Faillissement airberlin

Ryanair mag Laudamotion overnemen van Europese Commissie

12 juli 2018 | Door: 
AFN

BRUSSEL - Ryanair mag van de Europese Commissie de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Laudamotion overnemen. Uit onderzoek van de commissie blijkt dat de toename van de slotportefeuille van Ryanair waarschijnlijk geen negatief effect heeft voor passagiers en dat er voldoende concurrentie overblijft.

'Schuldeisers airberlin klagen Etihad aan'

6 maart 2018 | Door: 
Niek Vernooij

MÜNCHEN - De schuldeisers van het failliete airberlin willen het voormalige moederbedrijf Etihad Airways aanklagen. Dat meldt Reuters op basis van niet nader genoemde bronnen. Etihad trok zich in augustus terug als geldschieter van airberlin, waardoor een faillissement onvermijdelijk was.

Lauda troeft IAG alsnog af bij overname NIKI

23 januari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

WENEN - Het is Niki Lauda alsnog gelukt om de door hem opgerichte luchtvaartmaatschappij NIKI weer in handen te krijgen. De bewindvoerders van de maatschappij hebben het bod van de voormalig Formule 1-coureur geaccepteerd. Eerder leek IAG nog met NIKI aan de haal te gaan.

Kartelwaakhond gaat onderzoek doen naar ticketprijzen Lufthansa

26 november 2017 | Door: 
onze redactie

HAMBURG - De Duitse kartelwaakhond gaat onderzoeken of Lufthansa op vluchten binnen Duitsland misbruik maakt van haar dominante positie. Reizigers klagen er over dat de tarieven op sommige binnenlandse routes tot 30 procent zijn gestegen. Lufthansa laat in een verklaring weten dat de prijzen van vliegtickets niet zijn verhoogd.

Lufthansa: duizend extra binnenlandse vluchten per maand

13 november 2017 | Door: 
Niek Vernooij

FRANKFURT - Met het wegvallen van airberlin is het aantal vluchten binnen Duitsland fors gekrompen. Als reactie hierop wil Lufthansa Group duizend extra binnenlandse vluchten per maand uitvoeren, meldt topman Carsten Spohr maandag in Bild.

Airberlin neemt voor laatste maal afscheid van passagiers

27 oktober 2017 | Door: 
Niek Vernooij

BERLIJN - Airberlin voert vrijdagavond haar allerlaatste vlucht uit. De al weken volgeboekte vlucht AB6210 vertrekt om 21.35 uur vanaf München en landt om 22.45 uur op Berlijn Tegel. De bankroete luchtvaartmaatschappij neemt vrijdagmiddag op sociale media al afscheid van haar passagiers.

Lufthansa biedt gestrande airberlin-klanten korting op tickets

23 oktober 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

FRANKFURT - Passagiers van airberlin die na 28 oktober in het buitenland dreigen te stranden kunnen met korting terug naar huis vliegen met Lufthansa of dochters Eurowings, Austrian Airlines en SWISS.

Duitsland witte vlek voor oneworld na verdwijnen airberlin

18 oktober 2017 | Door: 
Niek Vernooij

NEW YORK - Met het verdwijnen van airberlin verliest luchtvaartalliantie oneworld voet aan de grond op Duitse bodem. Airberlin blijft nog tot en met de laatste vlucht op 27 oktober lid van de alliantie. De Duitse luchtvaartmaatschappij trad in maart 2012 toe tot oneworld.

VIDEO: Laatste verre vlucht airberlin maakt ererondje boven Düsseldorf

17 oktober 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DÜSSELDORF - De laatste verre vlucht van airberlin, die maandag landde op Düsseldorf Airport, heeft een spectaculair ererondje gemaakt over de luchthaven. Vlucht AB7001 uit Miami maakte een doorstart en vloog daarna laag over de terminal als afscheid.

EasyJet wil positie airberlin in Berlijn overnemen

17 oktober 2017 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BERLIJN - Waar Lufthansa met 81 vliegtuigen en 6.000 man personeel het leeuwendeel van het failliete airberlin in huis haalt wil ook easyJet nog steeds een deel van de boedel. De prijsvechter aast met name op de hubpositie die airberlin in Berlijn heeft.

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen