Pieter Elbers

'Pieter mag aanblijven'

17 februari 2019 | Door: 
Rob Somsen

PARIJS - KLM-topman Pieter Elbers mag naar verluidt aanblijven als president-directeur van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Volgens de Franse krant La Tribune heeft Elbers vrijdag ingestemd met een compromis hierover met de top van Air France-KLM. De Raad van Bestuur van Air France-KLM moet nog goedkeuring geven.

Rutte: geen banen op de tocht bij KLM, maar situatie wel zorgelijk

15 februari 2019 | Door: 
Reismedia/ANP

DEN HAAG - Premier Mark Rutte heeft niet het idee dat bij KLM banen in gevaar zijn door de toekomstplannen van de nieuwe leiding bij moederbedrijf Air France-KLM. Waarom het kabinet zich dan wel zo intensief bemoeit met de ontwikkelingen bij de maatschappij, wilde de minister-president tijdens zijn wekelijkse persconferentie niet zeggen.

D66: Rutte moet actie ondernemen om positie Elbers veilig te stellen

15 februari 2019 | Door: 
Reismedia/ANP

DEN HAAG - Premier Rutte moet zich desnoods zelf gaan bemoeien met het conflict over de positie van Pieter Elbers als topman van KLM, zo vindt D66-kamerlid Jan Paternotte. “Elbers moet blijven. Dit is chefsache”, zei hij in het NPO-radioprogramma 1 op 1.

KLM-bestuur in gesprek met Smith over positie Elbers

15 februari 2019 | Door: 
Reismedia/ANP

AMSTERDAM - De leiding van KLM spreekt vandaag (vrijdag) met de baas van moederbedrijf Air France-KLM, de Canadees Ben Smith. Een van de onderwerpen die wordt aangesneden is de toekomst van KLM-topman Pieter Elbers, wiens huidige termijn bijna afloopt.

Ministers hebben "intensief" gesprek gevoerd met Ben Smith over KLM

15 februari 2019 | Door: 
Reismedia/ANP

DEN HAAG - Ministers Wopke Hoekstra (Financiën) en Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) hebben een “intensief’’ gesprek gehad met Ben Smith, de bestuursvoorzitter van Air France-KLM. Ze hebben hem op het hart gedrukt hoe belangrijk Schiphol en KLM zijn voor de Nederlandse economie, maar wilden verder weinig kwijt over het gesprek.

Kabinet vraagt Air France-KLM-topman Smith om uitleg

14 februari 2019 | Door: 
Reismedia/ANP

DEN HAAG - De ministers Wopke Hoekstra (Financiën) en Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) hebben vrijdag een gesprek met topman Ben Smith van Air France-KLM. Hij moet uitleg komen geven over onder meer de onrust rond de positie van KLM-baas Pieter Elbers.

'Topman Air France-KLM moet kleur gaan bekennen'

14 februari 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

PARIJS - Volgende week zou wel eens het moment van de waarheid kunnen zijn voor de toekomst van KLM, en voor topman Pieter Elbers. Het KLM-personeel, dat als één blok achter het bedrijf én hun topman staat, hoopt dat topman Ben Smith van Air France-KLM zijn verstand gebruikt.

Minister maakt zich zorgen over onrust bij KLM

14 februari 2019 | Door: 
Reismedia/ANP

DEN HAAG - De interne strijd bij Air France-KLM om de positie van KLM-topman Pieter Elbers baart ook minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) zorgen. Het bedrijf zou er beter aan doen het over de eigen toekomstplannen te hebben in plaats van over personen, vindt de bewindsvrouw.

KLM-personeel komt massaal bijeen om Pieter Elbers te steunen

14 februari 2019 | Door: 
Neal Luitwieler

AMSTELVEEN - Het KLM-personeel heeft donderdagmiddag de petitie ‘Pieter Elbers moet blijven’ met ruim 25.000 handtekeningen overhandigd aan Hans Smits van de raad van commissarissen. Dat gebeurde onder grote belangstelling.

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen