Home

KLM hervat op 18 maart passagiersvluchten uit het Verenigd Koninkrijk

5 maart 2021 | Door: 
onze redactie

LONDEN - KLM hervat op 18 maart een deel van de passagiersvluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk. Hoewel er nog tot 1 zeker april een vliegverbod voor dat land geldt, is het door alle uitzonderingen toch interessant genoeg voor de maatschappij om de vluchten te hervatten.

IJsland verwacht kleine vulkaanuitbarsting, vliegverkeer niet in gevaar

4 maart 2021 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

KEFLAVIK - De IJslandse overheid verwacht op korte termijn een kleine vulkaanuitbarsting op het eiland. Die kan kort hinder veroorzaken voor Keflavik Airport, maar een chaos voor het internationale vliegverkeer is volgens het IJslandse ministerie van Buitenlandse Zaken niet waarschijnlijk.

Lufthansa introduceert volgend jaar nieuwe Business Class (in A350 of 787)

4 maart 2021 | Door: 
Neal Luitwieler

FRANKFURT - Na lang wachten is het bijna zover: Lufthansa introduceert in 2022 haar nieuwe Business Class-product, met directe toegang tot het gangpad voor alle passagiers. Dat product werd al in 2017 gepresenteerd en zou eigenlijk debuteren in de Boeing 777-9, maar doordat de levering daarvan drie jaar vertraagd is, krijgt de Boeing 787 of Airbus A350 nu de primeur.

IJsland opent Bars, theaters en evenement-locaties

4 maart 2021 | Door: 
onze redactie

REYKJAVIK - IJsland is begonnen met het heropenen van de samenleving en is daarmee één van de eerste landen in Europa die terugkeert naar de situatie van voor de coronapandemie. Maandag heropende het eiland bars en sportscholen.

Uniglobe viert veertigjarig bestaan

4 maart 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Zakenreisagent Uniglobe bestaat donderdag veertig jaar. De van oorsprong Canadese organisatie staat samen met alle medewerkers stil bij deze mijlpaal. Uniglobe doet dit door het houden van een webinar, samen met 3.800 medewerkers in zestig landen op zes continenten.

Vliegverboden tot 1 april verlengd, behalve voor Kaapverdië

3 maart 2021 | Door: 
Neal Luitwieler

DEN HAAG - Het vliegverbod is voor alle landen waarvoor dat gold verlengd tot 1 april, behalve voor de Kaapverdische Eilanden. Voor de Afrikaanse eilandengroep vervalt het vliegverbod per middernacht, zo heeft minister Cora van Nieuwenhuizen aan de Tweede Kamer laten weten.

IATA: 2021 begint slechter dan 2020 eindigde, en dat zegt veel

3 maart 2021 | Door: 
ABM FN-Dow Jones / Reismedia

GENÈVE - Het passagiersvervoer in de mondiale luchtvaartsector is na een kleine piek in december in januari weer gedaald, zo blijkt uit cijfers van IATA. De hernieuwde zwakte in januari wordt volgens de brancheorganisatie veroorzaakt door de nieuwe varianten van het coronavirus, wat leidde tot een golf van nieuwe besmettingen en nieuwe reisbeperkingen.

'Het nieuwe Alitalia wordt stuk kleiner: 43 tot 45 vliegtuigen'

2 maart 2021 | Door: 
onze redactie

ROME - De Italiaanse regering werkt aan een nieuw plan voor de opvolger van Alitalia. Om te voorkomen dat de Europese Commissie een stokje steekt voor de oprichting van een nieuwe staatsluchtvaartmaatschappij, onder de naam ITA, worden de ambities versoberd.

 

Overig nieuws

Overig nieuws

Emirates vanaf maart iets vaker van Düsseldorf naar Dubai

5 maart 2021 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DÜSSELDORF - Emirates voert het aantal vluchten tussen Düsseldorf en Dubai geleidelijk weer op. Vanaf eind maart wordt er vier keer per week tussen beide steden gevlogen. Het aantal vluchten is echter nog lang niet op het niveau van voor de coronacrisis.

KLM hervat vluchten naar Cork

1 maart 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - KLM vliegt vanaf vandaag weer tussen Schiphol en Cork. Een Embraer 175 van Cityhopper landde vanochtend om tien uur lokale tijd op de luchthaven van de Ierse stad. De lijndienst was anderhalve maand geleden stilgelegd vanwege coronaperikelen.

Moderna verwacht dit jaar meer coronavaccins te leveren

25 februari 2021 | Door: 
Reismedia - ABM FN - Dow Jones

AMSTERDAM - Farmaceut Moderna verwacht dit jaar wereldwijd meer coronavaccins te leveren dan eerder verwacht. Dit meldde het Amerikaanse bedrijf donderdag. Moderna dacht minstens 600 miljoen doses te kunnen leveren, maar dit worden er minimaal 700 miljoen.

Emirates voert eerste vlucht uit met volledig gevaccineerde bemanning

23 februari 2021 | Door: 
onze redactie

DUBAI - Emirates heeft afgelopen weekend voor het eerst een passagiersvlucht uitgevoerd met een volledig gevaccineerde bemanning. Ook de bij de afhandeling betrokken medewerkers op de grond hadden het coronavaccin toegediend gekregen. 

Economie krimpt het sterkst in Noord-Holland door terugval vliegverkeer

23 februari 2021 | Door: 
Rob Somsen

SCHIPHOL - In de provincies Noord-Holland en Groningen is de economie in 2020 het sterkst gekrompen ten opzichte van een jaar eerder, met respectievelijk ongeveer 7 en 5 procent. De krimp in Noord-Holland werd met name veroorzaakt door minder vliegverkeer op Schiphol en het stilvallen van de reisbemiddelingsbranche. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

The Aviation Factory: privéjet huren met bitcoins

22 februari 2021 | Door: 
onze redactie

ANTWERPEN - De Antwerpse luchtvaartbroker The Aviation Factory stelt klanten vanaf nu in staat om cryptovaluta te gebruiken om een privévliegtuig te huren. Het bedrijf wil daarmee inspelen op het groeiende aantal millennials dat investeert in digitale munteenheden.

video

Eerste E195-E2 voor KLM geland op Schiphol

25 februari 2021 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - KLM Cityhopper heeft donderdagavond haar eerste Embraer 195-E2 verwelkomd op Schiphol. Het toestel vloog van de fabriek in Sao José dos Campos via Recife en Tenerife naar haar nieuwe thuisbasis Schiphol. Daar werd ze door een klein comité onthaald.

ASL Group haalt opvallende zakenjet met noodparachute in huis

27 januari 2021 | Door: 
onze redactie

ANTWERPEN - De ASL Group heeft een eerste Cirrus SF50 Vision Jet in ontvangst genomen. De komst van de kleine en zeer veilige zakenjet betekent het begin van een fractional ownership-programma, waarbij gebruikers voor een klein deel eigenaar kunnen worden van het toestel. 

In beeld: omhelzing voor Airbus A340 markeert einde van luchtblokkade Qatar

5 januari 2021 | Door: 
Neal Luitwieler

AL-ULA - Bijzondere beelden uit Saudi-Arabië: bij aankomst in Al-Ula, voor de 41ste bijeenkomst van de Gulf Cooperation Council, hebben de emir van Qatar en de kroonprins van Saudi-Arabië met elkaar geknuffeld. Daarmee is de vrede tussen beide landen zo goed als zeker een feit, en komt er een einde aan de luchtblokkade waar met name Qatar Airways veel last van had.

Emirates onthult Premium Economy

29 december 2020 | Door: 
onze redactie

DUBAI - Emirates heeft dinsdag onthuld hoe haar Premium Economy-cabine eruitziet. Als één van de laatste grote airlines introduceert de luchtvaartmaatschappij deze reisklasse, die het gat tussen Economy Class en Business Class opvult.

Copyright Reismedia BV 2021