coronavirus

Overheid wil gegevens risicopassagiers opvragen

8 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

DEN HAAG - De Nederlandse overheid wil de persoonsgegevens van reizigers uit risicogebieden opvragen, om te checken of zij zich aan de quarantaineregels houden. Volgens minister De Jonge (Volksgezondheid) wordt daarover gesproken met luchtvaartmaatschappijen en cruiserederijen.

Coronatest vanaf dit weekend verplicht op Duitse luchthavens

7 augustus 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BERLIJN - Reizigers die vanuit een risicogebied aankomen op Duitse luchthavens moeten zich vanaf komend weekend laten testen op corona. Dat maakte minister Jens Spahn (Volksgezondheid) bekend. In tegenstelling tot in Nederland is de test verplicht.

Kabinet wil reizigers uit coronagebied op Schiphol testen

6 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Uiterlijk volgende week moet er op Schiphol een teststraat worden ingericht waar reizigers uit risicogebieden kunnen worden getest op het coronavirus. Dat maakte minister De Jonge (Volksgezondheid) donderdagavond bekend. De test wordt niet verplicht.

Etihad Airways ziet verliezen verder oplopen

6 augustus 2020 | Door: 
Pim Pauwels

ABU DHABI - De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat Etihad Airways in de eerste helft van dit jaar een verlies leed van 758 miljoen dollar. Dat is ongeveer 30 procent hoger dan in het eerste half jaar van 2019, toen de maatschappij nog een verlies van 586 miljoen dollar noteerde.

EasyFly vraagt faillissement aan door coronacrisis

6 augustus 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BOGOTA - Het Colombiaanse EasyFly heeft het faillissement aangevraagd. De luchtvaartmaatschappij is hard geraakt door de coronacrisis en de daaraan verbonden reisbeperkingen. Het bedrijf wil proberen om een doorstart te maken in afgeslankte vorm.

KLM schrapt 4.500 tot 5.000 banen

31 juli 2020 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - KLM Groep schrapt de komende jaren in totaal 4.500 tot 5.000 banen. Door eerdere maatregelen in de vorm van het niet-vernieuwen van tijdelijke contracten en de Vrijwillige Vertrekregeling verdwijnen zo’n 3.500 banen. Voor 1.500 banen moeten volgens KLM “alternatieve oplossingen” gevonden worden.

KLM lijdt 768 miljoen euro verlies in eerste halfjaar

30 juli 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

AMSTELVEEN - KLM heeft in het eerste halfjaar van 2020 een verlies geleden van 768 miljoen euro. Vorig jaar werd in dezelfde periode nog een winst genoteerd van 223 miljoen euro. Topman Pieter Elbers omschrijft de resultaten als de slechtste in de geschiedenis van het bedrijf.

Alitalia weer vaker naar Schiphol en Brussels Airport

29 juli 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ROME - Alitalia voert dit najaar het aantal vluchten naar Schiphol en Brussels Airport op. De Italiaanse luchtvaartmaatschappij breidt de dienstregeling geleidelijk weer uit, maar vliegt voorlopig met een aangepast schema vanwege de coronacrisis.

Finnair diep in het rood door coronacrisis

24 juli 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

HELSINKI - Finnair heeft over het eerste halfjaar van 2020 een verlies geleden van ruim 266 miljoen euro. Door de coronacrisis kon de Finse luchtvaartmaatschappij slechts drie procent van alle vluchten uitvoeren. Vooral in het tweede kwartaal waren de passagierscijfers dramatisch.

Airlines dringen aan op herstart routes naar VS en Canada

23 juli 2020 | Door: 
onze redactie

AMSTERDAM - IAG, United Airlines, American Airlines en Lufthansa dringen er bij de Europese en Amerikaanse politiek op aan om trans-Atlantische routes weer te kunnen vliegen. In een open brief doen de airlines een oproep aan de autoriteiten in Brussel en Washington om passagiers gezamenlijk te testen op het coronavirus.

Copyright Reismedia BV 2020