BTMClub organiseert webinar over verduurzaming van zakelijk reizen

24 oktober 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De Business Travel & Mobility Club organiseert op 18 november een webinar met als thema verduurzaming van zakelijk reizen. Elisa Moro-Visconti en Petra van der Meer zijn beiden consultants op het gebied van verduurzaming van zakelijk reizen en bieden in deze virtuele bijeenkomst handvatten om verduurzaming binnen organisaties bespreekbaar te maken.

Joint venture Delta en WestJet onder voorwaarden goedgekeurd

24 oktober 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

WASHINGTON - Het Amerikaanse Department of Transportation (DOT) heeft een voorlopige goedkeuring gegeven aan de voorgestelde joint venture tussen Delta Air Lines en haar Canadese branchegenoot WestJet. Er worden wel enkele voorwaarden verbonden aan de samenwerking.

Emirates: gezichtsherkenning om snel en veilig aan boord te komen

24 oktober 2020 | Door: 
onze redactie

DUBAI - Reizigers van Emirates hoeven in vervolg op de luchthaven van Dubai nauwelijks meer fysiek contact te hebben met medewerkers. Door de toepassing van biometrische technologie zijn processen als inchecken en boarden grotendeels geautomatiseerd. 

Binnenlands vliegverkeer Argentinië na zeven maanden hervat

23 oktober 2020 | Door: 
onze redactie

BUENOS AIRES - Het binnenlandse vliegverkeer in Argentinië is donderdag na een onderbreking van zeven maanden hervat. Wel zijn er nog strenge restricties van kracht. Vluchten zijn alleen bedoeld voor mensen met essentiële beroepen of mensen die vanwege een medische behandeling moeten vliegen.

Vliegverkeer Eindhoven Airport verstoord door mist

23 oktober 2020 | Door: 
onze redactie

EINDHOVEN - Het vliegverkeer op Eindhoven Airport ondervindt vrijdagochtend veel last van dichte mist. Twee arriverende Wizz Air-vluchten zijn uitgeweken naar Maastricht, een Ryanair-vlucht is omgeleid naar Luik. Ook vertrekkende vluchten ondervinden last van de mist.

Miljardenverlies American Airlines, resultaat iets beter dan verwacht

22 oktober 2020 | Door: 
ABM FN-Dow Jones / Reismedia

FORT WORTH - American Airlines zag in het derde kwartaal de resultaten verder onder druk staan, maar presteerde wel iets beter dan verwacht. Dit bleek donderdag uit de cijfers van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Het bedrijf nam maatregelen om kosten te besparen.

IAG beperkt capaciteit rest dit jaar tot dertig procent

22 oktober 2020 | Door: 
onze redactie

LONDEN - International Airlines Group (IAG) beperkt de capaciteit de rest van dit jaar tot slechts dertig procent. Dat maakte de Brits-Spaanse luchtvaartgroep bekend bij de publicatie van de kwartaalcijfers. IAG schreef in het derde kwartaal dieprode cijfers.

TAP Air Portugal biedt onbeperkt binnen Europa vliegen voor een vaste prijs

21 oktober 2020 | Door: 
onze redactie

LISSABON - TAP Air Portugal biedt sinds kort de Unlimited Flight Pass aan: voor een vast bedrag één of twee maanden onbeperkt binnen Europa vliegen. Er gelden geen restricties, behalve dat er niet binnenlands gevlogen mag worden, en alle taksen zijn inbegrepen.

 

Overig nieuws

Overig nieuws

ABN AMRO zet Air France-KLM op verkooplijst: situatie verslechtert

23 oktober 2020 | Door: 
ABM FN-Dow Jones/Reismedia

AMSTERDAM - ABN AMRO heeft vrijdag het advies voor Air France-KLM verlaagd van Houden naar Verkopen en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 3,90 naar 2,00 euro.

Japan Airlines-dochters treden toe tot Oneworld

21 oktober 2020 | Door: 
onze redactie

TOKIO - Japan Airlines-dochters Japan Air Commuter (JAC) en Hokkaido Air treden op 25 oktober toe tot luchtvaartalliantie Oneworld. Beide regionale luchtvaartmaatschappijen worden zogeheten affiliate-lid, net als eerder zusterbedrijven J-Air en Japan Transocean Air al deden.

United voegt nieuwe routes toe aan dienstregeling

17 oktober 2020 | Door: 
Rob Somsen

CHICAGO - United Airlines heeft vrijdag bekendgemaakt dat het acht nieuwe routes introduceert naar het Caribisch gebied, Mexico en Latijns-Amerika. Daarnaast wordt naar negentien bestemmingen in die regio de frequentie verhoogd.

Luchthaventests vanaf eind oktober mogelijk in Frankrijk

17 oktober 2020 | Door: 
onze redactie

PARIJS - Frankrijk introduceert eind oktober snelle coronatests op luchthavens, meldt Jean-Baptiste Djebbari (minister Transport) tijdens een interview op CNews-televisie. De testfaciliteiten moeten een stimulans geven aan Air France-KLM en andere luchtvaartmaatschappijen die aandringen op versoepeling van reisbeperkingen en quarantaines.

British Airways: 22 miljoen euro boete vanwege datalek

16 oktober 2020 | Door: 
onze redactie

LONDEN - British Airways heeft een boete van omgerekend 22 miljoen euro opgelegd gekregen vanwege een datalek in 2018. Hackers kregen toen de persoonlijk en financiële gegevens van 400.000 klanten in handen. Dat heeft de Britse privacy-autoriteit ICO bekendgemaakt.

Portugal: Passenger Locator Card nu digitaal

15 oktober 2020 | Door: 
onze redactie

LISSABON - Passagiers die naar Lissabon, Porto of Faro vliegen moeten vanaf nu hun reis- en verblijfsgegevens digitaal invullen voordat ze Portugal inreizen. Met de digitale Passenger Locator Card moeten personen die mogelijk besmet zijn met het coronavirus snel worden opgespoord, meldt TAP Air Portugal.

video

Nieuwe topman British Airways: vervang quarantaine door coronatest

19 oktober 2020 | Door: 
onze redactie

LONDEN - Groot-Brittannië moet de verplichte quarantaine voor aangekomen passagiers zo snel mogelijk vervangen door een verplichte coronatest voor vertrek. Daarvoor pleit de kersverse British Airways-topman Sean Doyle. Hij noemt de huidige maatregelen onhoudbaar.

Postillion Hotels sluit voorlopig alle vestigingen

15 oktober 2020 | Door: 
onze redactie

UTRECHT - Postillion Hotels doet vanaf donderdag de deuren van alle vestigingen dicht. Volgens directeur Erik-Jan Ginjaar mogen ze officieel wel open blijven, maar is dat door de nieuwe coronamaatregelen niet langer rendabel.

Kijkje aan boord: Korean Air Boeing 787-9 Dreamliner

14 augustus 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - Korean Air vliegt sinds eind juli met de Boeing 787-9 Dreamliner tussen Seoul en Schiphol. De Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij zet het moderne type tot het einde van dit kalenderjaar in op de route. We namen een kijkje aan boord.

In beeld: luchtvaartallianties gezamenlijk in de bres voor vliegreizen

9 juli 2020 | Door: 
Pim Pauwels

SCHIPHOL - De drie grote luchtvaartallianties oneworld, SkyTeam en Star Alliance, hebben gezamenlijk een video uitgebracht om te benadrukken dat reizen met het vliegtuig door de genomen hygiëne- en veiligheidsmaatregelen veilig is. In de video geven de allianties weer wat reizigers tijdens hun reis kunnen verwachten.

Copyright Reismedia BV 2020