Aandelenkoers Air France-KLM bereikt laagste niveau ooit

24 september 2020 | Door: 
onze redactie

AMSTERDAM - Air France-KLM heeft donderdag opnieuw harde klappen gekregen op de beurs. De koers daalde tijdens de handelsdag (‘intraday’) tot 3,00 euro, waarmee het laagste punt ooit bereikt werd. Tot nu toe was het dieptepunt 3,01 euro op 14 juni 2012.

IATA-top in Amsterdam gaat door, maar als 'virtueel evenement'

24 september 2020 | Door: 
Niek Vernooij

GENÈVE - De IATA-top in Amsterdam gaat niet door in de oorspronkelijk geplande vorm. De jaarvergadering van de luchtvaartorganisatie vindt plaats op 24 november als een virtueel evenement vanuit Amsterdam, met KLM als gastheer. Dat heeft IATA donderdag bekendgemaakt.

Laatste Transavia-vlucht op Groningen Airport geland

24 september 2020 | Door: 
onze redactie

EELDE - Donderdagmiddag om half drie is de laatste Transavia-vlucht op Groningen Airport geland. Daarmee komt er voor in ieder geval de komende twee jaar een einde aan de aanwezigheid van de prijsvechter op de noordelijke luchthaven.

China Airlines nieuwe deelnemer BTMConference 2020

24 september 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - China Airlines is bevestigd als deelnemer aan de Business Travel & Mobility Conference 2020. De luchtvaartmaatschappij met thuisbasis in Taiwan neemt op 7 december de gehele dag deel aan het evenement, dat wordt gehouden in Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen.

Zuid-Afrika opent grenzen: KLM en Emirates hervatten reguliere vluchten

24 september 2020 | Door: 
onze redactie

JOHANNESBURG - Zuid-Afrika verwelkomt vanaf 1 oktober weer buitenlandse zakenreizigers en toeristen. Daarom hervatten verschillende maatschappijen, waaronder KLM en Emirates, dan de reguliere vluchtuitvoering naar het land.

KLM verdubbelt frequentie naar Paramaribo

24 september 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - KLM verdubbelt de frequentie tussen Schiphol en Paramaribo. Vanaf deze week vliegt de maatschappij niet alleen op vrijdag, maar ook op maandag met passagiers naar Suriname. Op de vluchten wordt zowel de Boeing 787-9 als de iets grotere 787-10 ingezet.

SAS voor het eerst sinds januari weer naar China

24 september 2020 | Door: 
onze redactie

KOPENHAGEN - De Scandinavische luchtvaartmaatschappij hervat na bijna zeven maanden de lijndienst tussen Kopenhagen en Shanghai. De Chinese overheid gaf daarvoor deze week toestemming. SAS hoopt op de route vooral zakenreizigers en vracht te vervoeren.

Eerste leningen aan KLM overgemaakt, Hoekstra sluit meer steun niet uit

24 september 2020 | Door: 
Niek Vernooij

DEN HAAG - KLM heeft de eerste bedragen ontvangen van de leningen die onderdeel zijn van de staatssteun van de Nederlandse regering. Eind augustus is in totaal 942 miljoen euro overgemaakt aan de luchtvaartmaatschappij, meldt minister Wopke Hoekstra (Financiën) in een brief aan de Tweede Kamer. Tegelijkertijd sluit hij meer financiële steun niet uit.


Overig nieuws

Overig nieuws

British Airways start vluchten tussen Londen en Lahore

15 september 2020 | Door: 
onze redactie

LONDEN - British Airways start op 12 oktober een lijndienst tussen Londen en Lahore. Dat wordt de tweede Pakistaanse stad die de Britse luchtvaartmaatschappij aanvliegt, naast Islamabad. In eerste instantie wordt er vier keer per week op de nieuwe route gevlogen.

Nachttrein van Amsterdam naar Zürich komt terug

15 september 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ZÜRICH - De nachttrein tussen Amsterdam en Zürich komt eind 2021 terug. De Zwitserse en Oostenrijkse spoorbedrijven SBB en ÖBB hebben een intentieverklaring getekend waardoor de in 2016 opgedoekte spoorverbinding nieuw leven wordt ingeblazen.

London City Airport snijdt fors in personeelsbestand

14 september 2020 | Door: 
onze redactie

LONDEN - London City Airport is hard geraakt door de coronacrisis en is genoodzaakt om banen te schrappen. De Londense stadsluchthaven verwacht dat verspreidt over de gehele organisatie maximaal 239 banen verdwijnen. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten.

Aeromexico breidt uit in Midden- en Zuid-Amerika

14 september 2020 | Door: 
onze redactie

MEXICO-STAD - Aeromexico hervat geleidelijk de vluchtuitvoering naar diverse bestemmingen in Midden- en Zuid-Amerika. Vanaf oktober worden Argentinië, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Honduras en Peru weer opgenomen in de dienstregeling.

Groei Scandinavisch verkeer pleister op de wonde voor SAS

8 september 2020 | Door: 
onze redactie

STOCKHOLM - De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS heeft het aantal vervoerde reizigers in augustus licht zien stijgen. Vooral het aantal vluchten tussen en binnen Denemarken, Noorwegen en Zweden trok aan. 

Southwest Airlines favoriet bij zakenbank Berenberg

2 september 2020 | Door: 
ABM FN-Dow Jones / Reismedia

AMSTERDAM - Southwest Airlines is de favoriete Amerikaanse luchtvaartmaatschappij van Berenberg, terwijl American Airlines op de verkooplijst belandde. Dit bleek woensdag uit een sectorrapport van de zakenbank.

video

Kijkje aan boord: Korean Air Boeing 787-9 Dreamliner

14 augustus 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Korean Air vliegt sinds eind juli met de Boeing 787-9 Dreamliner tussen Seoul en Schiphol. De Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij zet het moderne type tot het einde van dit kalenderjaar in op de route. We namen een kijkje aan boord.

In beeld: luchtvaartallianties gezamenlijk in de bres voor vliegreizen

9 juli 2020 | Door: 
Pim Pauwels

SCHIPHOL - De drie grote luchtvaartallianties oneworld, SkyTeam en Star Alliance, hebben gezamenlijk een video uitgebracht om te benadrukken dat reizen met het vliegtuig door de genomen hygiëne- en veiligheidsmaatregelen veilig is. In de video geven de allianties weer wat reizigers tijdens hun reis kunnen verwachten.

In beeld: uitgekiend lichtplan op voorterrein Eindhoven Airport

30 juni 2020 | Door: 
onze redactie

EINDHOVEN - Het nieuw ingerichte voorterrein en de Airport Boulevard van Eindhoven Airport zijn voorzien van bijzondere verlichting en een uitgekiend lichtplan van de hand van de Eindhovense lichtarchitect Har Hollands. De op afstand programmeerbare ledverlichting in tal van patronen en kleuren is om de zintuigen te prikkelen.

Schiphol: hyperloop kan korteafstandsvluchten vervangen

10 juni 2020 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - Schiphol ziet veel potentie in de hyperloop. Het snelle vervoersmiddel kan tegen 2050 zelfs een flink deel van de korteafstandsvluchten op de luchthaven vervangen, zo blijkt uit een onderzoek dat Schiphol samen met hyperloopbedrijf Hardt Hyperloop uitvoerde.

Copyright Reismedia BV 2020