Advito: vraag naar zakenreizen groeit langzaam

25 juni 2013 - 19:39

UTRECHT - De wereldwijde vraag naar zakenreizen blijft in de meeste markten in een rustig tempo groeien. Dat voorspelt Advito, een onderdeel van BCD Travel, in de juni-update van de Industry Forecast voor 2013. De voorspelde groei komt er volgens Advito ondanks de zwakkere prestaties van de economie in de eerste helft van het jaar.

De vraag naar zakenreizen bleef tot nu toe beperkt in 2013. Advito verwacht toch een bescheiden prijsstijging, doordat leveranciers met succes het aantal beschikbare vliegtickets en hotelkamers beperken.

Advito past zijn eerdere voorspelling over intercontinentale prijsstijgingen in Noord-Amerika aan van 2 procent tot 0 procent. Dat gebeurt doordat de aanbieders niet tijdig hebben ingespeeld op de afgenomen vraag. Alleen voor Latijns-Amerika en het Midden-Oosten wordt een jaarlijkse groei voorspeld van meer dan 10 procent.

Het beeld in Europa en het Midden-Oosten is divers. In het Midden-Oosten breiden luchtvaartmaatschappijen en luchthavens uit, zodat ze de groei kunnen volgen. Elders beperken grote bedrijven het aantal zakenreizen, terwijl kleine bedrijven iets meer investeren.

Het resultaat is een plaatselijke algemene groei in de vraag. Ondertussen stijgen door de hoge capaciteit de prijzen in de Asia/Pacific regio langzamer, ondanks de groeiende vraag.

Klik hier voor de volledige Industry Forecast van Advito.

 

25-04-2024, 13:14
Finnair A350
09-04-2024, 12:34
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen