Luchtvaartnieuws Podcast: IATA vreest verlies en Corendon heeft ruzie

27 november 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Aflevering 5 van de Luchtvaartnieuws Podcast staat nu online. Klaas-Jan van Woerkom en Niek Vernooij blikken deze week onder andere terug op de afgelopen IATA-top en de ruzie tussen Sunweb en Corendon.

Lichtpuntje: Schiphol verwelkomt voor het eerst in maanden meer passagiers

27 november 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Schiphol heeft vorige week voor het eerst sinds augustus de passagiersaantallen op weekbasis zien toenemen. In week 47 maakten in totaal 207.400 reizigers gebruik van de luchthaven, een stijging van 3 procent ten opzichte van de week daarvoor. Ten opzichte van vorig jaar ligt het passagiersaantal momenteel 83 procent lager.

Rotterdam Airport verliest rechtstreekse OV-verbinding met Delft en Den Haag

27 november 2020 | Door: 
onze redactie

ROTTERDAM - Reizigers die vanuit Delft of het zuiden van Den Haag met het openbaar vervoer naar Rotterdam The Hague Airport willen, zijn vanaf 3 januari veel langer onderweg. Bus 37 van EBS wordt dan geschrapt tussen de luchthaven en station Delft (en rijdt alleen nog tussen Delft en Den Haag).

Delta biedt coronavrije lijndienst naar Europa aan, waardoor quarantaineplicht vervalt

26 november 2020 | Door: 
onze redactie

ATLANTA - Delta Air Lines en de luchthavenuitbaters van Atlanta en Rome starten samen een trans-Atlantisch COVID-19-testprogramma, waardoor reizigers quarantainevrije toegang tot Italië krijgen. De Italiaanse regering komt met een decreet waardoor dat mogelijk wordt.

Eurostar in zwaar weer, vraagt Britse regering om hulp

26 november 2020 | Door: 
onze redactie

LONDEN - Eurostar is hard geraakt door de coronacrisis en wil daarom hulp van de Britse regering. Het bedrijf voert als gevolg van de reisrestricties nog maar enkele ritten per dag uit en heeft de passagierscijfers zien instorten. Dat is financieel niet lang meer vol te houden.

India nog tot eind dit jaar gesloten voor internationale vluchten

26 november 2020 | Door: 
onze redactie

NEW DELHI - India blijft nog zeker tot en met 31 december gesloten voor reguliere internationale passagiersvluchten. Slechts repatriëringsvluchten en vluchten die plaatsvinden onder een ‘air bubble’-overeenkomst met andere landen mogen plaatsvinden. De ban zou op 30 november aflopen.

Minister schuift beslissing over groei Schiphol door naar volgend kabinet

25 november 2020 | Door: 
Doron Sajet

SCHIPHOL - Het is aan een volgend kabinet om te beslissen of Schiphol vanaf volgend jaar mag groeien. Dat zei minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat vandaag tegen de Tweede Kamer. Voordat er vastgesteld kan worden of de veiligheid wel op orde is, moet Van Nieuwenhuizen eerst nog zorgen dat alle huidige regels op Schiphol worden nageleefd.

Aandelenkoers Air France-KLM weer boven 5 euro na enorme stijging

25 november 2020 | Door: 
onze redactie

AMSTERDAM - Voor het eerst sinds juni is de aandelenkoers van Air France-KLM weer boven de 5 euro geëindigd. Begin oktober was het aandeel nog minder dan 3 euro waard, maar door het positieve vaccinnieuws is de koers sindsdien met meer dan 70 procent gestegen.

 

Overig nieuws

Overig nieuws

Amerikaanse verkeersveiligheidsdienst onderzoekt Tesla

28 november 2020 | Door: 
ABM FN-Dow Jones

WASHINGTON D.C. - De National Highway Traffic Safety Administration is een onderzoek gestart naar veiligheidsproblemen bij Tesla. Dit maakte de Amerikaanse verkeersveiligheidsdienst bekend.

'ANA wil kapitaal ophalen met nieuwe aandelenuitgifte'

24 november 2020 | Door: 
onze redactie

TOKIO - All Nippon Airways (ANA) zou 1,9 miljard dollar willen ophalen door middel van de uitgifte van nieuwe aandelen. Dat meldt Reuters. De Japanse luchtvaartmaatschappij ontkende dinsdag dat het al een besluit heeft genomen over de aandelenemissie.

Coronavaccin AstraZeneca 70 procent effectief

23 november 2020 | Door: 
ABM FN-Dow Jones

AMSTERDAM - Het coronavirusvaccin dat het Britse farmaciebedrijf AstraZeneca ontwikkelt, heeft per saldo effectiviteit van 70 procent, maar is veel effectiever als de eerste van de twee doses wordt gehalveerd. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

Coronabehandeling Regeneron krijgt goedkeuring FDA

22 november 2020 | Door: 
ABM FN-Dow Jones

AMSTERDAM - De coronabehandeling van Regeneron Pharmaceuticals is door de U.S. Food and Drug Administration goedgekeurd bij milde tot gematigde gevallen. Dit werd zondag bekend.

Singapore en Hongkong stellen start 'travel bubble' uit

21 november 2020 | Door: 
onze redactie

HONGKONG - Singapore en Hongkong hebben de start van een ‘air travel bubble’ tussen beide gebiedsdelen uitgesteld. De reden daarvoor is de recente stijging van het aantal coronagevallen in Hongkong. Zaterdag werden in die stad 43 nieuwe coronagevallen gemeld.

Singapore Airlines ook weer rechtstreeks naar San Francisco

20 november 2020 | Door: 
onze redactie

SINGAPORE - Singapore Airlines hervatte vorige week de rechtstreekse lijndienst van Singapore naar New York, de langste ter wereld. In december vliegt de Singaporese luchtvaartmaatschappij ook weer non-stop naar San Francisco. Ook wordt het aantal vluchten naar Los Angeles uitgebreid.

video

Elbers: te prematuur om te zeggen of vaccinatie verplicht wordt voor KLM-passagiers

24 november 2020 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - Topman Pieter Elbers vindt het nog te prematuur om te zeggen of vaccinatie verplicht wordt voor KLM-passagiers. Dat is nu niet aan de orde. Hij is wel erg blij met het goede vaccinnieuws van de laatste tijd, zo laat hij in een interview met Bloomberg TV weten.

Qantas bereikt als derde luchtvaartmaatschappij de honderd

15 november 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SYDNEY - Qantas heeft als derde luchtvaartmaatschappij ter wereld de respectabele leeftijd van honderd jaar bereikt. De Australische onderneming heeft op de ranglijst van oudste vliegbedrijven alleen KLM en Avianca boven zich. 

Allerlaatste vlucht vanaf Berlijnse luchthaven Tegel

8 november 2020 | Door: 
Niek Vernooij

BERLIJN - Zondag vertrok de allerlaatste vlucht vanaf de Berlijnse luchthaven Tegel. Daarmee komt een eind aan meer dan honderd jaar luchtvaarthistorie. De afgelopen zestig jaar lang was Tegel een burgerluchthaven, maar door de opening van Berlin Brandenburg Airport (BER) is de luchthaven overbodig geworden.

Elbers: uiterst zorgelijke impasse, voortbestaan KLM in gevaar

31 oktober 2020 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - KLM-topman Pieter Elbers vindt het zeer betreurenswaardig dat pilotenbond VNV en cabine- en grondbond FNV vooralsnog weigeren om de zogeheten commitment clausule te tekenen, waarin zij moesten beloven akkoord te gaan met het inperken van de arbeidsvoorwaarden zolang de staatssteun duurt. Elbers is hier zeer bezorgd over en vreest voor het voortbestaan van KLM.

Copyright Reismedia BV 2020