Faillissement Flybe

Ook Eastern Airways neemt Flybe-lijndiensten over

7 maart 2020 | Door: 
Niek Vernooij

HUMBERSIDE - Eastern Airways, dat op franchisebasis vluchten uitvoerde voor Flybe, breidt het eigen lijndienstnetwerk uit. Dat meldt de Engelse regionale luchtvaartmaatschappij in reactie op de faillissementsaanvraag van Flybe. Eastern Airways gaat komende week van start op drie voormalige Flybe-routes.

Virgin Atlantic trok de stekker uit Flybe

6 maart 2020 | Door: 
Niek Vernooij

LONDEN - Flybe moest deze week faillissement aanvragen omdat aandeelhouder Virgin Atlantic niet langer bereid was om geld in de regionale luchtvaartmaatschappij te steken. De reden is een sterke daling van de eigen boekingen door het coronavirus. Dat blijkt uit een getuigenverklaring die is ingezien door de Financial Times.

Loganair neemt binnenlandse routes Flybe over

6 maart 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

GLASGOW - De Schotse luchtvaartmaatschappij Loganair neemt een flink aantal binnenlandse routes over van het omgevallen Flybe. De komende maanden moeten er zestien lijndiensten worden gestart vanuit Aberdeen, Edinburgh, Glasgow, Inverness en Newcastle.

Onduidelijkheid over Flybe-vluchten naar Groningen

5 maart 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

EELDE - Er heerst onduidelijkheid over de Flybe-vluchten tussen Groningen Airport Eelde en het Britse Southend. De Britse regionale luchtvaartmaatschappij vroeg donderdagochtend uitstel van betaling aan, waardoor alle vluchten naar Schiphol én die naar Eelde zijn geannuleerd.

Wegvallen Flybe flinke domper voor Schiphol

5 maart 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Het omvallen van Flybe betekent een flinke domper voor Schiphol. De Britse regionale luchtvaartmaatschappij stond in de top-10 van grootste gebruikers, en voerde dagelijks 38 vluchten van en naar de luchthaven uit. 

Flybe vraagt uitstel van betaling aan en staakt alle vluchten

5 maart 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

LONDEN - Het Britse Flybe heeft uitstel van betaling aangevraagd. De luchtvaartmaatschappij bevestigde donderdagochtend in alle vroegte dat de vluchtuitvoering is gestaakt. Dat betekent onder andere dat negentien geplande retourvluchten op Schiphol niet doorgaan.

'Noodlijdend Flybe staat op punt van omvallen'

4 maart 2020 | Door: 
Niek Vernooij

LONDEN - Flybe dreigt elk moment de vluchtoperatie te moeten staken. Volgens de BBC is het slechts een kwestie van uren dat de regionale luchtvaartmaatschappij omvalt. Een teken aan de wand lijkt te zijn dat de website van Flybe woensdagavond laat niet meer toegankelijk was.

Britse regering akkoord met reddingsplan Flybe

14 januari 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

LONDEN - De Britse regering schiet Flybe financieel te hulp. Daarmee is een mogelijk faillissement van de regionale luchtvaartmaatschappij afgewend. Op binnenlandse vluchten hoeft voorlopig geen air passenger duty (APD) te worden betaald, wat miljoenen aan kosten scheelt.

Britse regering kijkt naar financiële hulp aan Flybe

14 januari 2020 | Door: 
Niek Vernooij

LONDEN – De Britse regering kijkt naar mogelijkheden om financiële hulp te bieden aan het verlieslijdende Flybe. Het plan is om de afdracht van de air passenger duty (APD) door de regionale luchtvaartmaatschappij met drie jaar uit te stellen, zo melden Britse media. Het gaat om een bedrag van 106 miljoen pond.

'Flybe op het randje van de afgrond'

13 januari 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

LONDEN - Flybe, de grootste regionale luchtvaartmaatschappij van Europa, balanceert op het randje van de afgrond, zo meldt Sky News op basis van bronnen binnen het bedrijf. De onderneming zou bij de Britse overheid hebben aangeklopt voor een noodlening om overeind te blijven.

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen