Vlucht ET302

Norwegian staakt vluchten met Boeing 737 MAX

12 maart 2019 | Door: 
Niek Vernooij

OSLO - Norwegian is de laatste luchtvaartmaatschappij die bekend heeft gemaakt voorlopig alle vluchten met de Boeing 737 MAX te staken. De Noorse budgetcarrier zegt dat besluit genomen te hebben op basis van aanbevelingen van Europese luchtvaartautoriteiten.

Ook Britse luchtvaartautoriteit doet Boeing 737 MAX in de ban

12 maart 2019 | Door: 
Reismedia / ANP

LONDEN - Het Verenigd Koninkrijk houdt vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX nu ook aan de grond. De Britse Civil Aviation Authority heeft dat besluit genomen in verband met de recente crash van een 737 MAX in Ethiopië. Volgens de CAA is er nog onvoldoende informatie over de crash beschikbaar.

Australië laat Boeing 737 MAX voorlopig niet toe

12 maart 2019 | Door: 
Niek Vernooij

CANBERRA - Na Ethiopië, China, de Kaaimaneilanden, Indonesië en Singapore heeft ook Australië een voorlopig vliegverbod uitgevaardigd voor de Boeing 737 MAX. Hoewel geen enkele Australische luchtvaartmaatschappij met de MAX vliegt, zetten wel enkele buitenlandse airlines dit type in op vluchten naar het land.

Steeds meer airlines houden Boeing 737 MAX aan de grond

12 maart 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SEATTLE - Een groeiend aantal luchtvaartmaatschappijen houdt hun Boeing 737 MAX-vloot aan de grond. In diverse landen wordt uit voorzorg voorlopig niet met het type gevlogen, totdat duidelijk is wat de oorzaak is van de crash met een toestel van Ethiopian Airlines, waarbij zondag alle inzittenden om het leven kwamen. 

Toezichthouder: vertrouwen in Boeing-toestel

11 maart 2019 | Door: 
ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse toezichthouder FAA zegt dat de Boeing 737 MAX 8 kan blijven vliegen. Het toestel is "luchtwaardig", zei de luchtvaartautoriteit maandag. De FAA is nog wel bezig gegevens te verzamelen en houdt contact met internationale luchtvaartautoriteiten.

Getuigen vliegramp Ethiopië: toestel maakte raar geluid

11 maart 2019 | Door: 
Reismedia/ANP

ADDIS ABEBA - Het passagiersvliegtuig dat crashte in Ethiopië maakte een vreemd geluid en liet een spoor van rook achter. Dat zeggen getuigen van de ramp tegen persbureau Reuters.

Indonesië stelt vliegverbod in voor Boeing 737 MAX

11 maart 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

JAKARTA - De Indonesische overheid stelt een voorlopig vliegverbod in voor de Boeing 737 MAX. De maatregel volgt op de crash van een toestel van Ethiopian Airlines. Eind vorig jaar stortte al een Boeing 737 MAX neer van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air.

TUI: annuleren Boeing 737 MAX-vlucht voor eigen rekening

11 maart 2019 | Door: 
Reismedia/ANP

AMSTERDAM - Het staat reizigers die het niet zien zitten om aan boord te stappen van een Boeing 737 MAX uiteraard vrij om af te zien van de vlucht, maar de kosten van het annuleren zijn op dit moment voor eigen rekening. Dat zegt reisorganisatie TUI, die momenteel drie toestellen van het type in gebruik heeft.

Boeing: geen nieuwe richtlijnen voor 737 MAX 8

11 maart 2019 | Door: 
ANP

SHANGHAI - Vliegtuigfabrikant Boeing zei maandag dat het onderzoek naar de crash van Ethiopian Airlines zich in de beginfase bevindt en dat het niet nodig is om nieuwe richtlijnen te geven voor gebruikers van haar 737 MAX-8-vliegtuigen op basis van de informatie die het tot nu toe heeft.

Boeing 737 MAX van Ethiopian Airlines crasht vlak na vertrek

10 maart 2019 | Door: 
Niek Vernooij

NAIROBI - Een Boeing 737 MAX 8 van Ethiopian Airlines met 157 mensen aan boord is zondagochtend kort na vertrek neergestort. Vlucht ET302 was vanuit Addis Ababa onderweg naar de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Zes minuten na vertrek werd het contact verloren nabij de stad Debre Zeit.

Copyright Reismedia BV 2019