Rob Somsen: ere wie ere toe komt

26 juli 2017

Awards uitreikingen zijn er in alle soorten en maten. Spectaculaire evenementen met grote artiesten worden afgewisseld door intieme bijeenkomsten voor insiders uit de business. Over onze prijzen voor de zakenreisindustrie mag u zelf oordelen. Dat ze verdiend zijn door hardwerkende professionals mag duidelijk zijn; van commerciële trucage is geen sprake.

De ene award is de andere niet, dat spreekt voor zich. Sommige worden toegekend door de consument, weer andere door een jury of een combinatie van beide. Uiteraard doen over vrijwel alle prijzen de wildste geruchten de ronde. Wie de juiste filmcritici meeneemt per privéjet naar een tropische bestemming voor een copieus diner heeft gegarandeerd niet veel later een batterij Oscars en Golden Globes op de schoorsteenmantel staan, fluisteren jaloerse verliezers vaak. Ook de ‘doorgestoken kaart’ wordt vaak gebruikt. Het bewijs daarvan ontbreekt meestal.

Over onze eigen titel ‘Corporate Travel Professional of the Year’ en de overige awards hebben we niets te verbergen. Geen commerciële trucage, geen verstrengelde belangen met adverteerders. Integendeel.

De afgelopen maanden heeft de zakenreisbranche, in de volle breedte kandidaten voordragen. Een deskundige en onafhankelijke vakjury, selecteerde een shortlist. Lezers van Zakenreisnieuws.nl, Luchtvaartnieuws.nl en het Luchtvaartnieuws Magazine, een groep van in totaal 280.000 lezers, werden en worden opgeroepen hun oordeel te geven.

Voor de ‘Travel Management Company of the Year, de ‘Business Airline of the Year’ en Mobility Provider of the Year’ zijn de digitale stembussen reeds gesloten. Op de ‘Corporate Travel Professional of the Year kan nog worden gestemd.  De publieksstemmen tellen voor 50 procent mee bij het aanwijzen van de winnaar en wegen daardoor even zwaar als die van de vakjury.

In laatstgenoemde categorie zijn Peter Sijbers (Philips Lighting), Kim van Beek (ABN-Amro), Merel van der Pijl (FrieslandCampina), Jan Achterveld (Vodafone Ziggo), Theo Weijers (GEA Refrigeration Netherlands), Sara Chiarello (Tesla) en Manon Luiting (Damen Shipyards) de genomineerden. Een zeer uiteenlopend gezelschap kundige heren en dames, die met verschillende TMC’s hun zakenreizen organiseren.

De bekendmaking van de winnaars vindt plaats op 11 september tijdens het award diner, aansluitend aan de tweede editie van de Business Travel & Mobility Conference in het Claus Event & Congress Centre in Hoofddorp, onder de rook van Schiphol.

Uiteraard bent u van harte welkom voor een dag vol insights uit de zakenreisindustrie in een sfeervolle setting, waar u naar hartenlust kunt netwerken met collega's uit de branche. Zie voor meer informatie: zakenreisnieuws.nl/conference

Stemmen op de 'Corporate Travel Professional of the Year' kan nog tot 20 augustus op: zakenreisnieuws.nl/genomineerden

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2019