Ryanair legt meenemen van handbagage aan banden

6 september 2017 - 13:19 | Door: 
onze redactie
| Foto: Ryanair

DUBLIN - Ryanair gooit het beleid voor het meenemen van handbagage aan boord op de schop. Vanaf 1 november mogen alleen nog passagiers die Priority Boarding (inclusief Plus, Flexi Plus en Family Plus) hebben geboekt twee stukken handbagage gratis mee aan boord nemen.

Volgens de budgetmaatschappij maken teveel klanten gebruik van de mogelijkheid om twee stukken handbagage mee aan boord te nemen. Vanwege de hoge bezettingsgraad van de vluchten is er niet genoeg ruimte in de cabines om deze trolleys en tassen op te bergen.

Om klanten aan te moedigen om meer bagage in te checken verlaagt Ryanair het tarief voor het inchecken van bagage van 35 naar 25 euro. Daarnaast wordt het toegelaten gewicht per koffer verhoogd van 15 tot 20 kilo. Overigens geldt er in de drukke zomermaanden, rond Pasen, Kerstmis en op langere routes een toeslag van tien euro op dit bagagetarief.

Volgens Ryanair mogen vanaf 1 november alle andere ‘niet-prioritaire’ klanten alleen een kleinere draagtas (maximaal 35x 20x20cm) aan boord van het vliegtuig meenemen. Hun tweede grotere stuk handbagage wordt in het bagageruim geplaatst, zij het kosteloos.

Volgens Ryanair-directeur Kenny Jacobs loopt de maatschappij door deze wijziging jaarlijks vijftig miljoen euro mis aan bagage-inkomsten. "Wij zijn echter van mening dat het aanbieden van grotere bagages tegen verlaagde tarieven meer klanten zal aanmoedigen om te overwegen in te checken.” Dat moet dan weer leiden tot minder handbagage zodat het boarden sneller verloopt en vertragingen afnemen.

25-04-2024, 13:14
Finnair A350
09-04-2024, 12:34
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen