coronacrisis

Moderna vaccin beschermt tegen coronamutaties

25 januari 2021 | Door: 
ABM FN-Dow Jones

AMSTERDAM - Het coronavaccin lijkt op het eerste gezicht ook bescherming te bieden tegen mutaties van het virus, zoals de Britse en Zuid-Afrikaanse variant, maar het Amerikaanse biotechbedrijf gaat wel aanvullend onderzoek doen hiernaar. Dit werd maandagmiddag bekend.

Japan blokkeert toegang voor buitenlanders om nieuwe coronavariant

27 december 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Japan verwacht een uitzonderlijk rustige nieuwjaarsvakantie omdat de regering vanaf maandag 28 december buitenlandse bezoekers de toegang tot het land ontzegt. Ook wordt het vliegen binnen Japan ontmoedigd.

Coronabehandeling Regeneron krijgt goedkeuring FDA

22 november 2020 | Door: 
ABM FN-Dow Jones

AMSTERDAM - De coronabehandeling van Regeneron Pharmaceuticals is door de U.S. Food and Drug Administration goedgekeurd bij milde tot gematigde gevallen. Dit werd zondag bekend.

Negatief reisadvies voor West-Macedonië

3 november 2020 | Door: 
Onze redactie

DEN HAAG - Het aantal besmettingen met het coronavirus is toegenomen in de Griekse regio West-Macedonië, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De regio krijgt om deze reden een oranje reisadvies.

Negatief reisadvies voor Zweedse steden Göteborg en Stockholm

3 november 2020 | Door: 
onze redactie

DEN HAAG - Naast het aantal besmettingen in Uppsala is het aantal besmettingen met het coronavirus in de Zweedse steden Göteborg en Stockholm toegenomen. Dit meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Reisadvies voor Duitsland weer aangescherpt

15 oktober 2020 | Door: 
Sandra Kooij

DEN HAAG - Het reisadvies voor Duitsland is weer aangescherpt, zo meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook inwoners uit de provincie Zeeland moeten, net als alle andere Nederlandse provincies, vanaf nu een negatieve coronatest tonen bij aankomst in Duitsland.

Ook Zwitserland krijgt oranje reisadvies

25 september 2020 | Door: 
Sandra Kooij

DEN HAAG - Vanaf 28 september geldt er in Zwitserland een tiendaagse quarantaineplicht voor Nederlandse reizigers, vanwege het toenemende aantal besmettingen in Nederland. Het ministerie van Buitenlandse Zaken past daarom het reisadvies aan van geel naar oranje.

Nederlandse reizigers niet langer welkom in Denemarken

18 september 2020 | Door: 
Sandra Kooij

KOPENHAGEN - Nederlandse reizigers zijn vanaf zaterdag 19 september niet langer welkom in Denemarken, dit meldt de Deense politie. Het land sluit zijn grenzen vanwege de stijging van het aantal coronabesmettingen in Nederland.

ANVR dagvaardt airlines wegens uitblijven terugbetalingen

8 september 2020 | Door: 
Sanne Geelink

LEUSDEN - De ANVR start met het dagvaarden van luchtvaartmaatschappijen vanwege het uitblijven van terugbetalingen. Royal Air Maroc is als eerste aan de beurt. Diverse airlines verschuilen zich volgens de brancheorganisatie achter allerlei excuses, terwijl passagiers recht hebben op terugbetaling bij een niet uitgevoerde vlucht.

Australische grenzen blijven dicht tot 17 december

4 september 2020 | Door: 
Sanne Geelink

CANBERRA - De Australische grenzen blijven dicht tot 17 december 2020. Het reisverbod geldt al vanaf 18 maart 2020 en wordt nu met drie maanden verlengd. Dit heeft de Australische regering bevestigd nadat het AHPPC (het Australische RIVM) dit geadviseerd had.

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen