Qatar Airways start vluchten naar Botswana

18 juli 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DOHA - Qatar Airways start een lijndienst tussen thuisbasis Doha en Gaborone. De hoofdstad van Botswana wordt vanaf 27 oktober drie keer per week aangevlogen met een Airbus A350-900, met zowel heen als terug een tussenstop in Johannesburg.

Pier op Düsseldorf Airport ontruimd na beveiligingslek

17 juli 2019 | Door: 
Reismedia / ANP

DÜSSELDORF - Op Düsseldorf Airport is woensdagmiddag een pier ontruimd omdat verscheidene reizigers door een nooddeur naar binnen waren gekomen. Volgens de luchthavenautoriteiten werden zo'n duizend passagiers naar buiten gedirigeerd om opnieuw te worden gecontroleerd door de bewaking.

Meer overlast 'valet parking' rond Schiphol

17 juli 2019 | Door: 
ANP

SCHIPHOL - Op en rond Schiphol is in toenemende mate sprake van overlast van 'valet parking'-bedrijven, die auto’s van reizigers ergens parkeren. Niet alle bedrijven leveren kwaliteit en klantenservice, waarschuwt de gemeente Haarlemmermeer.

Garuda Indonesia nu via Sumatra naar Londen

17 juli 2019 | Door: 
Niek Vernooij

JAKARTA - Garuda Indonesia heeft het vliegschema naar Londen Heathrow opnieuw omgegooid. In plaats van de route vanuit Bali via Jakarta uit te voeren, vindt voortaan een tussenstop plaats in Medan op Sumatra. De gewijzigde route is met onmiddellijke ingang van kracht.

Hertz, Dollar en Thrifty bieden autohuur met debitcard aan

17 juli 2019 | Door: 
Puck van Beurden

SCHIPHOL – Klanten die een auto huren bij Hertz, Dollar of Thrifty kunnen die voortaan in verschillende Europese landen ook betalen met hun debitcard. De verhuurbedrijven hebben de betalingsoptie, ‘Pay your own way’ genoemd, toegevoegd om het klanten makkelijker te maken. 

Winstgevend United Airlines koopt tweedehands 737's

17 juli 2019 | Door: 
Niek Vernooij

CHICAGO - United Airlines heeft de winst in het tweede kwartaal met vijftig procent zien stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, ondanks de aanhoudende problemen met de Boeing 737 MAX. De Amerikaanse maatschappij maakte tegelijkertijd bekend negentien gebruikte 737-700’s aan te schaffen.

Maastricht Airport: geluidsoverlast fors teruggedrongen

16 juli 2019 | Door: 
Reismedia/ANP

MAASTRICHT - Maastricht Aachen Airport (MAA) heeft de geluidsoverlast dit jaar naar eigen zeggen fors teruggedrongen. Volgens de luchthaven is met name het aantal vliegbewegingen tussen 23.00 uur en middernacht flink verminderd.

Intercity naar Berlijn wordt steeds populairder

16 juli 2019 | Door: 
Onze redactie

UTRECHT - De intercity naar Berlijn wordt steeds populairder. In de eerste zes maanden van dit jaar steeg de ticketverkoop met 18 procent. Volgens de NS komt dat door de toenemende aandacht voor de trein als milieuvriendelijk alternatief voor het vliegtuig.


Business Travel & Mobility Conference 2019

 

Overig nieuws

Overig nieuws

Aviapartner nieuwe uitbater British Airways-lounge Schiphol

18 juli 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Aviapartner heft de exploitative van de British Airways-lounge op Schiphol overgenomen. Tot nu toe beheerde de luchtvaartmaatschappij de wachtruimte nog zelf. Reizigers kunnen in de lounge door de overname een nieuw aanbod aan eten en drinken verwachten.

Weer meer passagiers voor Brussels Airport

16 juli 2019 | Door: 
Onze redactie

ZAVENTEM - Brussels Airport heeft in de eerste zes maanden van 2019 bijna 12,3 miljoen passagiers verwelkomd, een stijging van 1,8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Emirates biedt WiFi en tv aan boven de Noordpool

12 juli 2019 | Door: 
Onze redactie

DUBAI - Emirates biedt vanaf 2022 WiFi en live-televisie aan op haar vluchten boven de Noordpool. Nu hebben passagiers op die vluchten tot wel vier uur lang geen verbinding met de bewoonde wereld, maar door de lancering van twee satellieten komt daar verandering in.

Turkish Airlines start samenwerking met Kuwait Airways

9 juli 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ISTANBUL - Turkish Airlines gaat een strategische samenwerking aan met Kuwait Airways. De luchtvaartmaatschappijen delen per 1 augustus de vluchtuitvoering tussen Turkije en Koeweit. Gezamenlijk worden er 56 retourvluchten per week aangeboden.

Carlisle Lake District Airport heeft na 25 jaar weer lijnvluchten

4 juli 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

CARLISLE - Groot-Brittannië heeft er een nieuwe commerciële luchthaven bij. Voor het eerst in 25 jaar worden er weer vluchten uitgevoerd naar Carlisle Lake District Airport. De luchthaven is eigendom van de Stobart Group, dat tevens Southend Airport beheert.

Gewonden bij nieuwe aanval op Saoedisch vliegveld

2 juli 2019 | Door: 
Reismedia / ANP

RIYAD - Door een aanval met een drone op het Saoedische vliegveld Abha zijn negen mensen gewond geraakt. De aanval is het werk van de Houthi-rebellen uit buurland Jemen. Die lieten via hun spreekbuis Al-Masirah weten een grote operatie te hebben uitgevoerd op een luchthaven in Saoedi-Arabië.

video

A4E: vliegtaksen staan investeringen in duurzaamheid in de weg

11 juli 2019 | Door: 
Niek Vernooij

BRUSSEL - Vliegtaksen schieten volgens luchtvaartmaatschappijen die zijn aangesloten bij Airlines for Europe (A4E) hun doel voorbij. Ze worden geïmplementeerd onder het mom van klimaatmaatregel, maar leiden er in de praktijk toe dat luchtvaartmaatschappijen minder kunnen investeren in het verduurzamen van hun activiteiten.

ANA voorziet Boeing 777's van nieuw interieur

11 juli 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

TOKIO - All Nippon Airways (ANA) voorziet haar Boeing 777-300ER’s van een compleet nieuw interieur. In Business en First Class krijgen reizigers meer privacy, terwijl achterin hetzelfde comfort wordt geboden als in de nieuwe Boeing 787-10.

KLM trapt jubileumjaar feestelijk af

29 juni 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - KLM heeft zaterdag het startsein gegeven voor het jubileumfeest. In een volle hangaar op Schiphol werd begonnen met aftellen naar de honderdste verjaardag van de luchtvaartmaatschappij, die over exact honderd dagen plaatsvindt.

China Southern komt met Airbus A350 naar Schiphol

28 juni 2019 | Door: 
Neal Luitwieler en Niek Vernooij

TOULOUSE - China Southern Airlines heeft vrijdagochtend in Toulouse haar eerste Airbus A350 in ontvangst genomen. De maatschappij gaat dit toestel ook op de lijndienst Guangzhou - Amsterdam inzetten, zo heeft ze bij de ontvangstceremonie aan dit medium laten weten. De exacte datum is nog niet bekend.

Copyright Reismedia BV 2019