Klaas-Jan van Woerkom: Even wennen

Klaas-Jan van Woerkom
13 december 2023

Het is even wennen, moet ik toegeven. Sinds kort hebben we ons kantoor op Schiphol verruild voor een werkplek in Utrecht. Dat betekent geen live zicht meer op de startende en landende vliegtuigen van achter het bureau, maar een blik op binnenlandse en internationale treinen als achtergrond tijdens de lunchpauze.

extra add 1ste alinea: 
1

Wanneer ik ’s ochtends in de trein stap tref ik bovendien geen parade van reizigers met koffers meer, die vanaf Schiphol op weg gaan voor een welverdiende vakantie, romantische stedentrip of uitputtende zakenreis. In plaats daarvan forenzen er nu vooral scholieren en studenten met mij mee. 

De NS zet op mijn traject, vermoedelijk om het leed wat te verzachten, van die oude intercity’s in, officieel aangeduid als ICM. Daarin zit de machinist in een soort cockpit boven de cabine. Toch nog een vleugje ‘Boeing 747’ in de ochtendspits…

Ook voor onze abonnees verandert er deze maand het nodige. Zo valt de laatste papieren editie van Luchtvaartnieuws Magazine op de mat. Althans, bij diegenen die ons maandblad nog fysiek ontvangen, want het merendeel koos al eerder voor een digitaal abonnement.

Het feit dat de meeste lezers nieuws en achtergronden het liefst digitaal consumeren, via laptop, telefoon of tablet, is voor één van de redenen geweest om van ‘print’ af te stappen. Daar komt bij dat de drukkosten door de oplopende energierekening door het dak schieten, en dat de enige grote postbezorger in Nederland niet alleen de prijzen steeds verder verhoogt, maar ook ongewenst ruim de tijd neemt om het magazine te bezorgen. Reden genoeg voor een resolute omslag.

Vanaf januari 2024 is Luchtvaartnieuws Magazine via onze website en in een speciaal ontwikkelde app (Android en iOS) te lezen. Bijkomend voordeel: de tijd tussen afronding en ‘bezorging’ gaat van ruim een week naar slechts één dag. Win-win, dus. Bovendien scheelt de overschakeling naar ‘digitaal’ vele kilo’s papier. We worden dus ook nog eens een stuk duurzamer.

Zelf zijn we best enthousiast over de metamorfose, die inhoudt dat we onze lezers maandelijks van nóg actueler nieuws kunnen voorzien. Uiteraard blijft de samenstelling van het magazine ongewijzigd: om de vier weken nieuws, interviews, achtergronden en analyses in de gebruikelijke opmaak.

Heeft u inhoudelijke opmerkingen, suggesties of verbeterpunten? We horen het graag, dan gaan we ermee aan de slag. U kunt ons bereiken via [email protected].

Extra advertentie tonen: 
1


Onbeperkte toegang

... tot Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws, plus iedere maand GRATIS het populaire en exclusieve Luchtvaartnieuws Magazine met achtergronden bij het nieuws. Makkelijk toegankelijk tot het nieuws op iedere denkbare contentdrager en in print (in Nederland tegen toeslag).

Klik hier om te profiteren van een fikse korting tot 35 procent. Wel of geen abonnee en u waardeert onze journalistiek? Steun ons dan als tientjes lid als begunstiger!

 

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen