coronavirus

In beeld: KLM-vliegtuigen massaal geparkeerd op Schiphol

1 april 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - KLM voert nog maar maximaal 10 procent van het normale aantal vluchten uit en moet daarom massaal en langdurig vliegtuigen parkeren op Schiphol. Dat gebeurt niet alleen op de gebruikelijke plaatsen, maar ook aan de pieren en op de Aalsmeerbaan.

Verplichte mondkapjes en temperatuurmeting op KLM-vluchten uit New York

1 april 2020 | Door: 
Doron Sajet

SCHIPHOL - De coronamaatregelen aan boord van KLM-vluchten tussen New York en Schiphol worden verder aangescherpt. Dat meldt de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC). Iedereen passagier moet verplicht een mondkapje op en voor vertrek wordt bij iedereen eerst de temperatuur gemeten.

Consumentenbond wil dat overheid garant staat voor luchtvaartvouchers

1 april 2020 | Door: 
onze redactie

DEN HAAG - De Consumentenbond wil dat de overheid garant staat voor de vouchers die airlines aan passagiers geven als hun vlucht niet doorgaat door de coronacrisis. Zo moet voorkomen worden dat zij met lege handen staan als de maatschappij failliet gaat.

OR KLM rekent op overheid

1 april 2020 | Door: 
onze redactie

AMSTERDAM - De ondernemingsraad van KLM rekent op de Nederlandse overheid om hun maatschappij overeind te houden met extra steun of garanties. Tegenover het FD laat de OR weten blij te zijn met het pakket maatregelen dat minister Koolmees maandag bekend maakte voor werktijdverkorting. Toch vreest men dat het voor de lange termijn niet voldoende is.

Wat doet KLM om het coronavirus te bestrijden?

1 april 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De coronamaatregelen die voor het dagelijkse leven gelden, zoals 1,5 meter afstand houden en een mandje gebruiken in de supermarkt, zijn inmiddels alom bekend. Maar hoe zit dat aan boord van vliegtuigen? Wat doet KLM om besmetting tegen te gaan?

Koning Willem-Alexander belt met Frank Oostdam

31 maart 2020 | Door: 
onze redactie

LEUSDEN - Koning Willem-Alexander heeft dinsdagmorgen uitgebreid telefonisch gesproken met Frank Oostdam, voorzitter van reiskoepel ANVR. Beide heren bespraken zij de problematiek rondom het repatriëren van gestrande Nederlandse reizigers waar de reissector nu mee te maken heeft. Meldt ANVR.

Emirates krijgt staatssteun om coronacrisis te overleven

31 maart 2020 | Door: 
onze redactie

DUBAI - Emirates krijgt een kapitaalinjectie van de overheid van Dubai, de enige aandeelhouder, om de coronacrisis te kunnen overleven. Sinds vorige week is al het passagiersverkeer van en naar de Emiraten aan banden gelegd.

Opening Lelystad Airport weer een jaar uitgesteld

31 maart 2020 | Door: 
onze redactie

DEN HAAG - De ingebruikname van Lelystad Airport als passagiersluchthaven wordt weer een jaar uitgesteld. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) in een brief aan de Tweede Kamer. Door de coronacrisis heeft de luchtvaartsector nu andere prioriteiten en is de extra capaciteit van Lelystad niet nodig.

Hotels door het hele land stellen kamers beschikbaar voor coronapatiënten

31 maart 2020 | Door: 
Pim Pauwels

LEIDEN - Steeds meer hotels stellen hun hotelkamers beschikbaar als opvanglocatie voor ziekenhuis- of coronapatiënten. Door de maatregelen die het kabinet een aantal weken geleden afkondigde zijn de hotelkamers leeg, maar op deze manier krijgen de lege ruimtes toch een functie.

TAP Air Portugal schrapt alle internationale vluchten

31 maart 2020 | Door: 
onze redactie

LISSABON - TAP heeft voor de komende vijf weken alle internationale vluchten geschrapt. De Portugese maatschappij was eigenlijk van plan om enkele lijndiensten met een verlaagde frequentie te behouden, zoals die naar Schiphol, maar ziet daar nu alsnog vanaf.

Copyright Reismedia BV 2020