Keynote

Michael Kögeler (Microsoft)

Thema: De digitale traveller on a journey.

Korte omschrijving van de keynote speech:

Kögeler wil het hebben over hoe een zakenreiziger op reis goed gebruik kan maken van de techniek om waar ook ter wereld een eigen kantoor te creëren, maar ook waarom de digitale transformatie noodzakelijk is om als bedrijf relevant te zijn. Kögeler neemt in zijn uitgebreide speech voorbeelden mee van bedrijven zoals taxidienst Uber. "Bedrijven die niet anticiperen op de digitale transformatie, zullen het niet redden. De nieuwe Facebook, Google en Microsoft worden op dit moment in garages bedacht”, aldus de Microsoft-vertegenwoordiger.

Over de spreker:

Michael Kögeler is General Manager CEE Multi-Country Regio van Microsoft

Michael Kogeler vliegt als General Manager van de Centraal en Oost-Europese (CEE) Multi-country regio van Microsoft de hele wereld over. In vierentwintig van de snelst groeiende landen van deze regio is hij eindverantwoordelijk voor alle operaties. Kögeler heeft een grote passie voor technologische ontwikkelingen en hoe deze (reizende) bedrijven kunnen veranderen. Kögeler is geboren en getogen in Middelburg en woont momenteel in Dubai. Volgens de Microsoft-man en, naar eigen zeggen, ook een actief zakenreiziger die over de hele wereld reist, blijft zakendoen ondanks alle technologische en communicatieve middelen blijft het toch een "people business".


Louis Aartman (NLR)

Thema: De Europese zakenreiziger zal in 2050 binnen 4 uur van deur-tot-deur willen reizen. Wat komt daar bij kijken?

Korte omschrijving van de keynote speech:

Stond in het Europese visiedocument 2020 voor innovatie van de luchtvaart het vliegtuig en het vliegen nog centraal, in de update voor 2050 draait het vooral om de reis en de reiziger. In 2050 moet het in 90 procent van de gevallen mogelijk zijn om binnen Europa in 4 uur van deur-tot-deur te reizen. Zo’n uitdaging gaat verder dan de luchtvaart alleen en vraagt om een integrale oplossingen op het gebied van mobiliteit en informatie technologie.

Optimale aansluitingen tussen de verschillende modaliteiten, soepele incheck procedures, security en bagage-afhandeling. In Europa wordt op alle fronten nauw samengewerkt om nieuwe technologie te ontwikkelen en deze op de juiste manier te introduceren met aandacht voor de rol van de mens. En dat in een tijd waarin de luchtvaart meer dan verdubbelen zal. Waarin we veel duurzamer willen worden en waarin de veiligheid van de luchtvaart en de reiziger nooit ter discussie mag staan. Maar waarin ook verrassende ontwikkelingen zullen plaatsvinden op economisch, politiek en technologisch gebied waardoor alles net een beetje anders wordt. Aan de hand van de Europese strategische innovatie agenda en enkele voorbeelden zal een kijkje gegeven worden in de toekomst van het reizen.

Over de spreker:

Louis Aartman is Marketing Manager Civiele Luchtvaart bij het NLR Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum in Amsterdam.

Het NLR is dé Nederlandse kennisorganisatie voor het identificeren, ontwikkelen en toepassen van geavanceerde technologische kennis op het gebied van lucht- en ruimtevaart. Louis heeft een ruime ervaring opgedaan met nationale en internationale samenwerking en bestrijkt een breed terrein binnen de luchtvaart. Als expert lid van de ACARE (Advisory Council for Aviation Research and Innovation in Europe) werkgroep “Meeting Societal and Market Needs” vertegenwoordigt hij NLR in Brussel. In deze werkgroep wordt de Europese visie voor de luchtvaart “Flightpath 2050” vertaald in een Strategische Research and Innovation Agenda die als leidraad dient voor de programmering van Europese onderzoeksprogramma’s.

Louis Aartman

Copyright Reismedia BV 2017