Zakenreisnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Nieuws van Partners

9 dagen Ocean Breeze Bonaire, vlucht plus transfer €694 p.p.

Vanaf Ocean Breeze Bonaire pak je de boot om de kustlijn van het eiland te ontdekken. Zet die snorkel op of doe je duikspullen om en duik in de fascinerende onderwaterwereld. Vanaf Ocean Breeze Marina zit je in een mum van tijd in Kralendijk. Prijs €694 per persoon (9 dagen), vlucht plus transfer met TUI vanaf Schiphol. Vertrek 1 september.

 

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Eurostar
Met de trein naar Londen, vanaf €78 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar € 78 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Video

Veiligheidsinstructies Brussels Airlines voortaan gezongen door Hooverphonic

1 augustus 2022 | Door: 
Fabian Bais

BRUSSEL – De veiligheidsinstructies aan boord van Brussels Airlines-vluchten worden vanaf vandaag, 1 augustus, gezongen door de bekende Belgische band Hooverphonic. Brussels Airlines benadrukt het belang van de veiligheidsinstructies aan boord en probeert door middel van humor en creativiteit de aandacht van passagiers te trekken.

Malaysia Airlines geeft interieur 737-vloot een update: geen schermpjes meer

22 juli 2022 | Door: 
Fabian Bais

KUALA LUMPUR – Malaysia Airlines gaat het interieur van haar hele 737-vloot vernieuwen. De luchtvaartmaatschappij introduceert nieuwe stoelen, zonder tv's in de rugleuningen, en vervangt enkele Business Class-stoelen voor extra Economy-plekken. De eerste vernieuwde toestellen gaan eind juli de lucht in.

Air New Zealand komt met 'stapelbedden' in Economy Class

1 juli 2022 | Door: 
Fabian Bais

AUCKLAND - Air New Zealand introduceert een nieuwe cabine in de Boeing 787 Dreamliner. Het meest opvallende aan boord worden de Skynest-plekken, waar Economy Class-reizigers in een soort stapelbedden kunnen slapen.

SCHIPHOL - Reizigers die zaterdag vroeg vertrokken vanaf Schiphol hoefden niet buiten in de rij te staan. Dat meldt de luchthavenexploitant. Daarbij lopen rijen momenteel "goed door". Net als de voorbije dagen monitort Schiphol de hitte.

SCHIPHOL - Emirates is naar eigen zeggen bezig de klantbeleving aan boord op te krikken, met onder meer nieuwe maaltijden en heeft daar twee miljard dollar voor geoormerkt. Zo claimt de Dubai-airline dat passagiers in First Class, ook vanaf Schiphol, straks zoveel kaviaar mogen eten als ze willen. Is dat ook zo?

ROCKVILLE - Choice Hotels International heeft de franchiseactiviteiten en het intellectuele eigendom van Radisson Hotels Americas deze week overgenomen voor een bedrag van ongeveer 675 miljoen dollar. In de deal zit tevens de vastgoedwaarde van drie hotels in eigendom.

United Airlines Crew

CHICAGO - United Airlines heeft een nieuw platform gelanceerd waarmee zakelijke klanten hun eigen reisprogramma's met de carrier volledig kunnen opzetten en aanpassen. Het product, onder de naam United for Business Blueprint, lijkt zich vooral te richten op mkb-klanten.

Trein Schiphol NS Dubbeldekker VIRM

SCHIPHOL - Het treinverkeer stokt steeds vaker in Nederland, en dat komt niet alleen door personeelstekorten. Vooral van en naar Schiphol zijn reizigers vaak langer onderweg door bijvoorbeeld defecte treinen, wissel- of seinstoringen, zo schrijft de Volkskrant, met het risico dat ze hun vlucht missen. Het aanhouden van een ruime marge is dan ook aan te bevelen voor wie met de trein naar de luchthaven komt.

Hete herfst dreigt voor treinreiziger: vakbonden bereiden acties voor bij NS

12 augustus 2022 | Door: 
ANP/Reismedia

UTRECHT - Vakbonden bereiden acties en mogelijk stakingen voor bij de Nederlandse Spoorwegen. Vrijdagmiddag liep een ultimatum af dat ze aan het spoorbedrijf hadden gesteld en de NS kwam niet tegemoet aan hun eisen voor een nieuwe cao. Het openbaarvervoersbedrijf zelf zei eerder teleurgesteld te zijn in de opstelling van FNV, CNV en VVMC en dreigde met een rechtszaak om stakingen te voorkomen.

Turkish Airlines: omzet nu hoger dan vóór coronacrisis

12 augustus 2022 | Door: 
Fabian Bais

ISTANBUL – Turkish Airlines is als een van de eerste Europese luchtvaartmaatschappijen volledig hersteld van de coronaperiode. Zowel de inkomsten als het aantal passagiers lagen in het afgelopen kwartaal ruim boven het niveau van 2019.

NS start grootschalige proef met reizen met betaalpas in plaats van OV-kaart

12 augustus 2022 | Door: 
onze redactie

UTRECHT - NS start vandaag, vrijdag 12 augustus, met het werven van deelnemers voor een proef waarmee treinreizigers contactloos kunnen in- en uitchecken met hun betaalpas of creditcard bij alle stations in Nederland waar NS rijdt. Dit kan ook met de digitale betaalpas op een smartphone. Hiermee bereidt het spoorwegbedrijf zich voor op de landelijke introductie van deze nieuwe betaalmethode in het OV.

Partners van Zakenreisnieuws

Overig nieuws

Overig nieuws

Jan Eerkens nieuwe directeur Lelystad Airport

9 augustus 2022 | Door: 
onze redactie

LELYSTAD – Jan Eerkens wordt de nieuwe directeur van Lelystad Airport en volgt Wilma van Dijk op, die naar Rotterdam The Hague Airport vertrekt. Eerkens is sinds 2017 Senior Manager bij luchthaven Lelystad Airport en werkt sinds 2006 bij de Royal Schiphol Group.

Winkels verkopen meer trackers om verloren koffer op te sporen

8 augustus 2022 | Door: 
ANP

DEN HAAG - Winkels verkopen deze zomer een stuk meer 'trackers' als gevolg van de chaos op luchthavens zoals Schiphol. Met deze kleine apparaatjes kan in de gaten worden gehouden waar bijvoorbeeld een koffer zich bevindt. Reizigers lijken hier behoefte aan te hebben nu op verschillende luchthavens koffers achterblijven vanwege personeelstekorten.

Onderzoek: weinig kans dat luchtvaart doel nul CO2-uitstoot haalt

8 augustus 2022 | Door: 
ANP

BERLIJN - Luchtvaartmaatschappijen maken weinig kans om de milieudoelstelling van nul CO2-uitstoot te halen. Dat schrijven analisten van onderzoeks- en kredietbeoordelingsbureau Scope Ratings in een rapport over de sector. De grootste uitdaging van luchtvaartmaatschappijen is daarbij het vinden van een vervangende vliegtuigbrandstof voor kerosine, die verantwoordelijk is voor de grote CO2-voetafdruk van de sector.

Aantal vliegtuigpassagiers in tweede kwartaal nog niet op niveau van voor corona

5 augustus 2022 | Door: 
ANP

DEN HAAG - Ondanks lange rijen in de vertrekhallen van Schiphol met mensen die op reis willen, vliegen nog altijd minder passagiers via de vijf nationale luchthavens dan voor corona. In totaal gaat het om 17,4 miljoen reizigers in het tweede kwartaal van dit jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is ruim 20 procent minder dan in dezelfde periode in 2019.

Air Canada lijdt nog verlies, ondanks vervijfvoudiging omzet

3 augustus 2022 | Door: 
Fabian Bais

MONTREAL - Air Canada heeft in het tweede kwartaal van 2022 een operationeel verlies van 251 miljoen Canadese dollar geleden. Dit is omgerekend ruim 191 miljoen euro. In het tweede kwartaal van 2021 bedroeg het operationeel verlies nog meer dan 1,1 miljard Canadese dollar. Het verminderde verlies, in combinatie met alle uitdagingen van de afgelopen periode, stemt Air Canada toch tevreden.

Lufthansa Group biedt als eerste afzonderlijke tariefklasse voor CO2-neutraal vliegen aan

2 augustus 2022 | Door: 
Fabian Bais

FRANKFURT - De Lufthansa Group biedt naar eigen zeggen als eerste internationale luchtvaartgroep een aparte tariefklasse aan waarbij een volledige compensatie van de CO2-uitstoot is inbegrepen. Bij vele andere airlines kunnen reizigers alleen tijdens het afrekenen kiezen om een aantal euro extra te betalen om de CO2-uitstoot (gedeeltelijk) te compenseren.

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen