Aerotel opent voor het eerst in China

26 april 2018 | Door: 
Roos Jansen

SCHIPHOL - Plaza Premium Group kondigt de opening aan van een Aerotel-vestiging in Guanghzou Baiyun International Airport New Terminal. Het is voor het eerst dat China een Aerotel krijgt.

Jet Airways laat reizigers bieden op upgrade

26 april 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

MUMBAI - Passagiers van Jet Airways met een Economy of Business Class-ticket kunnen vanaf nu online meebieden op een upgrade. Daardoor maken zij kans om voordelig in een hogere klasse te vliegen op alle binnenlandse en internationale routes van de Indiase KLM-partner.

Luxair introduceert betaalde stoelreservering in Economy

26 april 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

LUXEMBURG - De Luxemburgse luchtvaartmaatschappij Luxair laat reizigers vanaf nu tegen betaling een zitplaats uitkiezen. Dat blijft gratis vanaf 24 uur voor vertrek, maar wie al eerder zelf een stoel wil selecteren betaalt daarvoor acht euro per enkele reis.

Piloten WestJet dreigen werk neer te leggen

26 april 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

CALGARY - Piloten van WestJet dreigen met een staking als er niet snel overeenstemming wordt bereikt over nieuwe arbeidsvoorwaarden. Vakbond ALPA onderhandelde de afgelopen zes maanden vruchteloos met de airline en houdt nu een ledenraadpleging over eventuele acties.

AeroMexico introduceert chauffeursdienst voor regio Amsterdam

26 april 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Passagiers met een Business Class-ticket van AeroMexico kunnen zichzelf vanaf nu thuis laten ophalen om naar Schiphol gereden te worden. De chauffeursdienst geldt alleen voor reizigers uit de regio rond Amsterdam en Schiphol.

Fransen vakbonden leggen Air France ook in mei plat

26 april 2018 | Door: 
Rob Somsen

PARIJS - Drie pilotenbonden van Air France hebben besloten dat er opnieuw vier dagen wordt gestaakt. De stakingsdagen zijn 3, 4 en 7 en 8 mei. De situatie bij het Franse zusterbedrijf van KLM wordt met de dag erger. Topman Jean-Marc Janaillac van moederbedrijf Air France-KLM besloot vorige week zijn toekomst bij het bedrijf op het spel te zetten om de stakingen bij Air France te stoppen.

Vck Travel Analytics

 

Overig nieuws

Overig nieuws

Brussels Airport wint Routes Europe Marketing Award

24 april 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BILBAO - Brussels Airport heeft de Routes Europe Marketing Award in de wacht gesleept. De prestigieuze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan luchthavens die er het best in zijn geslaagd om nieuwe luchtvaartmaatschappijen en routes aan zich te verbinden.

Creditcardmaatschappij American Express optimistisch over toekomst

19 april 2018 | Door: 
ANP

NEW YORK - American Express is positief gestemd over de ontwikkeling van het resultaat dit jaar. Het creditcardbedrijf meldde dat de winst naar verwachting uitkomt aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte.

Delta Air Lines versterkt Europese verkooporganisatie

18 april 2018 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - Delta Air Lines heeft haar Europese verkooporganisatie versterkt dankzij enkele aanpassingen in het team. Binnen het nieuwe Joint Venture sales team is de ervaren Ilse Janssens aangesteld als Regional Manager Sales voor Nederland, België, Frankrijk en Noord-Europa.

Ryanair-topman geeft hele vlucht een rondje

16 april 2018 | Door: 
Bastiaan Witte

DUBLIN - Ryanair-topman Michael O’Leary veroorzaakte afgelopen weekend zelf een vertraging van tien minuten op een Ryanair-vlucht van Liverpool naar Dublin. De CEO was vertraagd omdat hij samen met jockey Davy Russell de trofee van de prestigieuze paardenrace Grand National moest ophalen. Russell bereed Tiger Roll, het renpaard van O’Leary.

Michel Nap van China Southern naar KLM

11 april 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Michel Nap maakt de overstap van China Southern Airlines naar Air France-KLM. Hij gaat daar medio mei aan de slag als Sales Performance Manager op de afdeling Commerciële Planning, zo meldt hij desgevraagd aan Reismedia

Panama weert Venezolaanse luchtvaartbedrijven

11 april 2018 | Door: 
ANP

PANAMA-STAD - Panama verbiedt verschillende Venezolaanse luchtvaartmaatschappijen voor negentig dagen in Panama te werken. Dat meldt de Panamese overheid.

video

'Turbulentie bij AF-KLM als topman vertrekt'

26 april 2018 | Door: 
Reismedia / ANP

PARIJS - Air France-KLM gaat een turbulente periode tegemoet als topman Jean-Marc Janaillac vertrekt. Dat zei de Franse premier Edouard Philippe donderdag in interview met radiostation Europe 1.

ANA onthult interieur en uitstraling Airbus A380-vloot

25 april 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

TOKIO - All Nippon Airways (ANA) heeft de eerste interieurbeelden vrijgegeven van de Airbus A380, die begin 2019 bij de vloot moet komen. De Japanse luchtvaartmaatschappij heeft drie exemplaren besteld. Elk toestel wordt voorzien van een unieke beschildering.

SLM neemt eerste Boeing 737-700 in ontvangst

20 april 2018 | Door: 
Onze redactie

PARAMARIBO – De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft maandag haar eerste Boeing 737-700 kunnen verwelkomen op Paramaribo International Airport.  In oktober verwacht de maatschappij het tweede exemplaar.

Brussels Airport vanaf nu geschikt voor Airbus A380's

20 april 2018 | Door: 
Onze redactie

BRUSSEL – Brussels Airport heeft donderdag een nieuwe, driedubbele instapbrug voor passagiers in dienst genomen. Daardoor kan de luchthaven nu ieder type toestel bedienen. Vanwege de ingebruikname kwam Emirates eenmalig langs met een Airbus A380.

Copyright Reismedia BV 2018