OAD Groep verwacht recordomzet in 2006

23 augustus 2006 - 2:00
HOLTEN - Reisconcern OAD verwacht in 2006 een omzetgroei te behalen van honder miljoen euro. Directeur Louis Frankenhuis sprak tijdens de presentatie van het nieuwe winterprogramma de verwachting uit om over 2006 een omzet van 882 miljoen euro te behalen. De groei komt vooral voort uit de overname van een aantal reisbureau’s.

De autonome groei van de OAD Groep zelf bedraagt ongeveer één procent. Hoewel die autonome groei wat lager uitvalt dan de OAD Groep de laatste jaren gewend was, toonde Frankenhuis zich tevreden over de resultaten. “We hebben de onverwacht grote terugloop van de markt voor Turkije-vakanties, waarin OAD in Nederland marktleider is, gelukkig tijdig onderkend en kunnen compenseren met uitstekende resultaten op andere bestemmingen."

Volgens Frankenhuis gaat 2006 de boeken in als het jaar waarin enkele belangrijke fundamenten zijn gelegd voor de toekomst van de OAD Groep. "We zijn zeer voortvarend van start gegaan met de bouw van een compleet nieuwe e-world, de grootste investering uit de OAD-geschiedenis. En daarnaast hebben we Hotelplan overgenomen en daarmee onze positie in de touroperatingmarkt verder versterkt.”

De afname van het aantal reizigers richting Turkije wordt gecompenseerd door een toenemende belangstelling voor Zuid-Europese landen als Griekenland en Spanje. Ook reizen naar Noord-Amerika en Azië zijn in trek.

25-04-2024, 13:14
Finnair A350
09-04-2024, 12:34
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen