Lelystad Airport

'Voortvarend doorwerken voor zo snel mogelijke opening Lelystad'

3 juli 2019 | Door: 
Reismedia / ANP

SCHIPHOL - Lelystad Airport is niet verrast door de aankondiging van minister Cora van Nieuwenhuizen dat de opening van de luchthaven niet in april 2020 kan plaatsvinden. “Geen opening in april is een scenario waar we rekening mee hebben gehouden”, meldt de luchthaven, die niet bij de pakken neer wil zitten.

'Hoog tijd voor een ander Nederlands luchtvaartbeleid'

9 maart 2018 | Door: 
Richard Mooyman

SCHIPHOL - De teleurstelling en onvrede binnen de luchtvaart- en reisbranche over het opnieuw uitstellen van de opening van Lelystad Airport is groot. Steven van der Heijden, CEO van touroperator/airline Corendon, pleit in het maartnummer van Luchtvaartnieuws Magazine voor een drastische verandering van het luchtvaartbeleid door het kabinet.

Brabant wil geen extra vakantievluchten vanaf Eindhoven

23 februari 2018 | Door: 
Reismedia / ANP

DEN BOSCH - De provincie Noord-Brabant is niet van plan om vakantievluchten over te nemen als Schiphol in de knel komt door het uitstel van het besluit over de uitbreiding van Lelystad Airport. "We zullen daar heel erg tegen zijn", waarschuwde de Brabantse VVD-gedeputeerde Christophe van der Maat vrijdag vanwege zorgen in de Provinciale Staten.

ANVR betreurt uitstel opening Lelystad Airport

21 februari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BAARN - Reisbrancheorganisatie ANVR betreurt het besluit om de opening van Lelystad Airport uit te stellen tot 2020. “Er zal moeten worden gesproken over het uitbreiden van de capaciteit op Schiphol, anders gaat het de Nederlandse economie veel geld kosten”, aldus de vereniging in een verklaring.

Schiphol-topman: we moeten weer met elkaar om de tafel

21 februari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - De luchtvaartsector, de overheid en omwonenden moeten weer met elkaar om de tafel om een oplossing te vinden voor de beperkte capaciteit op Schiphol nu de opening van Lelystad Airport met weer een jaar is uitgesteld. Dat zegt vertrekkend Schiphol-topman Jos Nijhuis.

KLM: het Aldersakkoord wordt niet nagekomen

21 februari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

AMSTELVEEN – KLM reageert teleurgesteld op het besluit van minister Van Nieuwenhuizen om de opening van Lelystad Airport als vakantieluchthaven uit te stellen tot 2020. De luchtvaartmaatschappij is met name ontstemd over het feit dat het Aldersakkoord niet wordt nagekomen.

Politieke partijen positief over uitstel Lelystad Airport

21 februari 2018 | Door: 
Reismedia / ANP

DEN HAAG - Politieke partijen reageren positief op het besluit om de uitbreiding van luchthaven Lelystad een jaar uit te stellen. Het kabinet maakt die beslissing later woensdag openbaar. In de coalitie hadden vooral ChristenUnie en D66 moeite met de gang van zaken. Eppo Bruins van de ChristenUnie pleitte in januari al voor uitstel. Hij kreeg toen bijval van D66.

Van Nieuwenhuizen: opening Lelystad Airport in 2019 niet verantwoord

21 februari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

DEN HAAG - Minister Cora van Nieuwenhuizen vindt de opening van het uitgebreide Lelystad Airport op 1 april 2019 niet verantwoord. Daarom is besloten om de opening met een jaar uit te stellen. “Ik wil het zorgvuldig doen en vind het realistisch om uit te gaan van 2020.”

Nijhuis: uiterlijk in mei duidelijkheid over opening Lelystad Airport

16 februari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - Uiterlijk in april of mei moet er duidelijkheid zijn over de opening van Lelystad Airport per 1 april 2019. Dat zei de vertrekkende Schiphol-topman Jos Nijhuis vrijdagochtend bij de presentatie van de jaarcijfers van Royal Schiphol Group.

KLM-topman Pieter Elbers: Lelystad Airport moet open

15 februari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

PARIJS - “De opening van Lelystad Airport uitstellen en tegelijk geen ruimte bieden om te groeien op Schiphol is voor KLM en partners het slechtst denkbare scenario voor de toekomst van de luchtvaartsector.” Dat vindt KLM-topman Pieter Elbers. “De groei moet ergens vandaan komen."

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen