VCK Travel definitief zakenreisagent voor de overheid

7 maart 2013 - 10:08

DEN HAAG - Het Gerechtshof in Den Haag heeft de Nederlandse overheid in hoger beroep in het gelijk gesteld bij de gunning van de Europese aanbesteding aan VCK Travel. De zaak was in hoger beroep aangespannen door BCD Travel, die eerder een kort geding hierover verloor. VCK Travel is door deze gunning de komende zes jaar de vaste zakenreisagent van het Nederlandse parlement, negen ministeries en de Algemene Rekenkamer.

Op 20 augustus kon VCK Travel reeds aan de slag als zakenreisagent voor de overheid op basis van een voorlopige gunning. Aan de voorafgaande aanbesteding namen ook de concurrenten BCD Travel, Carlson Wagonlit, FCm en ATP deel.

De Nederlandse Staat had de reisagenten gevraagd om volledige openheid van contracten met leveranciers, zoals luchtvaartmaatschappijen. VCK voldeed hieraan, maar BCD Travel en ATP beriepen zich op hun geheimhoudingsplicht.

ATP en BCD Travel spanden een kortgeding aan naar aanleiding van de gunning aan VCK Travel. Zij waren van mening dat de opdracht onterecht aan VCK Travel was gegund.

De rechter was het daar niet mee eens: ATP en BCD Travel verloren op 30 oktober 2012 het kortgeding, waarna BCD Travel besloot in hoger beroep te gaan.

Van onze redactie

25-04-2024, 13:14
Finnair A350
09-04-2024, 12:34
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen