coronavirus

Heathrow houdt slechts één landingsbaan open

2 april 2020 | Door: 
onze redactie

LONDEN - London Heathrow houdt vanaf maandag 6 april een enkele landingsbaan open. Het is de bedoeling dat er twee banen afwisselend worden gebruikt, zodat er steeds één baan in gebruik is. Dat meldt de luchthaven aan het Britse vakblad Business Traveller.

Emirates hervat sommige lijndiensten naar Europa, waaronder Brussel

2 april 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

DUBAI - Emirates hervat vanaf aanstaande maandag een deel van de lijndiensten naar Europa. Het gaat om drie vluchten per week naar Brussel, Frankfurt, Parijs en Zürich en vier vluchten per week naar Londen Heathrow. Op al deze routes wordt een Boeing 777-300ER ingezet.

KLM: mogelijk vertraagde levering nieuwe vliegtuigen

2 april 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - De levering van nieuwe passagiersvliegtuigen aan KLM loopt mogelijk vertraging op door de coronacrisis. De luchtvaartmaatschappij heeft orders uitstaan bij Boeing en Embraer. “We weten nog niet precies wat daarmee gebeurt, qua exacte afleverdata”, zegt topman Pieter Elbers tegen Luchtvaartnieuws.nl.

Duitsland overweegt miljardeninjectie in Lufthansa

2 april 2020 | Door: 
Pim Pauwels

BERLIJN - Duitsland overweegt Lufthansa met miljarden euro’s te steunen. De Duitse overheid is momenteel in gesprek met de maatschappij over leningen en een mogelijke investering in aandelen in het bedrijf. Dat meldt Reuters op basis van informatie van ingewijden.

Overzicht: welke maatschappijen vliegen nog op Schiphol? (update)

2 april 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De ene na de andere luchvaartmaatschappij schrapt door de coronacrisis haar vluchten naar Schiphol. Welke maatschappijen zijn nog wel actief op de Nederlandse luchthaven? Hier is een (per 2 april bijgewerkt) overzicht.

Frankrijk: Air France-KLM blijft zoals het nu is

2 april 2020 | Door: 
Pim Pauwels

PARIJS - Als het aan de Franse overheid ligt blijft Air France-KLM zoals het bedrijf nu is. Dat voornemen deelde de Franse minister van Financiën Bruno le Maire donderdag op een perstoelichting, nadat hem werd gevraagd of zijn regering nadenkt over het mogelijk nationaliseren van de Franse tak van de luchtvaartcombinatie.

Schiphol weer een stuk kleiner: nog drie pieren volledig open

2 april 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Schiphol heeft verder invulling gegeven aan het plan voor een ‘kern-Schiphol’: vanaf nu zijn enkel nog de pieren D, E en F in gebruik. Ook sluiten de faciliteiten op en de toegang tot Lounge 3. De B-pier blijft alleen toegankelijk voor de busgates.

Ook Amerikaanse hotels stellen kamers beschikbaar voor coronapatiënten

2 april 2020 | Door: 
Pim Pauwels

WASHINGTON - Net als in Nederland stellen ook in de VS veel hotels hun kamers beschikbaar voor de gezondheidszorg of maatschappelijke dienstverlening. De Amerikaanse brancheorganisatie AHLA zegt dat al ruim 15.000 verblijfplaatsen hun deuren hebben opengezet om te helpen bij de coronacrisis.

Sterke daling passagierscijfers bij luchthavens Antwerpen en Oostende-Brugge

2 april 2020 | Door: 
Dominique Boulan

ANTWERPEN - Het coronavirus en de wereldwijde reisrestricties hebben in de maand maart een significante impact gehad op de vervoerscijfers van de luchthavens van Antwerpen en Oostende-Brugge. Beiden zagen een flinke daling in het aantal passagiers.

Trump: Mogelijk streep door binnenlandse vluchten

2 april 2020 | Door: 
Pim Pauwels

WASHINGTON - De Amerikaanse president Trump denkt na over beperkende maatregelen voor binnenlandse vluchten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo overweegt hij alle binnenlandse vluchten van en naar corona-epicentra te schrappen. Dat zei de president woensdag op een persconferentie in het Witte Huis.

Copyright Reismedia BV 2020