief niet door. Eerder wilde de organisatie het evenement uitstellen naar aanstaand najaar, maar dat bleek niet realistisch.

Schiphol geeft voor 750 miljoen euro aan groene obligaties uit

2 april 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De Royal Schiphol Group heeft woensdag groene obligaties ter waarde van 750 miljoen euro uitgegeven onder zijn Euro Medium Term Note-programma. Daarmee wil het bedrijf de investeringen in duurzamere luchthavens financieren.

OR KLM rekent op overheid

1 april 2020 | Door: 
onze redactie

AMSTERDAM - De ondernemingsraad van KLM rekent op de Nederlandse overheid om hun maatschappij overeind te houden met extra steun of garanties. Tegenover het FD laat de OR weten blij te zijn met het pakket maatregelen dat minister Koolmees maandag bekend maakte voor werktijdverkorting. Toch vreest men dat het voor de lange termijn niet voldoende is.

Luchtvaartmaatschappijen mogen tijdelijk vouchers geven

30 maart 2020 | Door: 
onze redactie

DEN HAAG - Luchtvaartmaatschappijen mogen gedupeerde klanten tijdelijk compenseren met vouchers, schrijft minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) in een Kamerbrief. Eigenlijk is dat tegen de EU-wetgeving, maar de minister wil het tijdelijk gedogen in verband met de coronacrisis. Dat meldt de NOS.

AccorInvest neemt Orbis Hotel Group over

30 maart 2020 | Door: 
onze redactie

WARSCHAU - Hotelorganisatie AccorInvest heeft met 98,6 procent van de aandelen een enorm meerderheidsbelang verworven in het Poolse Orbis Hotel Group. Orbis Hotel Group heeft 73 hotels in zes Europese landen. “De overname stelt ons in staat om onze Europese voetafdruk uit te breiden en om onze portefeuille te versterken”, aldus AccorInvest.

video

Eerste KLM-vlucht uit Sydney onderweg naar Nederland

5 april 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De eerste van twee directe repatriëringsvluchten van KLM uit Australië is onderweg naar Nederland. Vlucht KL828 is zondagmiddag om 16.10 uur (lokale tijd) vanuit Sydney Kingsford Smith International Airport vertrokken en landt maandagochtend op Schiphol. Het is de eerste KLM-vlucht vanuit Australië in bijna twintig jaar.

In beeld: KLM-vliegtuigen massaal geparkeerd op Schiphol

1 april 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - KLM voert nog maar maximaal 10 procent van het normale aantal vluchten uit en moet daarom massaal en langdurig vliegtuigen parkeren op Schiphol. Dat gebeurt niet alleen op de gebruikelijke plaatsen, maar ook aan de pieren en op de Aalsmeerbaan.

KLM-topman Elbers: volgende week nagenoeg geen vluchten meer

18 maart 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

AMSTERDAM - KLM-topman Pieter Elbers verwacht dat het vliegverkeer vanaf volgende week nagenoeg helemaal stil ligt, zo zei hij woensdagavond in de talkshow Op1. “We doen elke dag weer een stapje terug, gezien de maatregelen die worden ingevoerd.”

KLM kondigt omvangrijk maatregelenpakket aan

13 maart 2020 | Door: 
Niek Vernooij

AMSTELVEEN - KLM heeft een omvangrijk maatregelenpakket aangekondigd om de crisis rond het coronavirus het hoofd te bieden. Naast de vervroegde uitfasering van de zes overgebleven Boeing 747-passagiersvliegtuigen, wordt de netwerkcapaciteit de komende maanden aanzienlijk beperkt. Het plan omvat ook het schrappen van 1.500 tot 2.000 banen.

Copyright Reismedia BV 2020