Lufthansa slijpt de messen op route tussen München en Berlijn

18 januari 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

MÜNCHEN - Lufthansa voert deze zomer de concurrentie op de drukke route tussen München en Berlijn op. De Duitse luchtvaartmaatschappij heeft daar concurrentie van easyJet en zet daarom naast eigen vliegtuigen ook die van Eurowings in op de lijn.

Site en app Schiphol na storing weer in de lucht

18 januari 2019 | Door: 
ANP

SCHIPHOL - De website en de app van Schiphol doen het weer. Ze waren vrijdagmiddag enkele uren lang onbereikbaar. Volgens Schiphol waren er serverproblemen bij een bedrijf dat ervoor zorgt dat informatie van de luchthaven online komt te staan.

Air France-KLM benoemt Australiër als topstrateeg

18 januari 2019 | Door: 
Niek Vernooij

PARIJS - Air France-KLM heeft Angus Clarke benoemd als Executive Vice President Strategy. De Australiër wordt in die rol verantwoordelijk voor het bepalen en implementeren van de langetermijnstrategie van de luchtvaartcombinatie.

ATPI heeft goed jaar achter de rug

18 januari 2019 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - ATPI Group heeft naar eigen zeggen een goed jaar achter de rug. Nieuwe strategische partnerschappen, investeringen in toonaangevende technologie en een reeks hogere benoemingen hebben geleid tot verdere groei en wereldwijde expansie voor reis- en evenementenbeheeractiviteiten van de Travel Management Company.

Aandeel Air France-KLM krijgt koopadvies

18 januari 2019 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - Het aandeel Air France-KLM krijgt van het Frans-Duitse handelshuis Oddo BHF een koopadvies. Oddo BHF verhoogt het doel van 11,7 naar 12,3 euro. Het opwaartse doel is gebaseerd op de verwachtingen dat de luchtvaartcombinatie een sterk vierde kwartaal heeft neergezet.

NS: treinreiziger vaker tevreden over dienstverlening

18 januari 2019 | Door: 
ANP

UTRECHT - Treinreizigers zijn steeds meer te spreken over de NS. Het percentage treinreizigers dat de NS het rapportcijfer 7 of hoger geeft, lag vorig jaar op 86 procent, tegenover 80 procent eerder. Het is de hoogste waardering sinds de start van de metingen, melden de Nederlandse Spoorwegen vrijdag. In 2004 was de waardering nog 66 procent.

Ryanair waarschuwt voor lagere winst in 2019

18 januari 2019 | Door: 
ANP

DUBLIN - Budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft een winstwaarschuwing gegeven. Het resultaat over het gebroken boekjaar 2019 komt nu naar verwachting uit op 1 miljard euro, waar de prijsvechter eerder rekende op 100 miljoen tot 200 miljoen euro meer. Ryanair sluit niet uit dat de winstprognose nog verder omlaag moet, als er tussen nu en eind maart ontwikkelingen zijn rond de Brexit.

WestJet nieuw hoofdstuk in met eerste Boeing 787-9

18 januari 2019 | Door: 
Niek Vernooij

SEATTLE - WestJet heeft in Everett haar eerste Boeing 787-9 Dreamliner in ontvangst genomen, Het is de eerste van tien widebodytoestellen van dit type dat de Canadese airline in ontvangst neemt. Met de Dreamliners wil WestJet nieuwe markten aanboren.


Overig nieuws

Overig nieuws

Oprichter Holland Herald toch niet overleden

18 januari 2019 | Door: 
Reismedia / ANP

AMSTERDAM - Jean-Jacques van Belle leeft nog. De oprichter van Holland Herald, het in-flight magazine van KLM, blijkt in december zelf zijn overlijdensadvertentie te hebben laten zetten in enkele kranten. Dat schrijft NRC, die hem sprak in Albanië.

Primeur voor Acropolis Aviation met Airbus ACJ320neo

17 januari 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

TOULOUSE - Het Britse Acropolis Aviation heeft als eerste de Airbus ACJ320neo in ontvangst genomen. Het bedrijf laat het vliegtuig bij AMAC Aerospace in het Zwitserse Basel voorzien van een VIP-interieur, om het daarna te verhuren aan rijke klanten.

'Tajik Air gooit de handdoek in de ring'

16 januari 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DUSHANBE - Tajik Air uit Tadzjikistan heeft haar vluchtuitvoering gestaakt. Volgens Russische media heeft het bedrijf geen geld meer en is de overheid van het land niet van plan opnieuw staatssteun te verlenen. 

Volgend weekend geen treinen naar Schiphol

11 januari 2019 | Door: 
ANP

AMSTERDAM - Schiphol is in het weekend van 19 en 20 januari niet bereikbaar met de trein. Spoorbeheerder ProRail voert werkzaamheden uit op en rond de luchthaven die donderdag 17 januari al beginnen, maar de eerste twee dagen kunnen treinreizigers vanuit de richting Amsterdam nog wel op Schiphol komen.

X Plane gooit hoge ogen met opvallende vliegtuigbar

10 januari 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

UTRECHT - Wat te doen met een vernield zakenvliegtuig? Het op Lelystad Airport gevestigde X Plane Events vond daarop een antwoord. Met een uniek bar- en DJ-concept luistert het bedrijf sinds een jaar feesten en partijen op. “Het loopt hard”.  

LOT van Krakau naar Boekarest en Dubrovnik

10 januari 2019 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

KRAKAU - De Poolse luchtvaartmaatschappij LOT start in april nieuwe lijnvluchten van Krakau naar Boekarest en Dubrovnik. Daarnaast wordt het bestaande aantal vluchten richting Chicago deze zomer verder uitgebouwd.

video

Vluchten New York LaGuardia vallen uit door stroomstoring

28 december 2018 | Door: 
Reismedia / ANP

NEW YORK - Inwoners van New York zagen donderdagavond boven de hemel in de stad een ongewoon fel blauw licht. Dat werd veroorzaakt door een explosie en daaropvolgende brand in een transformatorstation in het stadsdeel Queens. Een stroomstoring trof LaGuardia Airport.

KLM heeft vloot aanzienlijk vergroot in 2018

20 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

SCHIPHOL - KLM heeft in 2018 tien nieuwe toestellen aan haar vloot toegevoegd. Tegelijkertijd zijn er drie met pensioen gestuurd, waardoor de vloot per saldo met zeven vliegtuigen is gegroeid.

Corendon Boeing 747 aangekomen op Schiphol

14 december 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

SCHIPHOL - De oude KLM Boeing 747 voor Corendon is vrijdagmiddag om 15:30 voor het eerst - en voor het laatst - geland op Schiphol. Het toestel wordt bij het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp gezet als publiekstrekker.

Omwonenden en vertegenwoordigers praten over toekomst Schiphol

8 december 2018 | Door: 
Doron Sajet

AMSTERDAM -In de Amsterdamse Amsterdome, ooit de koepel van luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol, spraken omwonenden en vertegenwoordigers van Schiphol zaterdag met elkaar over de toekomst van de luchtvaart. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) sloot de Luchtvaartdag af.

Copyright Reismedia BV 2019