stage

Reismedia is altijd op zoek naar een goede pen en een gezond stel hersens. Voel jij je uitgedaagd om actuele nieuwsberichten te maken met waarde voor de reisindustrie en houd je van een actieve rol? Dan wacht een team creatieve professionals op een gezellig kantoor in het hart van Schiphol op jou.

Voor de titels Reisbizz en Luchtvaartnieuws, beiden vakbladen en websites voor professionals, is Reismedia op zoek naar journalistieke stagiairs die vanaf dag één op dagelijkse basis artikelen schrijven en meewerken aan onderzoeken, interviews, podcasts, videoproducties en andere spin-offs.

De duur van de stage wordt in overleg bepaald en bij blijk van talent, kwaliteit en doorzettingsvermogen is er een mogelijkheid om door te groeien naar indiensttreding.

Dit moet je weten over Reisbizz en Luchtvaartnieuws
Reisbizz en Luchtvaartnieuws zijn onderdeel van uitgever Reismedia, met ruim een miljoen maandelijkse unieke gebruikers de grootste uitgever in de Nederlandstalige reisindustrie. We zijn altijd in beweging en bedenken de leukste concepten. Je krijgt dus genoeg kansen om jezelf te ontwikkelen. We werken op een open werkvloer waarop veel contact tussen de verschillende redacties is en samenwerken wordt gestimuleerd. De sfeer is informeel. Naast de redactievloer werken we ook samen in ons restaurant onder het genot van een lekkere kop koffie.

Zie jij jezelf bij Reismedia verder ontwikkelen? Dan wachten wij op jouw motivatiebrief en cv. Klik hier om onze (stage) vacatures te bestuderen.

Stageverhalen

Naam: Noortje Hooghiem
Leeftijd: 30
Opleiding: Media, Informatie & Communicatie, Saxion Hogeschool Enschede
Jaar waarin de stage gelopen is: 2017-2018
Werkzaam bij Reismedia sinds: 2018

“Tijdens mijn afstudeerstage bij Reismedia kon ik twee grote interesses combineren, namelijk reizen en schrijven. Het afstuderen deed ik vanuit huis en bestond uit een onderzoek naar de website van TripTalk. De dagen die ik op kantoor was schreef ik artikelen voor de website, heb ik meegewerkt aan de vormgeving en heb ik samen met collega’s het eerste nummer van TripTalk magazine gemaakt. Die combinatie van redactie, vormgeving en zelf ideeën inbrengen zorgde ervoor dat ik me geen moment heb verveeld. Je wordt als stagiair betrokken bij het team, wat niet alleen heel leerzaam is, maar vooral ook heel gezellig! Na mijn afstudeerperiode kon ik bij Reismedia blijven, waar ik nu met heel veel plezier en energie de reisbranche verder aan het ontdekken ben.”


Naam: Niek Vernooij
Leeftijd: 43
Opleiding: Fontys Hogeschool Journalistiek, Tilburg
Jaar waarin de stage gelopen is: 2002-2003
Werkzaam bij Reismedia sinds: 2004

“Stage lopen bij Reismedia betekent dat je vrijwel volledig meedraait binnen de redactie. Je schrijft korte nieuwsberichten, maar doet daarnaast ook telefonische interviews en gaat waar mogelijk ook op pad voor reportages. Maar ook research als onderdeel van een grotere productie kan tot de werkzaamheden behoren. In ieder geval krijg je als stagiair een flinke portie eigen verantwoordelijkheid en leer je om te gaan met deadlines. Groot voordeel is dat je te maken krijgt met schrijven voor zowel online als print media, dat is continu met elkaar verweven. Ikzelf heb mijn stage bij Reismedia als heel leerzaam ervaren en ben niet lang daarna als parttimer en later zelfs als fulltimer aan de slag gegaan.”


Naam: Klaas-Jan van Woerkom
Leeftijd: 42
Opleiding: Journalistiek
Jaar waarin de stage gelopen is: 2003
Werkzaam bij Reismedia sinds: 2003-2008, 2016-heden

“Reismedia is een zeer divers bedrijf met verschillende aansprekende titels. Het team is met acht vaste redacteuren en een aantal freelancers relatief klein en de lijnen zijn kort, waardoor iedereen wordt betrokken bij alle titels. Mijn passie is luchtvaart, vandaar destijds mijn keuze voor Luchtvaartnieuws. Inmiddels is ons bedrijf flink gegroeid en verzorgen we vanuit ons kantoor op Schiphol dagelijks de nieuwsvoorziening richting de luchtvaart-, zakenreis- en consumentensector en de reisbranche via onze websites en magazines. Ook maken we magazines voor derden.”


Naam: Olfien van der Mark
Leeftijd: 35
Opleiding: Media en Entertainment Management
Jaar waarin de stage gelopen is: 2013

“Mijn afstudeeronderzoek wilde ik maar wat graag voor een uitgeverij uitvoeren. Mijn interesse in de luchtvaart- en reiswereld bracht mij bij Reismedia. Een relatief klein, maar dynamisch bedrijf waar je als stagiair(e) de kans krijgt om veel ervaring op te doen. Tijdens mijn stageperiode schreef ik mijn scriptie over het Luchtvaartnieuws Magazine. Tegelijkertijd schreef ik artikelen voor het magazine én de site Luchtvaartnieuws.nl. Later breidde de werkzaamheden zich steeds meer uit en ging ik voor meerdere sites schrijven.

Voordeel bij Reismedia is dat je veel snel bepaalde verantwoordelijkheden krijgt.

Na afronding van mijn scriptie kon ik bij Reismedia blijven werken als oproepkracht. Na verloop van tijd werd dit omgezet in een vast dienstverband. Inmiddels schrijf ik voor meerdere websites binnen het portfolio van Reismedia en voor het Luchtvaartnieuws Magazine en het Triptalk Magazine. Stage lopen bij Reismedia betekent veel afwisselende werkzaamheden en veel ervaring opdoen!”


 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen