'Consolidatie van reisprogramma's leidt tot besparingen'

24 maart 2007 - 1:00
PARIJS - Steeds meer multinationals consolideren hun reisprogramma en besparen daarmee kosten. Dat blijkt uit onderzoek van CWT Travel Management Instituut (Carlson Wagonlit Travel). Gemiddeld wordt op deze manier een besparing van twintig procent op de totale reisuitgaven gerealiseerd, aldus de zakenreisorganisatie.

Het onderzoek ‘Global Horizons: Consolidating a Travel Program’ toont aan dat het standaardiseren van het reisbeleid, zoals het stimuleren van vroeg boeken en vastleggen van reisklasse of -categorie, tot de grootste besparingen leidt. Hierbij is gemiddeld een bezuiniging van twaalf procent mogelijk, maar deze kan oplopen tot dertig procent.

Verder kunnen bedrijven besparen op basis van geconcentreerd inkopen. Bij luchtvaartinkopen betekent dit een gemiddelde bezuiniging van 7,5 procent en bij hotelinkopen kunnen bedrijven 6,5 procent besparen. Als organisaties samenwerken met een internationale travel management organisatie kunnen zij op hun administratieve kosten twaalf procent bezuinigen, zo stelt CWT. Tot slot vinden bedrijven dat consolidatie een positief effect heeft op dienstverlening en veiligheid.

Er zijn drie belangrijke randvoorwaarden voor een succesvol consolidatieproces. Zo kunnen bedrijven pas optimaal profiteren van geconsolideerde luchtvaart- en hotelinkopen als zij de minimale schaalgrootte hebben bereikt, omdat kortingen toenemen naarmate het volume stijgt. Daarnaast moeten reizigers in dezelfde steden overnachten, dus er moet sprake zijn van een passend reispatroon. Tot slot hebben gecentraliseerde bedrijven vaker een geconsolideerd reisprogramma, waardoor een passende bedrijfscultuur eveneens van belang is.

25-04-2024, 13:14
Finnair A350
09-04-2024, 12:34
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen