Amsterdamse hotels krijgen zwaarste klappen in eurogebied

26 april 2004 - 2:00
AMSTERDAM - In het eurogebied hebben de hotels in Amsterdam vorig jaar de zwaarste klappen moeten incasseren. Dat schrijft luchtvaartjournalist Arnold Burlage maandagochtend (26 april) in de Financiële Telegraaf op basis van een onderzoek, dat Deloitte & Touche in zeventien Europese steden heeft uitgevoerd.

De hotels in de hoofdstad maakten met 13,2 procent de grootste duikvlucht in opbrengsten per nacht, mede als gevolg van Irak oorlog en de SARS en economische crisis. De hotels rond Schiphol deden het nog slechter met een daling in die opbrengsten van 20,5 procent. Terwijl de steden in het eurogebied in de eerste maanden marginale verbeteringen lieten zien, was Amsterdam met uitzondering van Athene de enige stad die met een verdere daling van twee cijfers bleef lijden.

Deloitte & Touche vraagt zich volgens het ochtendblad af waarom de Amsterdamse hotels nog steeds in de economische luwte blijven en wanneer de situatie in de hoofdstad verbetert. Het bruto nationaal product daalde in ons land In 2003 met 0.8 procent, de eerste negatieve groei sinds 1982. De slechte resultaten van de hotels worden daarmee direct in verband gebracht.

Het Nederlands Bureau van Toerisme en Congressen heeft vastgesteld, dat het vorig jaar het bezoekersaantal aan Nederland met zes procent is gedaald. Uit de meest recente bezoekerscijfers aan Amsterdam blijkt ook, dat de stad het laagste aantal hotelbezettingen in de afgelopen zeven jaar heeft gehad.
25-04-2024, 13:14
Finnair A350
09-04-2024, 12:34
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen