coronavirus

Van Dissel: kans dat iemand heel vliegtuig besmet klein

7 juni 2020 | Door: 
onze redactie

HILVERSUM - Nu reisrestricties worden versoepeld stappen mensen weer op het vliegtuig om op vakantie te gaan. Veel mensen op korte afstand van elkaar in een afgesloten ruimte betekent een risico, maar volgens RIVM-directeur Jaap van Dissel is de kans dat iemand een heel vliegtuig besmet met het coronavirus “buitengewoon klein”.

China staat iets meer internationale vluchten toe

4 juni 2020 | Door: 
Niek Vernooij

BEIJING - China staat met ingang van 8 juni wat meer vluchten van buitenlandse luchtvaartmaatschappijen toe. Ondernemingen die tot nu toe nog niet naar China mochten vliegen, kunnen één stad in het land kiezen waarnaar ze één keer per week mogen vliegen. Aan groei van het aantal frequenties zijn strenge eisen verbonden.

Topman Wizz Air: stoelen vrijhouden onhaalbare kaart

3 juni 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BOEDAPEST - Het vrijhouden van middenstoelen in vliegtuigen is niet nodig en niet economisch verantwoord. Dat zegt Wizz Air-topman József Váradi, die verwacht dat de vraag naar vliegtickets snel zal toenemen nu verschillende landen hun reisbeperkingen versoepelen.

'Kabinet versoepelt per 15 juni reisadvies voor Europese landen'

2 juni 2020 | Door: 
onze redactie

DEN HAAG - Nederland gaat vanaf 15 juni het reisadvies voor de meeste Europese landen versoepelen. Het kabinet is van plan om dat woensdag aan te kondigen, zo melden bronnen aan RTL Nieuws. Tot nu toe geldt het 'oranje' reisadvies, waarmee 'alle niet-noodzakelijke reizen worden ontraden'.

IATA roept op tot snelle implementatie gezondheidsrichtlijnen

2 juni 2020 | Door: 
Niek Vernooij

GENÈVE - Brancheorganisatie IATA roept regeringen op om snel de ICAO-richtlijnen te implementeren die moeten zorgen voor een wereldwijde veilige hervatting van het vliegverkeer. Takeoff, een pakket aan tijdelijke gezondheidsmaatregelen, werd maandag door de luchtvaartorganisatie van de Verenigde Naties goedgekeurd.

EasyJet vliegt per 1 juli weer vanaf Schiphol

2 juni 2020 | Door: 
Pim Pauwels

SCHIPHOL - EasyJet vliegt met ingang van 1 juli weer vanaf Schiphol. Uiteindelijk moet de luchthaven per augustus met 35 bestemmingen verbonden worden. Eerder kondigde de budgetmaatschappij al aan vanaf 15 juni een beperkt vliegschema uit te voeren binnen het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië doordat de reisbeperkingen afnemen.

British Airways vraagt loonoffer om ontslagen te voorkomen

1 juni 2020 | Door: 
onze redactie

LONDEN - Duizenden werknemers van British Airways die de maatschappij al jaren dienen hebben te horen gekregen dat ze nieuwe contracten moeten ondertekenen, anders volgen er ontslagen bij de maatschappij. Dat schrijft de Britse krant The Mirror op basis van gesprekken met medewerkers van het bedrijf en een interne brief die ze in handen heeft gekregen.

Icelandair hervat vluchten tussen IJsland en Schiphol

29 mei 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Icelandair vliegt vanaf 15 juni weer tussen Keflavik en Schiphol. Initieel wordt er vier keer per week gevlogen: op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag. De IJslandse luchtvaartmaatschappij hervat ook de vluchtuitvoering naar andere Europese luchthavens.

TAP Air Portugal hervat vluchten naar verre bestemmingen

29 mei 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

LISSABON - TAP Air Portugal vliegt vanaf 4 juni weer tussen Lissabon en New York. De Portugese luchtvaartmaatschappij hervat geleidelijk de vluchtuitvoering naar verre bestemmingen. Zo worden in juli ook Boston, Miami en Montreal weer aan de dienstregeling toegevoegd.

Rechtszaak tegen vliegmaatschappijen om coronavouchers

29 mei 2020 | Door: 
onze redactie

HILVERSUM - Claimbureau Aviclaim begint een rechtszaak tegen luchtvaartmaatschappijen die vanwege de coronacrisis klanten waarvan de vlucht is geannuleerd een voucher geven, in plaats van de ticketprijs terug te storten. Het gaat om claims tegen KLM, Transavia en 53 andere luchtvaartmaatschappijen.

Copyright Reismedia BV 2020