Videos

Garuda Indonesia wil serviceconcept continu blijven verbeteren

8 september 2017 | Door: 
Carla van den Berg

OUDERKERK AAN DE AMSTEL - Garuda Indonesia presenteerde vrijdag 8 september in Ron Gastrobar Indonesia in Ouderkerk aan de Amstel de tweede editie van het programma Star Chef Signature Dishes aan genodigden en de pers.

KLM geeft online inzicht in catering aan boord

6 september 2017 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - KLM biedt reizigers vanaf nu heldere informatie over de catering op verre vluchten. Passagiers kunnen daardoor voor hun vliegreis online zien welke maaltijdopties er zijn en op welk moment van de vlucht het eten wordt geserveerd.

KLM start dienstverlening via WhatsApp

5 september 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - KLM krijgt als één van de eerste bedrijven ter wereld een officieel zakelijk WhatsApp-account. Daarmee gaat de luchtvaartmaatschappij één-op-één communiceren met klanten, zo meldt de luchtvaartmaatschappij.

VIDEO: Gezichtsherkenning van voordeur tot vliegtuig op Aruba Airport

23 augustus 2017 | Door: 
onze redactie

ORANJESTAD - Passagiers op Aruba Airport kunnen vanaf nu in de gehele luchthaven geïdentificeerd worden door gezichtsherkenning. Daardoor kan volledig zonder papieren langs de incheckbalie, door de paspoortcontrole en aan boord van het vliegtuig worden gegaan.

VIDEO: Topman airberlin belooft dat vluchten gewoon doorgaan

15 augustus 2017 | Door: 
onze redactie

DÜSSELDORF - “Airberlin vliegt gewoon door”, zo luidt de boodschap van topman Thomas Winkelmann. Volgens de CEO is er geen reden tot onrust nu het noodlijdende bedrijf uitstel van betaling heeft aangevraagd. “Het is onderdeel van onze herstructurering.”

'Australische politie voorkomt aanslag op vliegtuig'

30 juli 2017 | Door: 
onze redactie

SYDNEY - Een team van de terrorisme eenheid van de Australische federale politie is vijf woningen binnengevallen in buitenwijken van de stad Sydney, nadat het berichten had opgepikt dat er een aanslag op een vliegtuig gepland was, dat schrijft de Sydney Morning Herald zondag.

Air France presenteert naam nieuwe dochtermaatschappij: Joon

20 juli 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

PARIJS - De nieuwe dochtermaatschappij van Air France, voorheen bekend als project Boost, heeft officieel een naam: Joon. Vanaf het najaar van 2017 moet het bedrijf vanaf Parijs gaan vliegen op middellange afstanden, in de zomer van volgend jaar gevolgd door verre routes.

KLM naar terminal 2 Incheon International Airport

16 juli 2017 | Door: 
onze redactie

SEOUL – De nieuwe terminal 2 van Incheon International Airport moet eind september van dit jaar klaar zijn en in januari 2018 opengaan voor het publiek. SkyTeam-partners Korean Air, Delta Air Lines, Air France en KLM worden de eerste gebruikers van de terminal.

Schenkt cabinebemanning Emirates gebruikte champagne?

15 juli 2017 | Door: 
onze redactie

LONDEN - Een passagier aan boord van de business class in een Airbus A380 van Emirates heeft video-opnamen gemaakt waarop te zien is dat een stewardess champagne vanuit een glas teruggiet in de fles. Het bemanningslid had niet in de gaten dat ze werd gefilmd.

KLM breidt persoonlijke maaltijdservice uit naar Bangkok

14 juli 2017 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - KLM breidt de speciale maaltijdservice ‘Anytime for You’ uit. De optie, waarbij World Business Class-passagiers zelf bepalen wat en wanneer zij eten, werd deze week geïntroduceerd richting Johannesburg. Eind oktober komt daar Bangkok bij.

Akbar Al Baker onder vuur vanwege oma-uitspraak

12 juli 2017 | Door: 
onze redactie

DUBLIN - Topman Akbar Al Baker van Qatar Airways heeft zich de woede op de hals van Amerikaanse stewardessen nadat hij zich vorige week tijdens een toespraak in Dublin niet al te vleiend over ze uitliet. Flight attandents van Amerikaanse airlines zijn volgens de flamboyante Arabier allemaal oma’s.

Vliegticket Newcastle-Londen via Spanje goedkoper dan trein

3 juli 2017 | Door: 
onze redactie

LONDEN - De Brit Joe Furness vond een treinticket van Newcastle naar Londen van 78,50 pond wel erg prijzig. Hij zocht een goedkoper alternatief en vond bij Thomas Cook Airlines een vliegticket voor slechts 26 pond. Maar dan wel met een tussenstop op Menorca.

Video - KLM President-directeur Pieter Elbers bij CNN

30 juni 2017 | Door: 
onze redactie

NEW YORK - KLM President-directeur Pieter Elbers werd donderdagochtend, 29 juni, in New York geïnterviewd door CNN-journalist Richard Quest over veiligheid en beveiliging in de luchtvaart. Quest kon het tijdens het interview niet laten om de naam Koninklijke Luchtvaartmaatschappij uit te spreken.

EL AL geeft interieurbeelden vrij van Boeing 787 Dreamliner

13 juni 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

TEL AVIV - De Israëlische nationale luchtvaartmaatschappij EL AL ontvangt, zoals eerder gemeld, dit jaar de eerste van zestien bestelde Boeing 787 Dreamliners. Passagiers kunnen daarin een luxe reis verwachten, zo is te zien op de eerste beelden van het interieur.

KLM maakt telefoonhoesjes van oude kranten

8 juni 2017 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - KLM is gestopt met het uitdelen van kranten en magazine aan boord. Passagiers kunnen in plaats daarvan gratis kranten en bladen lezen via de KLM Media App. Wie de app downloadt ontvangt een telefoonhoesje die is gemaakt van oude kranten.

Emirates koopt vloot nieuwe BMW's voor passagiersvervoer

8 juni 2017 | Door: 
onze redactie

DUBAI - Naast een groeiende vloot Airbus A380’s en Boeing 777’s investeert Emirates ook flink in grondvervoer. Passagiers met een ticket voor Business of First Class kunnen in Dubai gebruik maken van een vloot splinternieuwe BMW’s.

SkyTeam opent nieuwe business lounge in Vancouver

5 juni 2017 | Door: 
Rob Somsen

CANCUN - Luchtvaartalliantie SkyTeam opent een nieuwe business lounge voor de zakelijke en frequente reizigers in Vancouver in Canada. Het is de zevende lounge voor de luchtvaartalliantie. Passagiers van de SkyTeam-leden die van en naar Vancouver reizen en voldoen aan de toegangsvoorwaarden hebben er een plek bij om te werken, te eten en drinken en/of ontspannen.

Parkeergarage P1 Eindhoven Airport ingestort

27 mei 2017 | Door: 
onze redactie

EINDHOVEN - Op de luchthaven Eindhoven Airport is zaterdag rond 18.50 uur een deel van de in aanbouw zijnde parkeergarage P1 ingestort. Dat bevestigt de directie van de luchthaven. "Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat er slachtoffers zijn. De oorzaak van de instorting is momenteel nog niet bekend en wordt verder onderzocht", aldus de luchthaven in een verklaring.

Cathay Pacific brengt eigen Betsy Beer nu ook naar Europa

17 mei 2017 | Door: 
Eugenie Engelbracht

DRIEBERGEN – Met ingang van vandaag wordt de komende maanden op alle vluchten van Cathay Pacific tussen Hongkong en Europa het succesvolle Betsy Beer aan boord aangeboden. Na een goede ontvangst van dit kwaliteitsbier in maart dit jaar op de vluchten tussen Hongkong en het Verenigd Koninkrijk, Heathrow, Gatwick en Manchester en in april op de vluchten naar Australië is nu Europa aan de beurt voor de uitrol van dit bier.

Aandeelhoudersvergadering Air France-KLM vooral een 'Frans feestje'

16 mei 2017 | Door: 
Rob Somsen

PARIJS - Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Air France-KLM bleek het vooral te draaien om Air France. De maatschappij binnen de holding die het beduidend minder doet dan de kleine zus KLM. Niet alleen qua financiële resultaten en stoelbezetting doen de Nederlanders het beter, maar ook op het gebied van innovatie trekt KLM de kar.

SAS breidt netwerk in Noorwegen verder uit

10 mei 2017 | Door: 
onze redactie

KOPENHAGEN - De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS vergroot het aanbod in Noorwegen. Met ingang van het winterseizoen wordt Kopenhagen rechtstreeks verbonden met Tromsø. Daardoor komt het aantal Noorse bestemmingen vanuit Denemarken op zes.

FC Groningen lanceert Skylounge Groningen Airport Eelde

9 mei 2017 | Door: 
onze redactie

GRONINGEN – FC Groningen én Groningen Airport Eelde hebben een nieuw businessconcept ontwikkeld: de Skylounge Groningen Airport Eelde. Met ingang van het voetbalseizoen 2017/ 2018 biedt een nieuwe ruimte in het Noordlease Stadion ondernemers de mogelijkheid een bijdrage te leveren aan een versterking van de infrastructuur en bereikbaarheid van Noord-Nederland.

Schiphol opent extra doorgangen om opstopping te voorkomen

8 mei 2017 | Door: 
ANP

AMSTERDAM - Luchthaven Schiphol gaat deze zomer alle beveiligingsdoorgangen in vertrekhal 1 openen vanwege de grote drukte. Dat is bekendgemaakt na het overleg van demissionair staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur) maandag met KLM-topman Pieter Elbers en Jos Nijhuis, eindverantwoordelijke van Schiphol, over de problemen op de luchthaven.

'Airlines, waarom haat u het Amerikaanse volk?'

3 mei 2017 | Door: 
Niek Vernooij

WASHINGTON - Het incident waarbij een passagier met geweld van een overboekte vlucht van United Airlines werd gesleept, leidde dinsdag tot een hoorzitting in Washington. De CEO's van een aantal grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen moesten zich tegenover de Transportcommissie van het Huis van Afgevaardigden verantwoorden voor wat er toch allemaal fout gaat.

Oslo de toekomst in met drastisch gegroeide luchthaven

2 mei 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

OSLO - De luchthaven van Oslo is voorbereid op toekomstige groei met de opening van een flink uitgebreide terminal. Met het nieuwe luchthavengebouw kunnen jaarlijks 32 miljoen passagiers worden verwerkt. 

British Airways geeft preview van vernieuwde Terminal 7 op JFK

26 april 2017 | Door: 
onze redactie

LONDEN - British Airways steekt miljoenen in de verbouwing van Terminal 7 op New York JFK. Passagiers kunnen de compleet vernieuwde ruimte vanaf 2018 gebruiken. De Britse luchtvaartmaatschappij geeft nu vast een preview van hoe het er uit komt te zien.

Uber wil netwerk van elektrische vliegtuigjes in grote steden

26 april 2017 | Door: 
onze redactie

DALLAS - Taxidienst Uber slaat de handen ineen met vliegtuigbouwer Embraer en helikopterfabrikant Bell om een netwerk van elektrische kleine vliegtuigen op te zetten. Dat moet in drukke steden een alternatief bieden voor het drukke autoverkeer.

Iberia voorziet eerste toestel van Premium Economy

21 april 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

MADRID - Iberia heeft een eerste vliegtuig voorzien van Premium Economy. De reisklasse, die eind vorig jaar werd aangekondigd, is deze zomer beschikbaar op vluchten van Madrid naar New York, Chicago en Bogota. Dit jaar worden vijf Airbus A340-600’s omgebouwd.

Copyright Reismedia BV 2017