Foto’s: zo ziet Rotterdam The Hague Airport er straks uit

18 december 2017 - 17:18 | Door: 
Niek Vernooij
| Foto: Moen & van Oosten Architekten

ROTTERDAM - Rotterdam The Hague Airport is bezig met een verbouwing, waarbij de terminal wordt uitgebreid. Op vrijgegeven artist impressions is nu toe zien hoe de terminal er na de verbouwing uit komt te zien.

Het gebouw wordt ‘airside’ flink uitgebreid, waarbij opvalt dat het naar beneden aflopende dak met planten wordt bedekt. Aan de binnenzijde valt de grote hoeveelheid licht op.

Het ontwerp van de uitbreiding komt van Moen & van Oosten Architekten en de artist impressions zijn vrijgegeven door JM van Delft & zn, verantwoordelijk voor de gevelbouw.

“De kracht van Rotterdam The Hague Airport ligt in de kleinschaligheid, de snelle doorlooptijd voor passagiers en de efficiënte processen”, meldt de luchthaven op zijn website naar aanleiding van de verbouwing.

“Om deze sterke punten te behouden en om aan de hoge verwachtingen te blijven voldoen is het van belang om uit te breiden op verschillende fronten.” Passagiers zullen zo min mogelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden.

UPDATE: Rotterdam The Hague Airport liet ons weten dat het hierbij niet om definitieve ontwerp gaat. Inmiddels heeft de luchthaven definitieve artist impressions vrijgegeven van de buitenzijde van de verbouwde terminal.

Lees in januari in Luchtvaartnieuws Magazine meer over de verbouwing van Rotterdam The Hague Airport. 
 

25-04-2024, 13:14
Finnair A350
09-04-2024, 12:34
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen