coronavirus

Positief Europees advies coronavaccin AstraZeneca

29 januari 2021 | Door: 
ABM FN-Dow Jones

AMSTERDAM - De Europese Commissie heeft vrijdagavond formeel groen licht gegeven voor het inzetten van het coronavaccin van AstraZeneca, nadat het Europees Geneesmiddelenbureau op advies van het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik, CHMP, eerder op de dag deze aanbeveling deed.

Elbers ziet opening: 'Kijken naar een werkbare oplossing voor testen crews'

22 januari 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - KLM-topman Pieter Elbers houdt hoop dat vliegtuigbemanningen uitgezonderd kunnen worden van de antigeensneltestplicht die vanaf zaterdag geldt voor wie naar Nederland vliegt. Dat zei hij donderdagavond bij Op1. Elbers reageerde daarmee op uitspraken van minister Cora van Nieuwenhuizen (I&W) tijdens het kamerdebat van donderdag.

Motie ingediend voor alternatief testprotocol vliegtuigbemanningen

22 januari 2021 | Door: 
onze redactie

DEN HAAG - Tweede Kamerlid Hayke Veldman (VVD) heeft een motie ingediend over de mogelijkheid voor luchtvaartmaatschappijen om een alternatief testprotocol voor hun bemanningen te maken. Op die manier zou voorkomen kunnen worden dat vliegend personeel noodgedwongen op buitenstations achter moet blijven.

Testen van bemanningen gaat in tegen ICAO-richtlijn

21 januari 2021 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - Het uitvoeren van antigeentesten op vliegtuigbemanningen gaat in tegen een richtlijn van VN-luchtvaartorganisatie ICAO. In de zogehten CART-richtlijn staat onder meer de aanbeveling dat bemanningen moeten worden vrijgesteld van de coronatests die op luchtreizigers worden toegepast.

IATA: vrij reizen binnen Europese Unie voor gevaccineerden

19 januari 2021 | Door: 
onze redactie

GENÈVE - Luchtvaartorganisatie IATA steunt een plan van de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis voor de invoering van een Europees vaccinatiecertificaat. Met zo’n vaccinatiebewijs op zak zou volgens het plan iedereen die een coronavaccinatie heeft ondergaan vrijelijk moeten kunnen reizen binnen de Europese Unie.

Emirates van start met het vaccineren van personeel

18 januari 2021 | Door: 
onze redactie

DUBAI - Emirates is maandag gestart met het vaccineren van haar medewerkers. Voor een zo snel mogelijk proces wordt personeel van de luchtvaartmaatschappij twaalf uur per dag en zeven dagen per week ingeënt. Medewerkers in de frontlinie, waaronder cabinepersoneel en piloten, krijgen voorrang.

Bayer hoopt snel coronavaccin CureVac te produceren

17 januari 2021 | Door: 
ABM FN-Dow Jones

AMSTERDAM - Bayer zal kosten nog moeite sparen om CureVac te ondersteunen in het ontwikkelen van zijn coronavaccin en test momenteel de mogelijkheden om dit snel te kunnen produceren. Dit zei CEO Werner Baumann zondag in de Duitse krant Die Welt.

60 procent minder vliegtuigpassagiers in 2020 door coronavirus

16 januari 2021 | Door: 
onze redactie

MONTREAL - Het aantal passagiers op commerciële vluchten in 2020 daalde met 60 procent als gevolg van de coronapandemie. Dat meldt de VN-burgerluchtvaartorganisatie ICAO vrijdag. Door het grote aantal reisbeperkingen in veel landen is het vliegverkeer voor een deel stil komen te liggen.

Vaccin Pfizer en BioNTech ook bruikbaar voor Britse variant Corona

9 januari 2021 | Door: 
ABM FN-Dow Jones

AMSTERDAM - Het coronavaccin van Pfizer en BioNTech werkt ook tegen verschillende mutaties van het virus. Dit bevestigde BioNTech vrijdag. Volgens het biotechbedrijf beschermt het vaccin ook tegen de snel verspreidende mutaties van het coronavirus die in het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika zijn ontdekt.

Britse autoriteiten keuren coronavaccin Oxford/AstraZeneca goed

30 december 2020 | Door: 
onze redactie

LONDEN - De Britse autoriteiten hebbben het Oxford/AstraZeneca-vaccin goedgekeurd voor gebruik. Het nieuws komt drie weken nadat het land als eerste ter wereld is begonnen met het inenten van zijn burgers. In een verklaring meldt de Britse regering dat de zorgautoriteit MHRA het vaccin heeft goedgekeurd na strenge klinische proeven en een grondige analyse door deskundigen.

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen