Schiphol honderd jaar

Spectaculair saluut jarig Schiphol aan koning

19 september 2016 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Medewerkers van Schiphol hebben maandagmiddag een spectaculaire groet gebracht aan koning Willem-Alexander. Die was ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum op de luchthaven te gast en bezocht daar een aantal locaties, alvorens in zijn speech herinneringen op te halen aan het jarige Schiphol.

Schiphol vandaag 100 jaar oud

19 september 2016

SCHIPHOL - Schiphol bestaat maandag honderd jaar. Het is dan precies een eeuw geleden dat het eerste militaire vliegtuig, een Farman, landde op de modderige weide van boer Knibbe. Inmiddels is de luchthaven uitgegroeid tot een internationale megahub waar jaarlijks meer dan 60 miljoen passagiers gebruik van maken. Schiphol krijgt maandag bezoek van Koning Willem-Alexander. Hij krijgt een rondleiding en woont de presentatie bij van twee scholieren over hun idee van de luchthaven van de toekomst, de uitkomst van een prijsvraag van wetenschapsmuseum Nemo.

Honderd jaar Schiphol in Amsterdam Museum

7 juni 2016

AMSTERDAM - Hoe een modderige weide uitgroeide tot een van Europa's belangrijkste vliegvelden. Dat is vanaf 16 september te zien op de expositie '100 jaar Schiphol - klaar voor vertrek' in het Amsterdam Museum.

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen