Videos

Parkeergarage P1 Eindhoven Airport ingestort

27 mei 2017 | Door: 
onze redactie

EINDHOVEN - Op de luchthaven Eindhoven Airport is zaterdag rond 18.50 uur een deel van de in aanbouw zijnde parkeergarage P1 ingestort. Dat bevestigt de directie van de luchthaven. "Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat er slachtoffers zijn. De oorzaak van de instorting is momenteel nog niet bekend en wordt verder onderzocht", aldus de luchthaven in een verklaring.

Cathay Pacific brengt eigen Betsy Beer nu ook naar Europa

17 mei 2017 | Door: 
Eugenie Engelbracht

DRIEBERGEN – Met ingang van vandaag wordt de komende maanden op alle vluchten van Cathay Pacific tussen Hongkong en Europa het succesvolle Betsy Beer aan boord aangeboden. Na een goede ontvangst van dit kwaliteitsbier in maart dit jaar op de vluchten tussen Hongkong en het Verenigd Koninkrijk, Heathrow, Gatwick en Manchester en in april op de vluchten naar Australië is nu Europa aan de beurt voor de uitrol van dit bier.

Aandeelhoudersvergadering Air France-KLM vooral een 'Frans feestje'

16 mei 2017 | Door: 
Rob Somsen

PARIJS - Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Air France-KLM bleek het vooral te draaien om Air France. De maatschappij binnen de holding die het beduidend minder doet dan de kleine zus KLM. Niet alleen qua financiële resultaten en stoelbezetting doen de Nederlanders het beter, maar ook op het gebied van innovatie trekt KLM de kar.

SAS breidt netwerk in Noorwegen verder uit

10 mei 2017 | Door: 
onze redactie

KOPENHAGEN - De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS vergroot het aanbod in Noorwegen. Met ingang van het winterseizoen wordt Kopenhagen rechtstreeks verbonden met Tromsø. Daardoor komt het aantal Noorse bestemmingen vanuit Denemarken op zes.

FC Groningen lanceert Skylounge Groningen Airport Eelde

9 mei 2017 | Door: 
onze redactie

GRONINGEN – FC Groningen én Groningen Airport Eelde hebben een nieuw businessconcept ontwikkeld: de Skylounge Groningen Airport Eelde. Met ingang van het voetbalseizoen 2017/ 2018 biedt een nieuwe ruimte in het Noordlease Stadion ondernemers de mogelijkheid een bijdrage te leveren aan een versterking van de infrastructuur en bereikbaarheid van Noord-Nederland.

Schiphol opent extra doorgangen om opstopping te voorkomen

8 mei 2017 | Door: 
ANP

AMSTERDAM - Luchthaven Schiphol gaat deze zomer alle beveiligingsdoorgangen in vertrekhal 1 openen vanwege de grote drukte. Dat is bekendgemaakt na het overleg van demissionair staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur) maandag met KLM-topman Pieter Elbers en Jos Nijhuis, eindverantwoordelijke van Schiphol, over de problemen op de luchthaven.

'Airlines, waarom haat u het Amerikaanse volk?'

3 mei 2017 | Door: 
Niek Vernooij

WASHINGTON - Het incident waarbij een passagier met geweld van een overboekte vlucht van United Airlines werd gesleept, leidde dinsdag tot een hoorzitting in Washington. De CEO's van een aantal grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen moesten zich tegenover de Transportcommissie van het Huis van Afgevaardigden verantwoorden voor wat er toch allemaal fout gaat.

Oslo de toekomst in met drastisch gegroeide luchthaven

2 mei 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

OSLO - De luchthaven van Oslo is voorbereid op toekomstige groei met de opening van een flink uitgebreide terminal. Met het nieuwe luchthavengebouw kunnen jaarlijks 32 miljoen passagiers worden verwerkt. 

British Airways geeft preview van vernieuwde Terminal 7 op JFK

26 april 2017 | Door: 
onze redactie

LONDEN - British Airways steekt miljoenen in de verbouwing van Terminal 7 op New York JFK. Passagiers kunnen de compleet vernieuwde ruimte vanaf 2018 gebruiken. De Britse luchtvaartmaatschappij geeft nu vast een preview van hoe het er uit komt te zien.

Uber wil netwerk van elektrische vliegtuigjes in grote steden

26 april 2017 | Door: 
onze redactie

DALLAS - Taxidienst Uber slaat de handen ineen met vliegtuigbouwer Embraer en helikopterfabrikant Bell om een netwerk van elektrische kleine vliegtuigen op te zetten. Dat moet in drukke steden een alternatief bieden voor het drukke autoverkeer.

Iberia voorziet eerste toestel van Premium Economy

21 april 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

MADRID - Iberia heeft een eerste vliegtuig voorzien van Premium Economy. De reisklasse, die eind vorig jaar werd aangekondigd, is deze zomer beschikbaar op vluchten van Madrid naar New York, Chicago en Bogota. Dit jaar worden vijf Airbus A340-600’s omgebouwd.

British Airways investeert miljoenen in upgrade business class

7 april 2017 | Door: 
onze redactie

LONDEN - British Airways steekt 467 miljoen euro in de upgrade van haar premium product, waaronder de business class. “We willen ons onderscheiden met een uniek product”, aldus topman Alex Cruz. 

Aeromexico Boeing 787-9: een kijkje aan boord

5 april 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Aeromexico vliegt sinds deze week met de Boeing 787-9 op Schiphol. In vergelijking met de 787-8 biedt het toestel meer stoelen, een verbeterde Business Class en standaard WiFi. Luchtvaartnieuws Magazine en mediapartner RTV NH stapten aan boord.

Dutch Aviation Group: innoveren doe je samen

4 april 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

AMSTERDAM - Innoveren doe je samen, zo luidde het thema van het symposium dat de Dutch Aviation Group organiseerde in samenwerking met het NLR. “We hebben er belang bij elkaar in Nederland te versterken”, stelt voorzitter Alexander Schnitger.

België en India weer verbonden door Brussels Airlines

30 maart 2017 | Door: 
onze redactie

BRUSSEL - Brussels Airlines vlucht SN601 zorgde er donderdagochtend voor dat Brussels Airport en de luchthaven van Mumbai weer met elkaar zijn verbonden sinds het vertrek van Jet Airways van Brussel naar Schiphol.

KLM-medewerkers prijzen nieuwe bestemmingen aan

29 maart 2017 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - KLM breidt dit zomerseizoen het routenetwerk uit met een ongekend aantal van twaalf nieuwe routes. Om passagiers kennis te laten maken met nieuwe bestemmingen prijzen KLM-medewerkers de steden aan in korte filmpjes.

Indiase airlines bannen parlementslid na 'slippertje'

24 maart 2017 | Door: 
onze redactie

DELHI - Een parlementslid in India moet zich voorlopig per auto, trein of privévliegtuig door het land verplaatsten, nu de vijf grootste luchtvaartmaatschappijen hem op een zwarte lijst hebben gezet. De reden is dat Ravindra Gaikwad een medewerker van Air India met zijn slippers heeft geslagen.

Zorgeloos de grens over met gezichtsscan op luchthavens

15 maart 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

AMSTERDAM - Reizigers hoeven in de toekomst steeds minder vaak hun paspoort of andere documenten te laten zien op de luchthaven. Op de Passenger Terminal Expo in Amsterdam worden deze week de laatste trends op het gebied van luchthavens getoond. Biometrische data zijn daar het toverwoord.

Topdrukte op Maastricht Aachen Airport door TEFAF

11 maart 2017 | Door: 
onze redactie

BEEK - De Maastrichtse kunstbeurs TEFAF is weer begonnen en dat betekent traditioneel topdrukte voor Maastricht Aachen Airport. Zakenjets van kunstliefhebbers- en verzamelaars vliegen af en aan vanuit heel Europa en daarbuiten.

TAP Portugal voorziet eerste A330 van nieuw interieur

9 maart 2017 | Door: 
onze redactie

LISSABON - TAP Portugal heeft de eerste Airbus A330 voorzien van een compleet nieuw interieur. De hele langeafstandsvloot wordt onder handen genomen. Met het opfrissen van de cabines is een investering van 70 miljoen euro gemoeid.

Qatar Airways: tweepersoons bed in nieuwe Business Class

8 maart 2017 | Door: 
onze redactie

BERLIJN - Qatar Airways heeft op de ITB in Berlijn haar langverwachte nieuwe Business Class gepresenteerd. Privacy staat centraal in de zogeheten Qsuites. Pronkstuk is het tweepersoonsbed, dat als enige door Qatar Airways in Business wordt aangeboden.

KLM wijst passagiers de weg met emoji's

1 maart 2017 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - Reizigers die iets van KLM willen weten op Facebook Messenger maar geen zin hebben om veel te typen kunnen hun vraag vanaf nu samenvatten in een emoji. 

Manchester Airport investeert 1 miljard in metamorfose

24 februari 2017 | Door: 
onze redactie

MANCHESTER - Manchester Airport heeft beelden vrijgegeven van hoe de terminal eruit komt te zien na een omvangrijke metamorfose. De luchthaven investeert een miljard pond in het terminalcomplex, waarbij onder meer de huidige Terminal 1 tegen de vlakte gaat.

Emirates vernieuwt bar aan boord van A380

24 februari 2017 | Door: 
onze redactie

DUBAI - Emirates steekt de komende jaren miljoenen in het vernieuwen van de cabines aan boord van de Boeing 777 en Airbus A380. Daaronder valt ook de boordbar van de dubbeldekker.

Flybe-toestel door landingsgestel gezakt op Schiphol

23 februari 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Een Bombardier Q400 van Flybe is donderdag rond 17:00 uur tijdens de landing op Schiphol door het rechter landingsgestel gezakt. Daardoor is de Oostbaan, de enige baan die voor landingen in gebruik was vanwege de storm, geblokkeerd. Het ging om vlucht BE1284 uit Edinburgh.

Schiphol: ruim honderd vluchten geannuleerd

23 februari 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De storm leidt donderdag tot overlast op Schiphol. Volgens de luchthaven heeft zestig procent van de vluchten een vertraging van dertig tot negentig minuten opgelopen. Daarnaast zijn ruim honderd vluchten geannuleerd. Een toestel van Emirates week uit naar Frankfurt.

Lelystad Airport: eerste beelden van nieuwe terminal

17 februari 2017 | Door: 
onze redactie

LELYSTAD - Het nu nog kleine vliegveld Lelystad moet in 2019 in een groter jasje zijn gestoken. Architectenbureau Paul de Ruiter Architects heeft nu de eerste beelden vrijgegeven van de nieuwe terminal.

Emirates kijkt naar aanschaf single-aisle toestellen

13 februari 2017 | Door: 
onze redactie

DUBAI - Emirates kijkt naar de aanschaf van single-aisle toestellen zoals de Boeing 737 en A320. Dat meldt topman Tim Clark aan CNN's Richard Quest. Deze nieuwe kijk op de vloot is op zijn minst opmerkelijk aangezien het kleinste toestel in de huidige vloot een Boeing 777 is.

Copyright Reismedia BV 2017